Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:07, 31 maj 2013

Do góry
Ogród wręcz idealny, wzorcowy Jak już pisałam u Wieloszki jesteście dla mnie wielką inspiracją i dziękuję Komuś tam na Górze, że pokierował mnie na ogrodowisko Bez tych Waszych ogrodów dzisiaj byłabym wrakiem człowieka Przywracacie ludziom wiarę we własne siły i energię do zmagań Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy.
Pozdrawiam serdecznie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:58, 31 maj 2013

Do góry
To mnie pocieszyłaś dopiero teraz zwróciłam uwagę na wielkość Twoich thuj teraz i przed rokiem Ja już nawet wykonałam telefon do męża z propozycją nie do odrzucenia ale coś czuję, że będzie ciężko.
A ty też w pracy?
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 08:51, 31 maj 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
wczoraj wymyśliłam, że raczej chyba dosadzę choiny kanadyjskie, bo lubią wilgoć, a u mnie jej pod dostatkiem. W tym miesiącu i tak nie kupię. Pod koniec miesiąca mam inny poważny wydatek

W tym miesiącu raczej już na pewno nic nie kupisz! Dzisiaj 31.05 malutki żarcik.
Nasz ogród, my i psiarnia:) 08:47, 31 maj 2013

Do góry
Bonita skrzynie drewniane rewelacyjne-uwielbiam takie klimaty Miejsce na ognisko, zakątek brzozowy również świetny. Będziesz tu miała kiedyś śliczny ogród
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 08:36, 31 maj 2013

Do góry
Aga zmiana diametralna Uwielbiam takie zdjęcia, jak na dłoni widać, że tylko jeden roczek a ogród jakby nowy Ta soczysta zieleń u Ciebie jest jak balsam na moją duszę spragnioną takich widoków. Ja w drugim ogrodzie też mam tak zielono i mogłabym tam siedzieć cały czas. Niestety jestem tam tylko kilka razy w miesiącu
Za Serbami napisz do nich-na pewno odpowiedzą
A asortyment to iglaki, liściste i krzewy. Z bylin nic nie było poza wrzosami. Może teraz już coś dowiezli.
Ja jak coś potrzebuję to najpierw piszę czy jest dostępne a pózniej jadę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:27, 31 maj 2013

Do góry
Najgorsze z tą kasą człowiek chciałby od razu wszystko mieć Ale z drugiej strony wtedy nie byłoby takiej radości. A tak małymi kroczkami co przodu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:13, 31 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Wieloszka dzięki za odwiedziny i cieszę się, że zaczyna się podobać Z żurawkami to czekam aż te się rozrosną i wtedy będę dzielić. Dokrmię je w tym roku dobrze to może w nastepnym będą już większe.

Aguś dobry pomysł był by z tą wymianą na mniejsze i ta super cena Pojawia się tylko mały problem-mianowicie Mąż mój jedyny Planujemy zrobić jeszcze w tym roku bramę i wjazd a pieniędzy wiadomo jak zawsze za mało

Bonita czekam aż wszystko się rozrośnie, zakwitnie i wtedy będę dalej myśleć. Mam do zrobienia jeszcze jeden kącik i zobaczę jak to się zgra w całość.

Dzięki wielkie dziewczyny, że zaglądacie

Żurawki na bank się rozrosną. Karm dobrze, to się odwdzięczą. Ja swoje też tak rozmnażam, bo kasy na hurt nie mam

Róbcie bramę, żeby powsinoga nie uciekał, Tuje dokupisz w przyszłym roku
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:07, 31 maj 2013

Do góry
Wieloszka dzięki za odwiedziny i cieszę się, że zaczyna się podobać Z żurawkami to czekam aż te się rozrosną i wtedy będę dzielić. Dokrmię je w tym roku dobrze to może w nastepnym będą już większe.

Aguś dobry pomysł był by z tą wymianą na mniejsze i ta super cena Pojawia się tylko mały problem-mianowicie Mąż mój jedyny Planujemy zrobić jeszcze w tym roku bramę i wjazd a pieniędzy wiadomo jak zawsze za mało

Bonita czekam aż wszystko się rozrośnie, zakwitnie i wtedy będę dalej myśleć. Mam do zrobienia jeszcze jeden kącik i zobaczę jak to się zgra w całość.

Dzięki wielkie dziewczyny, że zaglądacie
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 07:52, 31 maj 2013

Do góry
Dziękuję bardzo Szefowo
Kraina Czarów w fazie projektów 07:51, 31 maj 2013

Do góry
Coś wiem o takich godzinach pracy U mnie o tyle lepiej, że jeden pracuję, drugi wolny A przez ten deszczyk trawa u mnie powoli gnije i z utęsknieniem czekam na słoneczko.
Jurajski Ogród 07:46, 31 maj 2013

Do góry
Brzoza po prostu przepiękna
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 07:45, 31 maj 2013

Do góry
Śliczny piesiu i dobrze, że o nim też myslisz przy planowaniu ogrodu Ale czego się nie robi dla tych, których kochamy!
Pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 07:40, 31 maj 2013

Do góry
Bardzo fajna propozycja Michała
Żurawki będą cały czas ozdobą a wrzośce czy wrzosy okresowo bądę kwitnąć i nie będzie takiego efektu
Z zimowaniem miskantów nie ma problemu.
Rośliny możesz kupić przez internet. Jest nawet wątek w ogrodowisku o sprawdzonych sprzedawcach.
Pozdrawiam
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 23:10, 30 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Tydzień temu posadziłam rośliny w ogrodzie-hortensja, lawenda, trawy, wrzosy, tawuły, żurawki. Kiedy podlać pierwszy raz nawozami?

PO dwóch tygodniach od posadzenia uważając aby nie dać za dużo, albo za dużego stężenia.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:22, 30 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=2
Thuja smaragd co jest za namiotem-18 zł, trochę niższa-16 zł.
Kosodrzewina-20 zł, cis pospolity-10 zł.,wrzosy-3,5 zł.,kora drobna- 10 zł,
To ceny, które pamiętam. Będę u nich za tydzień to zrobię fotki

Byłam u Ciebie i wszystko obejrzałam Teraz cierpliwie czekam na fotki ze szkółki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:21, 30 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Dzisiaj mała relacja z tygodnia w ogrodzie

Przegapiłam tyle zmian i nowych nasadzeń Już robi się piknie I doczytałam, ze wymieniasz sukcesywnie ogołocone thuje - dobry pomysł, bo psują cały efekt tej rabaty. Obrzeże po prostu fantastyczne - Domi z Ogrodu Dominiki ma takie samo, baardzo mi się ono podoba Wrzosy fajnie wyglądają w tych kwadratach - dobrze, że nie posadziłaś naprzemiennie. Żurawek tych bordowych dosadziłabym trochę, albo pozostaje cierpliwie czekać, aż się rozrosną Jak ja lubię geometryczne kształty
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 18:27, 30 maj 2013

Do góry
Cześć sąsiadko
Obiecane kosodrzewinki Pumilio.
Tak wyglądały w dniu zakupu

Posadziłam je do ogrodu, póżniej jednak na ich miejsce dałam cisa. Teraz znów są w doniczce i czekam na następny tydzień aby przewież je do drugiego ogrodu
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 17:27, 30 maj 2013

Do góry
No wiedziałam, że w temacie kolorów, to na Ciebie będę mogła liczyć Na razie zostaje tylko fiolet i biel. W razie gdyby gdzieś w trakcie okazało się za smutno czy była potrzeba dorzucenia innego koloru, to wezmę pod uwagę żółty lub pomarańcz.
Masz rację, chcę tam na końcu urządzić miejsce ogniskowe Prawie identycznie jak jest w tym projekcie, który pokazywałam. To zdjęcie z kwadratowym blaszanym ogniskiem widziałam i jest super. Ale M. stwierdził, że łatwo się można tą blachą poparzyć i chyba ma rację, więc będzie z czegoś innego, ale niewykluczone, że będzie kwadratowe
polinka napisał(a)
To miłego odpoczynku Regli
Pozdrawiam z pracy

Współczuję
Nasz ogród, my i psiarnia:) 17:05, 30 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)

polinko- pewnie podlewał go nasz kawaler ale co zrobić, on przy każdym podwyższeniu terenu, każdej roślinie,krzaku, podnosi nogę.
Polinko-myślałam o czymś odstraszającym ,kłującym ale zmieniłam zdanie, boję się ze psiakom krzywdę zrobię, że kolce w poduchy się im powbijają...pomyślimy o czymś innym . Ogród ma być kolorowy, te kolory mają przechodziś plamami jeden w drugi. Jestem otwarta na kolory Zobaczymy, tworzymy,co wymyślicie tak będzie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:29, 30 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Aga wieczorem jak będę w domu to zrobię zdjęcie kosodrzewince i wrzucę u Ciebie

oki, dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies