Tak to wyglądało. Drugie zdjęcie jest z miejsca ktore nawozilem na końcu, czyli już pewnie lepiej niż to co na początku. A dodatkowo to miejsce jest bardziej zacienione. Trawa była tam równa i ciemnozielona cały czas. Rosła szybko i równo. Teraz na calosci wygląda tak samo.
Jeśli chodzi o nawożenie, tym razem poproszę o pomoc kogoś bardziej doświadczonego.
Haniu...Basiu...Joasiu...następny chlebek już przyrasta.Piekę raz w tygodniu...cukry po nim są dobre.
Dzisiaj byłam na Z.,zaczynam sprzątanie liści,na razie jedna rabata wyczyszczona.Po południu pogoda się popsuła ,zaczął padać deszcz i wiać wiatr.Hortensje podcięte.
Właśnie wróciłam z ogrodu, pogoda wymarzona. Od rana cudowne słońce i temperatura około 20 stopni
Wczoraj trochę ogarnęłam po wichurach. M dzisiaj zdjął osłonki z pąków paulowni. Na tym zakończyłam prace po zimie. Teraz opryski i nawóz i dopiero za jakieś dwa tygodnie wertykulacja.
Zatem mamy czas, żeby się skupić na części gospodarczej, warzywniku i szklarni
Jutro jedziemy zrobić porządek wokół ogniska, M będzie ciął drewno . Jest tego tyle, że nie wiem czy jutro mu się uda to skończyć. Zobaczymy, byle pogoda dopisała
Ja ci powiem jedno i może to będzie brutalne, ale bez takiego uderzenia nie przejrzysz na oczy
Powiem tak:> Masakra, wszędzie szmata/mata i mało kto pisze żeby to wywalić. Kobieto, jak na plastiku ma coś rosnąc zdrowo, toż to zbrodnia na ogrodnictwie( i na tych biednych roślinach.
A jeszcze opryskaj chemią, a potem to jedz Wyobraź sobie. Naucz się prawidłowych zasad uprawy warzyw i ich przestrzegaj. W zdrowej glebie, zdrowe rośliny, a tutaj masz zaprzeczenie ogrodnictwa.
Szukasz leczenia w chemii, a nie we właściwej uprawie. Gleba - to jest klucz do sukcesu a nie klepisko przykryte szmatą.
Wywal szmatę spod kamieni jeśli jest. Wywal tak grubą warstwę kamieni, wydaje się zbyt gruba.
W maju daj nawozu dolistnie i doglebowo - Florovit w odpowiednim stężeniu.
Swierk serbski choruje, jeden już wykopany.
Jak ratować tego z objawami i jak zabezpieczyć pozostałych 10 szt aby nie podzieliły losu tego jednego. Mazan poradź proszę co robić
Ten z objawami choroby
a tu ten, który już padł, został wykopany, ma marne korzenie
gałązki suche, martwe