Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

Gosialuk 22:43, 20 maj 2019

Basiu ja również się cieszę z naszego spotkania. Szkoda, że nie pogadałyśmy więcej, ale już doczytałam, że chowałaś się w cieniu. Mam nadzieję, że spotkamy się jeszcze w jakimś pięknym ogrodzie. O nasionkach dla ciebie pamiętam, ale nie wiem komu jeszcze obiecałam - za dużo wrażeń.
marba 23:48, 20 maj 2019

Gosiu, pozwolę sobie wstawić u Ciebie naszą pamiątkową fotkę z Wojsławic. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu. Towarzyszy nam Ewa (Nallar).
Buziaczki.

Waclaw 10:00, 21 maj 2019

marba napisał(a)
Gosiu, pozwolę sobie wstawić u Ciebie naszą pamiątkową fotkę z Wojsławic. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu. Towarzyszy nam Ewa (Nallar).
Buziaczki.

Jak sympatycznie
Piotr_ 16:25, 21 maj 2019

A ty szalejesz w ogródku jak zawsze tylko pozazdrościć bo u mnie brak czasowy
Urszulla 19:02, 21 maj 2019

Gosialuk napisał(a)

Widok na rabatkę rododendronową. Jedną z wielu, ale nie robiłam prawie fotek ogólnych, bo tyle aparatów było w użyciu, a ja tylko telefon miałam.

A mnie się podoba ten po lewej dwukolorowy
Nallar 22:51, 21 maj 2019

Hejeczka Gosiu.
Prawda że ogród w Wojsławicach jest piękny?
Cieszę się że mogłam tam być i poznać Ciebie Gosiu. Dzięki naszej Basiu mamy nawet wspólna fotkę.
Pozdrowionka zostawiam.
ElzbietaFranka 23:40, 21 maj 2019

Gosialuk napisał(a)

A tu tegoroczne nasadzenia. Tawułki Arendsa na południowym skraju zadrzewień. Ciekawe czy dadzą radę. Mam nadzieję, że nie będzie tam dla nich za sucho.

Moja pluskwica się rozrasta, ciekawe kiedy zakwitnie. Podobno czasem trochę trzeba poczekać na kwiaty. Obok trafiły paprocie od Katki. Kolejny leśny zakątek się tworzy.

Witam Gosiu

Widzę, że masz wypielone rabatki. Podziwiam bez obwódek mnie by wścieklizna wzięła. Musi to pięknie wyglądać jak z trawy widać rabaty z roślinami już zaaklimatyzowanymi i pięknie kwitnącymi.

Też ostatnio kupowałam tawuły arendsa, jeszcze dokupię bo nie było innych kolorów tylko biały i czerwony są jeszcze różowe.

Jeżeli chodzi o pluskwicę mam ją od zeszłego roku ale białą. 4 szt i wszystkie 4 kwitły zobaczymy czy w tym roku będą one trochę później zaczynają więc trzeba czekać. Przywieźli mi obornik może je podsypię obornikiem.

Gosiu byłaś na wycieczce jest fotka napisz kto jest kto. Dobrze wiedzieć w razie czego. Nigdzie nie jeżdżę może bym i jeździła ale eM nie do zwiedzania ogrodów, mówi ze mojego ma już dosyć.

Wpadnę znowu zobaczyć. Zawsze wszystkim odpisuję jak do mnie zaglądają bo ja to nie na dażam aby wszystkich obskoczyć. Zaglądam ale się nie wpisuje bo widzisz jak się wpisuję.

pozdrawiam Gosiu
anabuko1 09:28, 22 maj 2019

marba napisał(a)
Buziaczki.

super dziewczyny .Widze wyjazd udany. A piękne ogrody i w pamięci i w głowie i fajnie,ze na zdjęciach zostały.
Cos mogę w ten sposób i ja zobaczyć .
pozdrawiam
greg66 16:24, 22 maj 2019

Gosiu fajnie że się udała wycieczka i pogoda dopisała
Pozdrawiam
Gosialuk 18:49, 22 maj 2019

Basiu, Wacku i Ewo w Wojsławicach było super. Zostaną wspomnienia i zdjęcia.

Ewo do ciebie zajrzę potem, bo do twojego ogrodu nie trafiłam do tej pory.

Piotr_ napisał(a)
A ty szalejesz w ogródku jak zawsze tylko pozazdrościć bo u mnie brak czasowy

Piotrze mogę działać tylko w soboty, więc wykorzystuję je na maxa. Co prawda pogoda nie zawsze współpracuje, ale do tego można się przyzwyczaić.

Urszulla napisał(a)

A mnie się podoba ten po lewej dwukolorowy

Ula tam każdy znalazłby coś dla siebie.
Na przykład taki czosnek (akurat za tabliczką trawa go przerosła) lub taka trawka.

ElzbietaFranka napisał(a)

Witam Gosiu

Widzę, że masz wypielone rabatki. Podziwiam bez obwódek mnie by wścieklizna wzięła. Musi to pięknie wyglądać jak z trawy widać rabaty z roślinami już zaaklimatyzowanymi i pięknie kwitnącymi.

Też ostatnio kupowałam tawuły arendsa, jeszcze dokupię bo nie było innych kolorów tylko biały i czerwony są jeszcze różowe.

Jeżeli chodzi o pluskwicę mam ją od zeszłego roku ale białą. 4 szt i wszystkie 4 kwitły zobaczymy czy w tym roku będą one trochę później zaczynają więc trzeba czekać. Przywieźli mi obornik może je podsypię obornikiem.

Gosiu byłaś na wycieczce jest fotka napisz kto jest kto. Dobrze wiedzieć w razie czego. Nigdzie nie jeżdżę może bym i jeździła ale eM nie do zwiedzania ogrodów, mówi ze mojego ma już dosyć.

Wpadnę znowu zobaczyć. Zawsze wszystkim odpisuję jak do mnie zaglądają bo ja to nie na dażam aby wszystkich obskoczyć. Zaglądam ale się nie wpisuje bo widzisz jak się wpisuję.

pozdrawiam Gosiu

Elu właśnie liczę na taki efekt zatopienia w trawach, a co z tego wyjdzie zobaczymy. Moja pluskwica biała posadzona w tamtym roku nie kwitła, ale teraz całkiem ładny krzaczek się z niej zrobił i jest nadzieja.
Fotkę Sylwia podpisała.

sylwia_slomczewska napisał(a)

od lewej
Kasia-Ogród złudzeń i niespodzianek, Ewa-Od domowniczki do ogrodniczki, Gosia i Jarek -bez wątku,ale ich ogród Sylwia u siebie pokazywała, Basia-Wśród brzóz i dębów, Emuś (Basi?), Wacław -Przedogródek pod dębem, Iwonka -Wzgórze chaosu, Wojtek - Ogród przydomowy-Hosty , Anitka - Mój azyl na wichrowym wzgórzu, Gosia - ja
Na dole
Agatka - Ogrodowe radości i rozterki, Agnieszka - Ogródkowe perypetie i mąż Sylwii .

A z zaglądaniem to wszyscy tak mamy.

Ta kompozycja bardzo mi się podobała.

Pozdrawiam wszystkich.