Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój

Jola_M 21:50, 02 cze 2019

dziewczyny prośba, poradzcie na co wymienić tulipany na tej tymczasowej rabatce. To jest tuż przy furtce i miałam tam zrobione takie cztery bukiety z tulipanów, teraz same liście zostały i nie mam pomysłu co tam dać, żeby do jesieni fajnie wyglądało. Do towarzystwa są tam cztery red barony i jaśminowiec - słońce do południa i pod wieczór.
Jola_M 21:57, 02 cze 2019

i parę fotek z piątku

w piątek jaśminowiec wyglądał jeszcze tak, a teraz po upalnym weekendzie rozwinął dużo więcej wonnych kwiatków

ogrodzeniowy półcień

dwukolorowa szałwia - największa roślina na mojej bylinowej rabacie, z kwiatostanami ma ponad metr wysokości

w weekend udało nam się też zaolejować i zmontować ławeczki na ogniskową, ale nie zdążyłam zrobić zdjęć. Mam też dwa domki dla owadów na bylinowej - fotki mam nadzieję zrobię jutro
Jola_M 20:42, 03 cze 2019

Przyfociłam ławeczki na ogniskowej W weekend je skręcaliśmy i olejowaliśmy. Dzisiaj jeszcze raz zaolejowałam. Mogą się wydawać felerne ze względu na te sęki i skrzelowe drewno, ale mi się ten jesion podoba i uważam, że te niedoskonałości mają swoją urodę eM chce coś tam szpachlować, ale chyba mu nie pozwolę

PS. Kamyki to zbyt niebieskie na tych zdjęciach - w rzeczywistości nie są aż takie intensywne, pewnie nie umiem jakiegoś filtra w aparacie ustawić

Jola_M 20:46, 03 cze 2019

dzisiejszy ogródek bylinowa w tle przed tujami sąsiada

Jola_M 20:53, 03 cze 2019

szałwia się pokłada

i bylinowa z dalszego planu, zawsze mnie ciekawią u innych pełne kadry rabat, a nie same zbliżenia, więc też pokazuję - może ktoś ciekawy chociaz na tym moim zdjęciu to jednak nie za wiele widać, hahaha, taki ze mnie fotograf

Jola_M 20:57, 03 cze 2019

i jeszcze obiecany jaśminowiec i już nie męczę zdjęciami
Zana 21:30, 03 cze 2019

Super te ławeczki, bardzo mi się podobają, nie mówiąc o tym, że świetnie zgrały się kolorystycznie z matą w tle. I podoba mi się to, że to drewno jest takie z sękami, niedoskonałe.
Zana 21:35, 03 cze 2019

Jola_M napisał(a)

i bylinowa z dalszego planu, zawsze mnie ciekawią u innych pełne kadry rabat, a nie same zbliżenia, więc też pokazuję - może ktoś ciekawy chociaz na tym moim zdjęciu to jednak nie za wiele widać, hahaha, taki ze mnie fotograf

Promienie słońca wpadły w obiektyw, stałaś "pod słońce".
Ja robię bardzo dużo zdjęć mając słońce na wprost, ale aparat musi być w cieniu. Mam łatwiej, bo mój ogród ma sporo "półcieni" i łatwiej o taką kombinację.
Jola_M 21:40, 03 cze 2019

Zana napisał(a)
Super te ławeczki, bardzo mi się podobają, nie mówiąc o tym, że świetnie zgrały się kolorystycznie z matą w tle. I podoba mi się to, że to drewno jest takie z sękami, niedoskonałe.

dzięki Aniu, kolor, że się zgrał to przypadek, a sęki dają więcej naturalności i rzeczywiście nie pozwolę eMowi zaszpachlować tych niedoskonałości, bo zepsuje cały efekt
Jola_M 21:42, 03 cze 2019

Zana napisał(a)

Promienie słońca wpadły w obiektyw, stałaś "pod słońce".
Ja robię bardzo dużo zdjęć mając słońce na wprost, ale aparat musi być w cieniu. Mam łatwiej, bo mój ogród ma sporo "półcieni" i łatwiej o taką kombinację.

o spoko, to cenna rada - następnym razem spróbuję tak jak mówisz - dzięki wielkie Ja mam takiego starego canona sprzed 10-15lat i on chyba nie wybacza błędów takim amatorom jak ja