Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 22:34, 20 maj 2019

Zana 22:36, 20 maj 2019

Zakątek z donicą i rh

Zana 22:47, 20 maj 2019

tulucy napisał(a)

i pod-warszawską

Oooch no sorry, oczywiście. Miałam na myśli W-wę i okolice.

Z lekka w drugą stronę

Zana 22:50, 20 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Ten typ tak ma

Niedawno Hania/Gruszka pisała, że bluszcz może zabić drzewo, które oplata. Zaczynam obawiać się o sosny.

Zana 22:53, 20 maj 2019

Kokesz napisał(a)
Ślicznie

Anula, co to za paprocie i limonkowa trawka, też szukam takich na moją cienistą rabatę.

Reniu, te zielone wyprostowane paprocie to narecznica Crispa Cristata, a trawa to Carex Elata Aurea.

Kasia_CS 22:55, 20 maj 2019

Zana napisał(a)

Ale tu pięknie... fajne powtórzenia, spójnie to wygląda i różnorodnie zarazem

Głęboka ta rabata! Można poszaleć z piętrami
Gruszka_na_w... 23:03, 20 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)

Rodgersja zakwitnie ! kiedy doczekam sie kwitnienia mojej

A ja od wczoraj się zastanawiam, co Anula swojej rodgersji zrobiła, że ona tak urosła. Moja 6 rok w stanie niezmiennym- jeden, w porywach 2 liście ma.
Krople deszczu mają w sobie moc! zwłaszcza kiedy bębnią o stół.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Zana 23:07, 20 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)

Ale tu pięknie... fajne powtórzenia, spójnie to wygląda i różnorodnie zarazem

Głęboka ta rabata! Można poszaleć z piętrami

Kasiu, ileż ja się nagłowiłam jak te rośliny rozmieścić na rabacie! Stwierdziłam, że chyba już wolę mieszać tę ziemię widłami, niż to wymyślać. Trochę roślin już wcześniej posadzonych zmieniło jednak lokalizację, niektóre znacznie a niektóre dosłownie o troszeczkę. Wiemy jak to jest. Na sam koniec doszłam do wniosku, że jakby tak wszystko móc jednym ruchem ręki rozrzucić to pewnie na to samo by wyszło.
Teraz czekam jak to będzie dalej wyglądało, jak się zgrają tawułki, jarzmianki, języczki i hortensje na tyłach rabaty.
Co do głębokości, to ja tę rabatę co roku poszerzałam. Teraz jest już kształt ostateczny, więcej trawnika nie da się po prostu zabrać. Ona w najszerszym miejscu ma prawie pięć metrów (o ile mnie pamięć nie myli).
Zana 23:08, 20 maj 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

A ja od wczoraj się zastanawiam, co Anula swojej rodgersji zrobiła, że ona tak urosła. Moja 6 rok w stanie niezmiennym- jeden, w porywach 2 liście ma.
Krople deszczu mają w sobie moc! zwłaszcza kiedy bębnią o stół.

Haniu, zabidzone rodgersje przesadziłam w ubiegłym roku. Dostały sporo g...na, kompostu i kory przekompostowanej. Wsio. Chyba żarłoki z nich.
Gruszka_na_w... 23:16, 20 maj 2019

Zana napisał(a)

Niedawno Hania/Gruszka pisała, że bluszcz może zabić drzewo, które oplata. Zaczynam obawiać się o sosny.

W jakimś programie lub czasopiśmie ogrodniczym było sporo na ten temat. Zalecali przycinanie jeśli wlezie wyżej niż da się rade ogarnąć go z drabiny.

Anulka, padłam z wrażenia na widok przygotowanej gleby. Mistrzostwo!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies