Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:26, 30 gru 2014

Chodziłam kiedys po wątkach i czytałam i gdzieś była rozmowa o naparstnicach bylinowych. Nie mogłam wtedy znaleźc zdjęcia tej naparstnicy a dziś juz nie pamiętam gdzie to było wiec wkleje zdjecie u siebie , moze ktoś jeszcze nie zna tej naparstnicy bo te dwuletnie to wszyscy znaja dobrze.

Iwk4 18:27, 30 gru 2014

Bogdzia napisał(a)

Planujemy spotkanie , nauka dekupazu i wszelkich innych ozdóbek pokazanych u Pani Przyrody.

Fajny pomysł, pozostaje mi wam dopingować na odległość
Bogdzia 18:34, 30 gru 2014

Iwk4 napisał(a)

Fajny pomysł, pozostaje mi wam dopingować na odległość

Zdjęcia zrobimy.
mira 19:04, 30 gru 2014

Zaglądam co się dzieje pod bukowym lasem i oczywiście o ptakach mowa - czyli wędkarski sklep ok ale ja już sama nie wiem gdzie mam kupować, gadacie żeby mieszanek nie tylko czysty slonecznik i inne ? chyba racja bo widzę że za dużo zostaje kukurydzy w tych mieszankach - w ub roku były bażanty i kukurydzę jadły teraz jeszcze nie widziałam.

Szukam też przepisu na paszteciki ale już widzę, że do Ewy mam zakukać jak zrobię to zdam relację

pozdrawiam
Rench 19:24, 30 gru 2014

Pozdrawiam poświatecznie.
Czy te inne naparstnice są tylko w żółtym kolorze ?
Bogdzia 19:50, 30 gru 2014

mira napisał(a)
Zaglądam co się dzieje pod bukowym lasem i oczywiście o ptakach mowa - czyli wędkarski sklep ok ale ja już sama nie wiem gdzie mam kupować, gadacie żeby mieszanek nie tylko czysty slonecznik i inne ? chyba racja bo widzę że za dużo zostaje kukurydzy w tych mieszankach - w ub roku były bażanty i kukurydzę jadły teraz jeszcze nie widziałam.

Szukam też przepisu na paszteciki ale już widzę, że do Ewy mam zakukać jak zrobię to zdam relację

pozdrawiam

Kupuj słonecznik na rynku będzie najtaniej.W wędkarskim to tylko robaki dla rudzika który powinien odleciec a nie odleciał.Czekam na Twoje paszteciki.
Bogdzia 19:51, 30 gru 2014

Rench napisał(a)
Pozdrawiam poświatecznie.
Czy te inne naparstnice są tylko w żółtym kolorze ?

Tak tylko żólte i sa o połowę niższe od tamtych.
Iwk4 20:39, 30 gru 2014

Bogdziu, snieg otrzepałam z tujek. czy z rodków też mam otrzepać, czy zostawić? Pod kołderką jest stroisz.
mira 21:07, 30 gru 2014

Bogdzia napisał(a)

Kupuj słonecznik na rynku będzie najtaniej.W wędkarskim to tylko robaki dla rudzika który powinien odleciec a nie odleciał.Czekam na Twoje paszteciki.

Bogdzia u mnie głównie mazurki i sikorki , ale rudzik był latem widziany to musowo mu dostarczyć coś,
a wiadomo jakie to robaki ?

ta bylinowa naparstnica weszła mi w oko - raz bylina, dwa niższa , kupiłam jakieś wypasione dwie i bedą w tym sezonie pierwszy raz kwitnąć zobaczymy

pozdrawiam

ps. paszteciki poczekają, jutro jak się dowiedziałam przyjdą same ale na pewno kiedyś zrobię bo mam farsz w zamrażalniku.
Bogdzia 22:26, 30 gru 2014

Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, snieg otrzepałam z tujek. czy z rodków też mam otrzepać, czy zostawić? Pod kołderką jest stroisz.

Jeżeli śniegu jest bardzo dużo i jest puszysty to lekko otrzep ale jeśli jest zmrożony to nie otrzepuj bo przy mrozie gałązki rh są bardzo kruche i łatwo je złamac a zmrożony śnieg i tak z nich nie spadnie.