Z moim refleksem też nie najlepiej
Zamówiłam w końcu wczoraj rozchodniki, berberysy, a że mieli też ice dance ładne, to też dorzuciłam.
Twoje zakupy świetne, już nie mogę się doczekać wiosny jak to wszystko zacznie rosnąć
Rabatka wygląda bardzo dobrze
A co do ice dance, to zamawiałam rozchodniki i berberysy i do 10 sztuk roślin była ta sama cena wysyłki. Wzięłam więc ice dance, bo bardzo łądne, duże sadzonki były, w sam raz do dzielenia na wiosnę, więc ja chyba będę miała
Dawno mnie nie było na swoim wątku ale czasu nie marnowałam bo popełniłam ciąg dalszy rabaty z boku domu.
Posadziłam buka, dołożyłam mu kilka pseudo kul bukszpanowych z odzysku, trawki ice dance, hortensje samodzielnie ukorzenione z grackami, ciemiernikami a z tył cisy na ekran ( za kilka lat może będzie go widać )
Trawki w kulach na razie w doniczkach bo przymierzam i nie wiem czy sadzić czy tylko wysypać kamykiem po trawki ID? i zostawić same kule?
Za cisami takie jasne plamy to mój patent na chwasty czyli wytłaczanki po jajkach, mam w ilościach hurtowych więc znalazłam im zastosowanie brakuje korą wysypać
Na brzozowo-jeżowkowej rabacie zakwitły trawy Jeżówki też starają się jeszcze nie odpuszczać
Przy samej bramie, koło brzóz rosną zawilce. Bardzo je lubię, w ogóle mi się nie kojarzą z jesienią, raczej z wiosenną świeżością
I przy okazji tuż obok - ice dance, chyba coś jednak z niej będzie
Hakone posadzone ice dance posadzone i wbrew przypuszczeniom ciut zabrakło. .. tylko miska co to ma być miniaturowy nie ma jeszcze miejsca ale jutro ma być piękny dzień
Ania horty mam do wykorzystania, ID mam więc sadzonki jest z czego zrobić i nawet jakies dwie małe kulki bukszpanowe mam, więc jakiś zalążek już jest. Mam jeszcze całkiem sporego cisa w ogródku, z którego wiosną zrobiłam niwaki. Póki co szału nie ma bo to jego początki w takiej ogolonej formie, ale brzydszy już nie będzie , może być tylko lepiej. Naszła mnie myśl, że może spróbowalibyśmy go do przedogródka dać, przede wszystkim z powodu dzieci. Cis - wiadomo jaki trujący, a Iga malutka, w dodatku do Filipa dzieciaki przychodzą. No, a w przedogródku byłby już kawał fajnego, zimozielonego drzewka . Tylko nie wiem jak to przetrwa, bo jest spory. No i jakby co, to nie wiem czy lepiej teraz, czy wiosną. Dzięki za pomysły
To front i musi być atrakcyjny cały rok... same hortki to dopiero od połowy czerwca są w miarę dekoracyjne. Koniecznie coś zimozielonego. Pasek wąski, wiec za dużo nie wejdzie..
Ja do hortek dałabym kulki bukszpanowe i trawę Ice Dance. Mogłam ci dziś uskubać sadzonek..
mi już wszystko ścina powoli przymrozek
jeśli kupisz, radziłabym zadołowanie i dzielenie wiosną
podzielisz, nie zdąży się ukorzenić, mróz zetnie liście i małe szanse na przeżycie
Ja też, to dopiero posadzę, a potem już mi coś nie pasuje i przesadzam.Albo kolorem ,albo kształtem i znowu ...
Chyba tez walnięta jestem!!
U mnie też trochę na hostowej rabacie pustawo to w tym roku dosadziłam tulipanki,żeby nie było tak pusto
Do róż szałwia , latria też przetacznik, Lawenda - to mam.
ale i super pomysł dałaś i mi z tą Perovskia i z Ostróżkąmi