Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

W Kruklandii 08:47, 02 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Ja dzisiaj znowu przesadzałam. Jakieś żurawki i carexy.
I Ice Dance znowu posadziłam na rabatę...między hortki...żeby wiosną pusto nie było. Zobaczymy na jak długo tam zostaną...bo przeciez jeszcze parę dni temu mnie denerwowały

Do róż...szałwia? Liatra? Naparstnica? Ostróżka? Przetacznik? Lawenda? Perovskia? Jeżówki?
No Ewcia....tyle tego jest!!!

Ja też, to dopiero posadzę, a potem już mi coś nie pasuje i przesadzam.Albo kolorem ,albo kształtem i znowu ...
Chyba tez walnięta jestem!!
U mnie też trochę na hostowej rabacie pustawo to w tym roku dosadziłam tulipanki,żeby nie było tak pusto
Do róż szałwia , latria też przetacznik, Lawenda - to mam.
ale i super pomysł dałaś i mi z tą Perovskia i z Ostróżkąmi
Ogród u Kasi 21:08, 01 paź 2015

Do góry
Już znalazłam jej opis, super jest, pasuje jak ulał, bo miejsce jest osłonięte i sadzi się ja pod drzewami super jesteś dziękuje
http://www.e-katalogroslin.pl/plants/1192,turzyca-morrowa-ice-dance_carex-morrowii-ice-dance
Ogród u Kasi 21:01, 01 paź 2015

Do góry
Bo nie widziałam nigdy tych śliw na żywo, nie umiem sobie ich wyobrazic. A zdjęcia w necie nie dają mi odpowiedzi.
A do carexa mnie przekonałam, znalazłam linka jak bym chciała mieć
https://www.google.pl/search?q=carex+ice+dance&client=safari&hl=pl-pl&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAgQ_AUoAWoVChMItPysmfqhyAIVBN0sCh1Jeghb&biw=1024&bih=672#imgrc=c7x6sxlRjfWcqM%3A
W jakiej odległości mam je posadzić?
Zielona odskocznia 20:44, 01 paź 2015

Do góry
kasia napisał(a)

Piękny ten twój carex, czy on musi mieć słońce, żeby tak wyglądać ?

Carex Ice Dance rośnie u mnie w półcieniu.
W Kruklandii 20:40, 01 paź 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Oj Juziek wiesz ile musiałam się cofać żeby wiedzieć o co chodzi
Ale już wszystko przeczytałam i widziałam i ....... jest pięknie ,cudownie
Nowa linia różanki jest świetna ,dosadzenie buksów przed rodkami strzał w dychę .

Wiesz ja tez myślę żeby na psiową róże posadzić
Mam Angele (Tobie się nie podoba )i myślałam żeby ją tam posdzić ....wyczytałam u Ciebie żeby róże przesadzać teraz ...ale ja jeszcze nie wiem ...nie jestem pewna ...a jak róze to co dalej ...podobaja mi się rozchodniki ale pieruny pożne są ,a ta rabata taka na widoku ....Juziek mnie już znowu bierze

Moja psiapsióła pyta mnie -co ty teraz będziesz robić ,wszystko już obsadziłaś ...
Ja mówię jakie wszystko!!!!! ,przecież większość to tymczasowe nasadzenia
Popatrzyła dziwnie na mnie ,widziałam oczyma wyobrazi jak puka sie w czoło

U mnie już nikt się nie puka....chyba...wiedzą, że walnięta jestem
Ja dzisiaj znowu przesadzałam. Jakieś żurawki i carexy.
I Ice Dance znowu posadziłam na rabatę...między hortki...żeby wiosną pusto nie było. Zobaczymy na jak długo tam zostaną...bo przeciez jeszcze parę dni temu mnie denerwowały

Do róż...szałwia? Liatra? Naparstnica? Ostróżka? Przetacznik? Lawenda? Perovskia? Jeżówki?
No Ewcia....tyle tego jest!!!
Ogród u Kasi 20:33, 01 paź 2015

Do góry
kasia napisał(a)
Bo właśnie ale to będzie półcień bo słońce daje od strony ulicy, tam jest południe czyli za tujami robi się cień. Podobają mi się bardzo Żurawki ale one u mnie bardzo słabo rosną a rozchodnik okazały musi mieć słońce. Ale dawaj pomysły razem coś wymyślimy . Boje się trochę tych śliw na pniu szczepionych. Czy ja dam radę lub mój m ciąć koronę na takiej wysokości?

A czemu chcesz ciąć śliwy? One nie rosną na wielkie drzewa.
Carex Ice Dance rośnie u mnie w półcieniu.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:51, 01 paź 2015

Do góry
Kilka fotek od rodzicow - na zdjeciach tego nie widac, ale rozplenice sa mega wielie. Te na zdjeciu sa mi po pachy! Dzis taka jedna z tylow wytargalam i posadzialam obok roz, gdzie dodalam rozchodniki oraz szalwie kupione z ogodowiskowa zaloga, i do tego po obwodzie dodalam ice dance.

Piekno kolorkow psuje stylowa, biala podporka - tymczasowa dopoki nie kupia jakiejs drewnanej, mniej rzucajacej sie w oczy.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:31, 01 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Carex Ice Dance

Hmm u mnie Carex ma jakieś szersze i bardziej stojące liście, ale może tylko na fotkach tak wygląda.
Pozdrówka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:07, 01 paź 2015

Do góry
Carex Ice Dance
Ogród Eli 11:49, 01 paź 2015

Do góry
inag napisał(a)

Ela, czy tu na dole ta trawa to Ice Dance??? Wieeeeelka! ja w tym roku posadziłam kilkanaście i dziewczyny ostrzegały mnie, ze one spora rośnie ale dopiero po Twoim zdjęciu widzę jak bardzo spora Mi jakoś dziwnie zawsze kojarzyła się z taką niską trawką...

w rzeczywistości jeszcze większa młode sadzonki wyglądaja niziutko ale jak trawka się rozbuja to po kolana ale przetrwała moją suszę więc bardzo ją już lubię
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:38, 01 paź 2015

Do góry
Ice Dance rośnie u Ciebie jak szalony - już nie mówiąc o reszcie

[/img]

Droga do spełnienia 07:47, 01 paź 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Ice dance super, i nowa rabata super
Cebulowych do niej dosadź, żebyś miała frajdę wiosną

dzięki Jolu
Ogród Eli 23:31, 30 wrz 2015

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

Ela, czy tu na dole ta trawa to Ice Dance??? Wieeeeelka! ja w tym roku posadziłam kilkanaście i dziewczyny ostrzegały mnie, ze one spora rośnie ale dopiero po Twoim zdjęciu widzę jak bardzo spora Mi jakoś dziwnie zawsze kojarzyła się z taką niską trawką...
Zielona odskocznia 22:03, 30 wrz 2015

Do góry
Hogata napisał(a)
Tutaj dojdą azalie japoński. Cały wjazd ma być tuja tuffet + azalia + molinia KF i iglaki w tle

Uwielbiam carexa ice dance. Ale jak dla mnie to wymaga ograniczania, bo bardzo szybko się rozrasta. U mnie rośnie między wjazdem a chodnikiem. Na wiosne zawsze go ścinam nisko i później jest piękny cały rok .

Piękny ten twój carex, czy on musi mieć słońce, żeby tak wyglądać ?
Droga do spełnienia 22:01, 30 wrz 2015

Do góry
Ice dance super, i nowa rabata super
Cebulowych do niej dosadź, żebyś miała frajdę wiosną
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:45, 30 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mathildis - hakone u mnie są ogromne.... wiec to jest dziurzysko, a nie dziura. Wypadły Ci trawki?? Byłam u Ciebie, ale tylko niszczenia po sierpniowej wichurze widziałam..szukałam tej rabaty, ale nie znalazłam.. ja to muszę widzieć, jestem wzrokowcem.

Żurawki wolą stanowisko cieniste, a ubiorki słoneczne.... pogodzisz jedno i drugie?? Ubiorki rosną dość szeroko i dziurę zatkają.. jak kwitną są piękne. Moje ubiorki zjadły ślimaki, uwielbiają je, a że na skalniaku nad oczkiem to nie mogłam sypnąć granulek.. Ręczne zbieranie dwa razy dziennie to za mało by uchronić. Rano zbierałam dziennie, a w nocy przy latarce drugi raz.. ślimaki i tak zjadły do dna.

Żurawki zdziesiątkował upał i dobiły opuchlaki..
Ten asortyment u mnie wypada..

A cy będzie pasować???? Moim zdaniem NIE. Żurawki mi nie pasują do żadnych kwitnących bylin. Jedno i drugie będzie podobne wielkością, a tu pasuje by albo się uzupełniało, albo różniło pokrojem.. Posadź jakie trawki obok nawet Ice Dance, Evergold... będzie elegancko.

Ale to tak mi się wydaje, głośno myślę.. Jak mi coś się widzi to sadzę , a jak się odwidzi to przesadzam.. ale razem bym ich chyba nie posadziła.

Artemisja - musiałam pogooglać co to jest, czytam że bylica. Miałam wysoką, jak byłą małą to byłą bardzo fajna, ale jak urosła to już była okropna, a po przycięciu jeszcze gorsza i wyciepałam. Są niskie odmiany... ale to też nadaje się na słoneczne i suche stanowiska.. a żurawki na słońcu po prostu się przypalają, po takim lecie jak w tym roku, to nawet w półcieniu szlag trafił

Dużo się opisałam i nic nie pomogłam.. nie mam zdania..

Berry smothie dość ładnie znosi u mnie słońce. Moje hakone słabe - ziemia zbyt lekka, będę ją w weekend doprawiać i sadzić Hakone na nowo. Aniu zdjęć brak, ale rysunek u mnie
Droga do spełnienia 11:12, 30 wrz 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ładne masz te ice dance
Kiedy kupowałaś? Przez net?

dostałam od Iwonki
cudna jedna z moich ulubionych od tego sezonu
Droga do spełnienia 11:08, 30 wrz 2015

Do góry
Ładne masz te ice dance
Kiedy kupowałaś? Przez net?
Droga do spełnienia 11:05, 30 wrz 2015

Do góry
jeszcze jedno ujęcie

i ice dance widac nowe przyrosty z żurawką

Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:29, 30 wrz 2015

Do góry

Mathildis - hakone u mnie są ogromne.... wiec to jest dziurzysko, a nie dziura. Wypadły Ci trawki?? Byłam u Ciebie, ale tylko niszczenia po sierpniowej wichurze widziałam..szukałam tej rabaty, ale nie znalazłam.. ja to muszę widzieć, jestem wzrokowcem.

Żurawki wolą stanowisko cieniste, a ubiorki słoneczne.... pogodzisz jedno i drugie?? Ubiorki rosną dość szeroko i dziurę zatkają.. jak kwitną są piękne. Moje ubiorki zjadły ślimaki, uwielbiają je, a że na skalniaku nad oczkiem to nie mogłam sypnąć granulek.. Ręczne zbieranie dwa razy dziennie to za mało by uchronić. Rano zbierałam dziennie, a w nocy przy latarce drugi raz.. ślimaki i tak zjadły do dna.

Żurawki zdziesiątkował upał i dobiły opuchlaki..
Ten asortyment u mnie wypada..

A cy będzie pasować???? Moim zdaniem NIE. Żurawki mi nie pasują do żadnych kwitnących bylin. Jedno i drugie będzie podobne wielkością, a tu pasuje by albo się uzupełniało, albo różniło pokrojem.. Posadź jakie trawki obok nawet Ice Dance, Evergold... będzie elegancko.

Ale to tak mi się wydaje, głośno myślę.. Jak mi coś się widzi to sadzę , a jak się odwidzi to przesadzam.. ale razem bym ich chyba nie posadziła.

Artemisja - musiałam pogooglać co to jest, czytam że bylica. Miałam wysoką, jak byłą małą to byłą bardzo fajna, ale jak urosła to już była okropna, a po przycięciu jeszcze gorsza i wyciepałam. Są niskie odmiany... ale to też nadaje się na słoneczne i suche stanowiska.. a żurawki na słońcu po prostu się przypalają, po takim lecie jak w tym roku, to nawet w półcieniu szlag trafił

Dużo się opisałam i nic nie pomogłam.. nie mam zdania..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies