na dobry dzien ciemiernikowy bukieci. Z tych dostanych od znajomej polamalo sie kilka galazek, wiec wlozylam do wazonika. toja juz trzeci dzien i maja sie dobrze, czyli ciemrnika sa dobre na kwiaty ciete.
Aha, zadzwonię tam po powrocie. Marzą mi się obwódki cisowe wokół tej nowej mikro rabatki (ten kwadrat 1x1m z Giardinią
Na drugim końcu tam gdzie widać doniczkę, chce wsadzić magnolię w identycznym kwadraciku. Też bym chciała cisy dać wokół ale one nie lubią kwaśno Tak jak magnolia i tu może być problem.
To muszę przemyśleć ten ID rzeczywiście, poczytam o nim.
Kasiulka, rozplenice mam na frontowej i na podokiennej. Oprócz nich sa tam różne rośliny, w tym sporo zimozielonych. Mam też trochę cebulowych ale mało. Mnie te rozplenicowe żółte jeże nie przeszkadzają. Na frontowej wzrok zatrzymują kosodrzewiny i startujące już tawuły. Zobacz, tak to teraz wygląda (zdjęcie cyknięte przed chwilą komórką z kuchni):
Uważam, że to bukszpan. Na 200%. Albo odmiana Aurea, albo zagłodzony, albo chloroza i dlatego zmienia barwę. Wsadź go do doniczki w dobrą ziemię, lub do gruntu, jak zacznie puszczać listki mając żyzne podłoże, od razu się zmieni wygląd na lepsze.
To bukszpan który został z jakiegoś powodu przycięty do zera, tylko ta jedna gałązka pozostała. Widać, że u nasady pnia puszcza nowe listki.
Mam trzy siostry...jednej zmarło dziecko w piątym miesiącu...
druga ma przerzuty raka na jelita...w poniedziałek miała operację...
ona jest mi najbliższa dlatego tak mi ciężko
Czeka ją chemia i naświetlania...
10 lat temu miała raka szyjki macicy a teraz kolejny wyrok
Założyli jej stomię...
W pracy nam horror
Mam nową kiero która chce mnie wykopać z drużyny...
Nie mam sił czasem
Dlatego potrzebowałam tej Jasionki
Ogród pozwala mi cieszyć się odrobiną nawet stokrotką w trawniku
Wczoraj pojechałam do szkółki po mocznik bo mam 3 kompostowniki i kupiłam kolejne brateczki nigdy nie stosowałam , ale syszałam , że przyśpiesza kompostowanie.
Przybłędy, ale za to jakie ładne przybłędy. Ale że szafirki już, to troszkę w szoku jestem. W moich tydzień temu to nic a nic jakichś przebłysków na kwitnienie nie było, jutro je obejrzę. Tulipanów masz moc, niech kwitną
Sylwia domki piękne ale tak jak mówisz dosyć płoche. Miejsce docelowe to ściana starego budynku bbeda pod dachem więc ich żywotność powinna być dłuższą..... Chociaż kto wie
Domki już wiszą ale ściana jeszcze nie wygląda tak jak bym chciała! Teren jeszcze nie posprzatane, lista roślin na rabate w cieniu nie zrobiona, ogród nie ogarnięty no cóż.....