Kwiaty we włosach
15:00, 12 maj 2019
Greg ja mam jedną kępkę bodziszka białego, ale szybko się rozrósł, Ty masz miejsce, sadź więcej sadzonek. Ja mam jeszcze inne bodziszki różowe i fioletowe. Lubię je , bo są bezproblemowe. Co do proponowanych traw to mam seslerię, ale jest licha po przechowaniu na kompostowniku zimowym okresem.Wypuszcza nowe źdźbła, to będzie trochę trwało. Wybiorę się do szkółki i kupię większe sadzonki.
Siostra dzisiaj przywiezie mi hakonechloę, mam jeszcze jedną do posadzenia, myślę o rozsadzeniu jej.
Tu jeszcze inna trawa, mam ich trochę w donicach.
Już rozrastają się trawy na rabatach.

Siostra dzisiaj przywiezie mi hakonechloę, mam jeszcze jedną do posadzenia, myślę o rozsadzeniu jej.
Tu jeszcze inna trawa, mam ich trochę w donicach.
Już rozrastają się trawy na rabatach.
Witam. Tuje szmaragd oraz szmarag Gold. Razem 140 szt. Posadzone około rok temu. Kupione w szkolce w donicach. Wszystko było ok do wiosny. W marcu sypniete nawozem Yara, w tym samym czasie zauważyłam na niektórych czarne końcówki gałązek. Poradzono mi spryskac Topsinem. Po oprysku wszystkie tuje oprócz goldow zrobiły się brązowe, w środku są zielone. Oprysk zgodnie z instrukcją. Ewidentnie widać że pogorszenie nastąpiło po oprysku. Co mogę zrobić żeby je ratować??? Czy jest jeszcze szansa jakakolwiek?