Witam. Rok temu zasadziliśmy z mężem rosliny na skarpie. Nie ma ona zbyt duzego spadku. Na granicy dzialki posadzone zostały świerki. Na dole przy umocnieniu skarpy irga, ktora STRASZNIE urosla. Wyżej nad irgą w tym samym czasie posadziliśmy jałowce. A potem to co mi sie spodobało..... Żagwin, floksy . I kilka roślinek które dostaliśmy. Trawa, berberys, juka, jakaś lawenda... Nie ma to trochę składu i ładu....... Nie wyglada to ]dobrza.
Prosze pomóżcie . Co mam tu zmienić, co dodać? [img size=640x478] [img size=640x478]
Ukołysz mnie dzisiaj do snu
Ukołysz mnie mocno jak nikt
Po ciężkim, męczącym, złym dniu
Przy tobie na dobre chcę być
Ukołysz mnie dzisiaj lekko jak wiatr
Jak morze mnie wyrzuć na brzeg
Niech będę jak obłok, co spadł
Niby śnieg
Popłynę, przeminę cichutko jak noc
Utonę w ramionach i pójdę na dno
Popłynę, przeminę, zapomnę do jutra
Że mam na głowie sto spraw
To wcale nie będę już ja
Dziecinny ukołysz mój strach
I choćbyś nieprawdy mi plótł
Pięknie kłam...
Irenko, zdjęcie niech zostanie. To smardz. PO oczyszczeniu, zanurz go na chwilę we wrzątku, potem pokrój i na masełko. Pieprz sól do smaku. i jajeczko, do jajka najwyżej ciut szczypiorku, jak kto lubi.
Z jednej sztuki tylko to. Jakby więcej było można byłoby ususzyć, Pyszna zupa, szczególnie zimą. Delicje.
Ja nie miałam szczęścia tej wiosny, bo świeżej kory pod rośliny nie dawałam. Ponoć ta z tesco jest podatna na smardze.
Bogdziu powtórzę fotkę jeszcze raz bo obłędna.
Jest na niej wszystko co powinno być w wiosennym ogrodzie.
Kolorki idealnie dobrane ażurowe niezapominajki.
Weszłam na twój wątek aby zobaczyć jak u ciebie z kwasolubami aby eMusiowi pokazać bardzo lubi rodki.
Jak muszę ukrywać zakupy różne tak różaneczniki mogę oficjalnie kupować.
U ciebie wszystko osłonięte roślinki mają ciepelko i ustronie
Bogdziu nie wiem czy pamiętasz miałam problemy z rododendronem taki oklapniętym. Odżył tfu jest piękny opryskalam od robactwa potem od grzybów następnie podlałam Previcurem. Po tym wszystkim twoja mikstura ale zwiększyliśmy dawkę o pół raza na 10 litrów.
I wiesz że odżyła pąki piękne pokażę jak zakwitnie.
zostawić, azalie tak rosną, z czasem będą tworzyć więcej tych wysokich pędów i powstanie drugie piętro kwiatów. Od dołu też się zagęsci. Obrywaj tylko po przekwitnięciu kwiaty i zasil po kwitnieniu, tak gdzieś w czerwcu. Tylko nie za dużo, ale to wiesz że one nie lubią zbyt zasolonej gleby ?
Moniu,
Od lewegodolnego rogu: miskant Variegatus, za żurawką piwonia, za piwonią róża parkowa Elmshorn, potem są byliny (jeżówka purpurowa, krwiściąg, przetaczniki, rozchodniki olbrzymie, astry, zimozielone kulki, trawy). Tłem tej rabaty jest bukowy żywopłot i pionowym akcentem z brzozy Doorenbos i morwy.
Zdjęcia kiepskiej jakości, a z powodu suszy trawnik dawał słaba oprawę.
Tawułki ulubione "Vision in Red" na chwilę obecną mam kilkadziesiąt sadzonek w przedogródku, w każdej szczelinie
Runianki wypuszczają młode listki.
Szachownice kostkowate, już tylko pojedyncze sztuki kwitną.
O rany, cudny ma widok. Jaki masz porzadeczek i jakie rodki i peonie, cudnie Haniu
Wpadam z zapytaniem, wróciłam z pracy i poszłam zobaczyć, co pies narozrabiał, oczywiscie zrobił to, ubiłam 1 golca ślimaka, a na rodkowej znalazłam to, chyba gigant smardz, co mam i jak go przyrzadzić.?
Wkleję fotki, potem usunę, napisz mi Haniu.