Danko, dzięki
Mój ogród jest tak mały, że widoki są całe na jeden rzut okiem.
No i lubię te widoki.
Po południu stałam w oknie i " sadziłam " klony
Wyszło, że kilka egzemplarzy się zmieści, tylko jakie?
Jest tak dużo pięknych odmian, że ciężko wybrać.
Mam o czym myśleć
Dla Ciebie nowa odmiana " zwisów "
Odmiana Duduś
Odmiana Gucio
Dzięki dziewczyny. Tak to mój cienisty zakątek szkoda tylko że póki co pełny kleszczy. Muszę się z nimi rozprawić bo już kolejny mi się wbił a są takie malutkie 1-2 mm. Wyrywalam schowalam do słoika i zawioze na badanie czy był zdrowy. Dzisiaj też dotknęła trochę listków i kolejny malusieńki chodzi mi po ręce. Więc domyślam się że jest ich tak sporo chyba że tak im podpasowalam że wybierają tylko mnie?!
Gosiu trawy uwielbiam teraz rosną w oczach ….mam tylko obawy ,czy nadal będę je lubić ,jak trzeba będzie je dzielić
a ostatnia fotka to już w końcu skończona rabata-....mam nadzieję ….
co prawda ,jeszcze muszę z niej przesadzić niebieskie iryski ,bo mi kolorystycznie do koncepcji nie pasują ale to dopiero jak przekwitną ,bo teraz mi ich szkoda
tam ma być żółty ,brąz ,pomarańcz i biały tylko
NIe, owszem mam oczko wodno a to zdjecie co proponowałam Arboretum w którym byłam dzisiaj A wiesz przypomniałaś mi, że kiedyś mieliśmy staw i to duży bo i działki było dużo więcej ale za komuny zabrali nam pod ogrodki działkowe( Ale bym dzisiaj miała areał i ogród chodz i te prawie 2000m2 już mi cięzko obrobić
Kochani pytanie do Was: martwi mnie mój świerk Iseli Fastigiate. Z daleka niby wygląda witalnie
jednak szczególnie z boku wygląda co najmniej nieciekawie. Zbrązowiał i sypią się igły
Martwię się czy to nie fytoftoroza
w piątek jaśminowiec wyglądał jeszcze tak, a teraz po upalnym weekendzie rozwinął dużo więcej wonnych kwiatków
ogrodzeniowy półcień
dwukolorowa szałwia - największa roślina na mojej bylinowej rabacie, z kwiatostanami ma ponad metr wysokości
w weekend udało nam się też zaolejować i zmontować ławeczki na ogniskową, ale nie zdążyłam zrobić zdjęć. Mam też dwa domki dla owadów na bylinowej - fotki mam nadzieję zrobię jutro
Dokładnie tak wygląda... nie wiem jak nadgonić ponad miesiąc deszczu czyli postoju w robocie.. i czasowo i finansowo.. ale zacytuję klasyka. sorki taki mamy klimat..
Proszę zgadnąć jaka to piwonia Będzie jeszcze jeden odcień..
Aniu-Anabuko, rojniczków mam już sporo i irysków trochę kolorów się już uzbierało Ale żółtych najwiecej
A złotnica mimo że kępa rozrośnięta- kwiatek jeden.