Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Iwk4 22:27, 30 gru 2014

Bogdziu, dziękuję za odpowiedź. Nie mogłam się doczekać i zapytałam się Danusi. Odpowiedziała podobnie pozdrawiam
Kasiek 22:29, 30 gru 2014

Bogdziu u mnie rudzik dzisiaj zagladal przez okno tarasowe, bardzo ciekawski z niego duszek Jutro poszukam mu robakow, dziekuje za te informacje...

p.s skoro nie odlecial...hmm..ma szanse na przezycie zimy u nas?
Bogdzia 22:30, 30 gru 2014

mira napisał(a)

Bogdzia u mnie głównie mazurki i sikorki , ale rudzik był latem widziany to musowo mu dostarczyć coś,
a wiadomo jakie to robaki ?

ta bylinowa naparstnica weszła mi w oko - raz bylina, dwa niższa , kupiłam jakieś wypasione dwie i bedą w tym sezonie pierwszy raz kwitnąć zobaczymy

pozdrawiam

ps. paszteciki poczekają, jutro jak się dowiedziałam przyjdą same ale na pewno kiedyś zrobię bo mam farsz w zamrażalniku.

Dla mazurków i sikorek słonecznik dobery a jesli rudzika nie widzisz to pewnie odleciał wiec sie o niego martwic nie trzeba. Mój poraz pierwszy pozostał , zawsze odlatywał.Chodzi o bardzo drobne robaczki .
Niektórym to dobrze , paszteciki same przychodzą, ja muszę robic , nic samo nie chce przyjśc , mało tego jeszcze zawozic muszę.
Bogdzia 22:31, 30 gru 2014

Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, dziękuję za odpowiedź. Nie mogłam się doczekać i zapytałam się Danusi. Odpowiedziała podobnie pozdrawiam

Nie było mnie długo bo oglądałam Twoje programy
Bogdzia 22:32, 30 gru 2014

Kasiek napisał(a)
Bogdziu u mnie rudzik dzisiaj zagladal przez okno tarasowe, bardzo ciekawski z niego duszek Jutro poszukam mu robakow, dziekuje za te informacje...

p.s skoro nie odlecial...hmm..ma szanse na przezycie zimy u nas?

Kasiu myslę ze u Ciebie dużo cieplej niż u mnie wiec wytrzyma , ale mozesz go podkarmiac też płatkami owsianymi bo je lubi , oczywiście robaczki bardziej wartościowe.
Bogdzia 22:35, 30 gru 2014

do obejrzenia od Iwonki

Gardeners World 4 PL odc. 13
Gardeners World 4 PL odc. 14
Gardeners World 4 PL odc. 15
Gardeners World 4 PL odc. 16
Gardeners World 4 PL odc. 17
Gardeners World 4 PL odc. 18
Gardeners World 4 PL odc. 19
Gardeners World 4 PL odc. 20
Gardeners World 4 PL odc. 21
Gardeners World 4 PL odc. 22
Gardeners World 4 PL odc. 23
Kasiek 22:37, 30 gru 2014

Dziekuje Bogdziu, jutro nakrywam stol dla rudzika, bardzo mi sie spodobal, jest taki ciekawski, zaglada nam w okna, obserwuje co robimy. Dzisiaj przeszedl samego siebie, podszedl pod same drzwi tarasowe...Piekny jest, ale mam wrazenie ze troche slaby...moze dlatego u nas zostal?
W czwartek mamy miec -18 stopni, mam nadzieje ze znajdzie gdzies schronienie...I to dopiero poczatek mrozow
Bogdzia 22:41, 30 gru 2014

Kasiek napisał(a)
Dziekuje Bogdziu, jutro nakrywam stol dla rudzika, bardzo mi sie spodobal, jest taki ciekawski, zaglada nam w okna, obserwuje co robimy. Dzisiaj przeszedl samego siebie, podszedl pod same drzwi tarasowe...Piekny jest, ale mam wrazenie ze troche slaby...moze dlatego u nas zostal?
W czwartek mamy miec -18 stopni, mam nadzieje ze znajdzie gdzies schronienie...I to dopiero poczatek mrozow

O to jednak dosc zimno i śnieg masz wysoki jak przed chwilą widziałam , daj mu jesc bo moze byc głodem osłabiony, tylko syp na ziemię bo on wyżej nie lubi.Udepcz śnieg i posyp.
agniecha973 22:43, 30 gru 2014

U mnie też rudzik został. Dziś widziałam jak się w śniegu kąpał pod tujami. Mam wrażenie, że jest mniej płochliwy, bo podchodziłam pod okna tarasowe bez szczególnej ostrożności, a on tylko pod drzewo obok wskoczył i dalej śniegiem podwozie czyścił. Dopiero jak wyszłam na dwór odleciał.
Kasiek 22:45, 30 gru 2014

To mam klopota, bo u nas caly czas pada snieg, po 15 minutach to co na ziemi, bedzie zasypane Moge postawic karmik na stole tarasowym i tam mu nasypac?