Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 23:20, 30 gru 2014

Iwk4 napisał(a)
Bożenko, jak już u mnie pomyłkowo wkleiłaś linki, to ja chętnie bym je zamieniła na jakieś edukacyjne zdjątko z twoimi ptaszkami przy karmniku Jeśli łaska oczywiście. Sikoreczki i mazurki u mnie goszczą, więc jak coś wkleisz inszego, to kolekcja mi się zwiększy, hi, hi

Wkleiłam.
Bogdzia 23:22, 30 gru 2014

Agnieszko , Kasiu , co wiem to piszę ale przeciez ja specjalistą od ptaków nie jestem. Wiele pisałam już od początku jak tu jestem , czasem coś w bajkach, nie wiem o czym jeszcze miałabym pisac. Buziaki.
agniecha973 23:29, 30 gru 2014

A tak wziąć jakiegoś ptaszka w obroty i napisać co najciekawsze i najważniejsze. Nie tam jakieś naukowe wywody. Dziś rudzik, za dzień lub kilka mazurki i wróbelki, itd. W zależności od natchnienia. Można i po sto razy to samo, bo i tak ciągle się zapomina albo nowe osoby czytają. Popatrz ile razy to samo o sadzeniu rh pisałaś i ciągle ktoś o to samo pyta. Oczywiście nic na siłę, jakbyś miała ochotę. Nie musisz być specjalistką
Kasiek 23:33, 30 gru 2014

Iwk4 23:41, 30 gru 2014

Bogdzia napisał(a)

Wkleiłam.

Bogdziu, dzięki twojej pomyłce teraz mam śliczne ptaszki. Dziękuję pięknie za te śliczności
Madzenka 00:15, 31 gru 2014

Przyłączam się do próśb. Może przestałabym śpiew kosa mylić ze skowronkiem....
zbigniew_gazda 08:32, 31 gru 2014

Skoro tu mowa o robakach dla rudzika to Wam opowiem autentyczną historię którą usłyszałem od kolegi wędkarza.
Wybierał się na wędkowanie i potrzebne były białe robaki. Udał się na zaplecze rzeźni, gdzie wyrzucali odpadki z uboju. Patrzy a tam kłębowisko białych robaków.
Zgrabnymi ruchami rąk oddzielił robaki od mięska i wsypał do foliowego worka tak z 2 litry tego było. Wrócił szczęśliwy do domu i włożył to towarzystwo do lodówki.
Po jakimś czasie żona otwiera lodówkę a tu masakra! Robactwo łazi po ściankach, po produktach. Powstała niezła awantura. Kolega wzorem Ferdynanda Kiepskiego zameldował głośno, że wychodzi z domu i nie wie kiedy wróci....
Jak chcecie zrobić doświadczenie to włóżcie do kompostownika kawałek mięsa w lecie.
Te duże muchy zrobią co potrzeba.
Życzę miłej zabawy sylwestrowej.
agniecha973 12:19, 31 gru 2014

Zbyszek! Aleś dał czadu! Fajerwerk sylwestrowy, ha ha ha...

Edit: Miałam napisać, ze u nas rudzik dziś rano widziany był w garażu. Chyba tam nocuje. Pod dachem jest bardzo wąska szczelina w jednym miejscu, nie chce się wierzyć, że tamtędy się przecisnął.
kasiek 15:13, 31 gru 2014

U mnie stale ptaki się zlatują bo w oczku mam pompe by woda nie zamarzła a i do karmnika ciągle sypię. Ptaki to radość w ogrodzie dla oczu i uszu, im częściej goszczą tym bardziej człowiek je kocha...
Nikita 15:25, 31 gru 2014

Bogdzia przesyłam Sylwestrowe buziaki, życząc wszystkiego co najlepsze, radosne i piękne.