Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Wieloszka 08:50, 06 cze 2013

Piękne fotki jak zawsze Dzięki za instruktaż cięcia - ctrl c i ctrl v - i zrobione
A co to może oznaczać, że moje bergenie mają czerwonawe liście? Coś im u mnie nie pasuje?
Czytałam u Madzi, że jadłaś własne warzywka, a gdzie fotki warzywniczka???
ewa004 09:13, 06 cze 2013

Marzenko pozdrawiam
Pszczelarnia 09:55, 06 cze 2013

,
Że jest pięknie u Ciebie to wiesz. Spływająca obfitość nasadzeń. Jak się nazywają te liliowce, co teraz kwitną.
polinka 11:41, 06 cze 2013

Magda możemy zrobić wymianę, deszcz za słoneczko. Myślę, że ogrodnicy z Dolnego Śląska i nie tylko z chęcią pójdą na taki układ
polinka 11:42, 06 cze 2013

Magda70 napisał(a)
Deszcz?? a co to deszcz?? Słońce piękne, niebo niebieskie ogólnie ładne widoki za oknem...

Aczkolwiek, z drugiej strony przydałby mi się deszcz...bo podlewać muszę aby trawki rosły...

ka1sia 11:55, 06 cze 2013

Hej, Marzenko! dalej leje? u mnie już ciemno się robi, zaraz znowu lunie bez opamiętania!
Piekne masz te irysy, kiedy je można przesadzać? Mam za płotem całą masę, chcę do ogrodu przenieść, ale to chyba jesienią ? Pozdrawiam, słoneczka wreszcie życzę
Domi 12:02, 06 cze 2013

Melduję, że byłam, bjutiful dżangyl na rabatkach pooglądałam, popodziwiałam i pozdrawiam cieplutko
bociek 20:33, 06 cze 2013

No Madzen, Ty jak zapodasz fotki to klekajcie narody Cudnie Ci kosacce kwitna I powojniki
I te instrukcje bardzo przydatne Wstrzymuje sie z cieciem bukszpanu skoro jeszcze nie pora, ale rece mnie swedza jak nie wiem Danusia pisze koniec czerwca to koniec czerwca

Pokaz te roze

Buziam
Madzenka 20:35, 06 cze 2013

Loosiuu napisał(a)
Chciałem ją pod platana dać, tak po boku bo tam będzie kiedyś runianka i żywopłot z choiny i ławeczka.

Pod platanem bedzie lekko ocieniona, wg mnie to dobry pomysł.

Magda70 napisał(a)
Deszcz?? a co to deszcz?? Słońce piękne, niebo niebieskie ogólnie ładne widoki za oknem...

Aczkolwiek, z drugiej strony przydałby mi się deszcz...bo podlewać muszę aby trawki rosły...

Mogę ci troszkę odpompować z rury drenażowej... Kcesz?

Wieloszka napisał(a)
Piękne fotki jak zawsze Dzięki za instruktaż cięcia - ctrl c i ctrl v - i zrobione
A co to może oznaczać, że moje bergenie mają czerwonawe liście? Coś im u mnie nie pasuje?
Czytałam u Madzi, że jadłaś własne warzywka, a gdzie fotki warzywniczka???

Aga moje mają zielone liście. Tylko wewnątrz kępy robią się czerwoen, potem źólte a potem zamierają stare liście.
Warzywniczek nie nadaje się do ekspozycji. Za rok pokaze

ewa004 napisał(a)
Marzenko pozdrawiam

Ewo buziam

Pszczelarnia napisał(a)
,
Że jest pięknie u Ciebie to wiesz. Spływająca obfitość nasadzeń. Jak się nazywają te liliowce, co teraz kwitną.

To miniaturowe liliowce stella d'oro

polinka napisał(a)
Magda możemy zrobić wymianę, deszcz za słoneczko. Myślę, że ogrodnicy z Dolnego Śląska i nie tylko z chęcią pójdą na taki układ

Dołączam się do wymiany

ka1sia napisał(a)
Hej, Marzenko! dalej leje? u mnie już ciemno się robi, zaraz znowu lunie bez opamiętania!
Piekne masz te irysy, kiedy je można przesadzać? Mam za płotem całą masę, chcę do ogrodu przenieść, ale to chyba jesienią ? Pozdrawiam, słoneczka wreszcie życzę

Irysy jak każdą bylinę można w juź sierpniu przesadzać

Dzięki za słoneczko dzisiaj nie padalo

Domi napisał(a)
Melduję, że byłam, bjutiful dżangyl na rabatkach pooglądałam, popodziwiałam i pozdrawiam cieplutko

Dźangla na rabatach ma aktulnie klimat troplikalny....wilgotność 99 % jutro +26 stopni
bociek napisał(a)
No Madzen, Ty jak zapodasz fotki to klekajcie narody Cudnie Ci kosacce kwitna I powojniki
I te instrukcje bardzo przydatne Wstrzymuje sie z cieciem bukszpanu skoro jeszcze nie pora, ale rece mnie swedza jak nie wiem Danusia pisze koniec czerwca to koniec czerwca

Pokaz te roze

Buziam

Kasia dzisiaj w przechowalni bukszpanowej sobie 4 szt przycięłam.... Akurat pod ręką miałam maszynkę boscha

Mala_Mi 21:23, 06 cze 2013

Dziś trudno było nadgonić.. widać, że leje i towarzystwo w necie siedzi
Zapamiętuję, że liliowce Stella ładniej wyglądają w kępkach niż w płąszczyznie ile wlezie... trza podzielić, wtedy liście zdobią też
Grzmi błyska i czekam keidy muszę kompa wyąłczyć