Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 09:20, 12 paź 2015

Można posadzić, śnieg stopnieje, ziemia jest ciepła, dobrze będzie.

Instagram Ogrodowiska
Katkak 09:20, 12 paź 2015

Gardenarium napisał(a)
Eee, niekoniecznie Przyjdzie ocieplenie, na pewno, zawsze przychodzi.
Ja jeszcze mam tyle do sadzenia, cały ogród I trawę do położenia. Na razie jestem w rowach pokopanych celem nawadniania, jak wyjdę z ziemi za dwa dni - będzie dobrze A potem już z górki.

Myślę, że jeszcze będziemy się cieszyć piękną, ciepłą (cieplejszą, to chyba właściwsze słowo )jesienią. A pamiętam, że w zeszłym roku było tak ciepluteńko, że do połowy października w krótkim rękawku można było śmigać. Pozdrawiam Danusiu ciepło, mimo pogody .
Gardenarium 09:21, 12 paź 2015

Jak tu się ubrać? Masakra normalnie.

Instagram Ogrodowiska
Katkak 09:24, 12 paź 2015

Trochę się martwię bo w sobotę przesadzałam swoje wyhodowane z odkładów hortensje Limelight do przedogródka i podzielone Ice Dance. Myślisz, że przeżyją Danusiu? Planowałam jeszcze dość sporego cisa przesadzić. Co o tym myślisz Danusiu? Można jeszcze przesadzić go, czy już lepiej dać sobie spokój i zaczekać do wiosny? Formuję go na niwaki (po raz dziesiąty obejrzałam jak w odcinku Ogród z lustrem formujecie starego cisa i wreszcie się odważyłam ).
Katkak 09:48, 12 paź 2015

Gardenarium napisał(a)

Na cebulkę, zdecydowanie .
ren133 10:39, 12 paź 2015

Danusiu
Pytałaś u Marzenki o spotkanie dyniowe. Zerknij tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4510-maly-ogrod-kasi?page=253
kasia_w 10:43, 12 paź 2015

Danusiu dynie u mnie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4510-maly-ogrod-kasi?page=253

To mój głupi pomysł, powiem nieskromnie. Na Swięcie dyń były takie głowy dyniowe na plach. Pomyślałam, że świetnie pasują do nas, cyknęłam ukradkiem fotki i zrobiłam dziewczynom niespodziankę Na szczęście się nie obraziły, za to że takie "nieumalowane" portrety im sprawiłam
Zielona 11:17, 12 paź 2015

Dzień dobry Jak tam jesienna chandra z powodu mrozu? W Wielkopolsce wyszło słońce i mam nadzieję, że zostanie na dłużej. Kolorów brak, zmarzniętych i niewybarwionych liści żal...
Ale... za rok znowu będziemy czekać na żółte miłorzęby i cukiernię pod grujecznikami.
Miłego tygodnia!
Wieloszka 12:10, 12 paź 2015

Gardenarium napisał(a)
Można posadzić, śnieg stopnieje, ziemia jest ciepła, dobrze będzie.

Ja jeszcze ani jednej cebulki nie posadziłam - wszystko czeka w garażu. Trza się spieszyć, bo nie wiadomo kiedy dmuchnie mrozem na zachód - oby jak najpóźniej, bo czekam na przebarwienia jesienne liści.
Pozdrawiam ciepło w te chłody
Basilikum 13:51, 12 paź 2015

Gardenarium napisał(a)

cebule w modzie