Magnolio wtrącaj się kochana jak mnie to cieszy

1
)" Układ z takim zębem jest wg mnie fajny, jednak niepokoi mnie pomysł na dwie równoległe scieżki po trawniku ( chyba że źle rozumiem ten plan)- jedna do warzywnika, druga do placyka.Z domu będzie to wydłużało i zwężało widok."
zrobię tylko ścieżkę do placyku a do warzywnika faktycznie zrezygnuję zresztą nawigatorka tez ją odradzała
2
)"Pomysł na odcięcie warzywnika żywopłotem i miskantem przed nim, super- poprawi proporcje"
super mnie to cieszy tylko nie wiem co na żywopłot pasowałyby cisy ale drogo wychodzi i myślę o tujach szmaragdach bo mam sadzonki ale chyba za wysoko będzie
3
)"Placyk po lewej....a może zrezygnować z niego, albo dośc mocno go skrócić, a za to pokombinować rabatę przy tarasie ( nie wiem jak z otoczeniem tarasu, coś chyba juz jest wokół,ale niedużo)- może wyciągnąc rabatę przy tarasie w lewo, albo blisko tarasu zrobić rabatę od ogrodzenia w stronę domu ( tez prostokąt jakiś)"
Placyk bym chciała zostawić bo nie mam takiego miejsca w ogrodzie a taras mam trochę mały. Koło placyku ma być zagajnik brzozowy.I tam przy tarasie z tą rabatą to super pomysł i chyba bym zrobiła rabatę prostokątna od strony ogrodzenia. I tam mi się proszą jakieś drzewa dające cień bo mam tam na tarasie patelnie bo to strona południowa może graby kolumnowe ?
4)
Drzewo w żwirze przy placyku leżakowym... Może miłorząb?
Pomyślę