Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:27, 19 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Rośliny zamówiłam na allegro i niestety mam obawy bo mimo, że wybierałam sprzedawców z wzorowymi opiniami to tak naprawdę nigdy nie wiadomo co się trafi. Zobaczymy w środę jak dojadą...
A przez ten Wrocław to już od kilku dni chodzę zła Niestety w weekendy pracuję. Ale Wam życzę fantastycznych zakupów i czekam na fotki ze zdobyczami

fotki są , zdobycze też
U mnie też praca w weekendy, ale po 2 - 3 w miesiącu. I tak do końca października, więc wstrzelić się w spotkania to już wyczyn
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:24, 19 maj 2013

Do góry

To na tej rabacie będą sadzone wrzosy. Chciałabym je rozmieścić w prostych liniach.
Czy na samym przodzie dać te najmniejsze, które mają po 20 i 25 cm? za nimi kostrzewa sina i trzeci rządek wysokie wrzosy? Tylko kolorystycznie nie będzie to się zgrywać w całość
Nie wiem co robić Proszę bardzo o pomoc wszystkie mądre głowy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:09, 19 maj 2013

Do góry
W środę spodziewam się zamówionych wrzosów. Mam wielki problem z rozmieszczeniem ich

Wrzosiec darlejski "Kramer's Rote'' wys. 40 cm

Wrzosiec krwisty ''Snow Queen" wys. 15-20 cm.

Wrzos ''Wollmer's Weisse" wys. 25-35 cm

Wrzos pospolity ''Yellow Beaty'' wys. 25 cm

Z każdego rodzaju zamówiłam po 6 szt. i do tego kostrzewy sinej 12 szt.
Bukszpan (Buxus) - uprawa 12:21, 19 maj 2013

Do góry
Witam 2 tyg temu posadziłam bukszpany i przycięłam. Czy mam je teraz czymś nawozić albo pryskać?
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 23:24, 17 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)
O to ja chyba w następnym tygdoniu jednak się do nich wybiorę a co mają jeszcze oprócz powojników?

hortensje grandiflora. Inne to pojedyncze sztuki lub na zamówienie. Babka od brata wtedy przywozi
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 17:02, 17 maj 2013

Do góry
O to ja chyba w następnym tygdoniu jednak się do nich wybiorę a co mają jeszcze oprócz powojników?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:33, 17 maj 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Polinka witam sie u ciebie. Bardzo lubię takich mężczyzn którzy potrafię zrobić to i owo. Całusky dla M. hihihi

Witam serdecznie Gosiu Ja też uwielbiam takich mężczyzn a swojego do tego jeszcze kocham . Dobry jest w tym i owym
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:26, 17 maj 2013

Do góry
Cześć Gosiu. Widzę, że Ty z mężem to też takie zdolne ludziki i większość prac sami Choć czasami ciężko,czasu brak to satysfakcja gwarantowana z ogrodu zrobionego własnymi ''ręcami'' i mam nadzieję, że za jakiś czas będziemy się delektować naszymi ogrodami. Pozdrawiam Waszą trójeczkę serdecznie
Nasz ogród, my i psiarnia:) 15:18, 17 maj 2013

Do góry
Hej. To chyba każdy ogrodnik ma problem z cierpliwością Ja jak przez cały tydzień pracuję i nie jestem w stanie nic ''pogrzebać'' w ogrodzie to po prostu bez kija nie podchodz Pozdrawiam.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:12, 17 maj 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

zamawiałaś przez neta czy w ogrodniczym?

Wybierasz się na kiermasz pod Iglicę do Wrocka?

Rośliny zamówiłam na allegro i niestety mam obawy bo mimo, że wybierałam sprzedawców z wzorowymi opiniami to tak naprawdę nigdy nie wiadomo co się trafi. Zobaczymy w środę jak dojadą...
A przez ten Wrocław to już od kilku dni chodzę zła Niestety w weekendy pracuję. Ale Wam życzę fantastycznych zakupów i czekam na fotki ze zdobyczami
Nasz ogród, my i psiarnia:) 09:25, 17 maj 2013

Do góry
Polinka- masz rację- to dzieło szefowej Dzieło sztuki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:25, 17 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Wszystkie ''kwadratowe'' ogrody na forum to moje nieustające zródło inspiracji Tylko problem jest bo z każdego coś mnie zachwyca a ciężko to połączyć w jedną spójną całość. Ale ja nie z tych co tak łatwo odpuszczają. Zamówiłam dziś trochę hortensji, żurawek, trawek i będę próbować

zamawiałaś przez neta czy w ogrodniczym?

Wybierasz się na kiermasz pod Iglicę do Wrocka?
Nasz ogród, my i psiarnia:) 09:16, 17 maj 2013

Do góry
Cześć Polinka Cieszę się ,że wpadłaś i pytasz Wszystko się odwleka, było u nas deszczowo przez kilka dni i nasi wykonawcy mają lekki obsuw w innym miejscu. Zapewniają nas ,że we wtorek będą na pewno
Ja już nie wyrabiam z niecierpliwości. I przez tę niecierpliwość porywam się na różne dziwne ruchy ,np zaczęłam łopatą przekopywać ogródek warzywny z myśla,że może uda się jeszcze coś posadzić. Pracę porzuciłam po godzinie- ziemia twarda miejscami, pod wierzchnią warstwą jakieś kamienie, żwir, twarda glina - bez sprzętu się nie obejdzie.
Moje zakupione roślinki stoją i czekają, nigdzie ich nie wsadzę ,bo pózniej przy pracach przygotowawczych będą przeszkadzać,albo zostaną uszkodzone. I taka właśnie jestem, zero cierpliwości. A to przecież ważne gdy chce się mieć piękny ogród...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:53, 16 maj 2013

Do góry
Polinka witam sie u ciebie. Bardzo lubię takich mężczyzn którzy potrafię zrobić to i owo. Całusky dla M. hihihi
Przedwiośnie ogrodu..:) 16:22, 16 maj 2013

Do góry
Witam sąsiadkę z Wielkopolski
Rabatka ubiegłoroczna pięknie wygląda i pewnie cieszy oko każdego dnia
Pozdrawiam wiosennie i życzę wielu ciekawych pomysłów w realizacji ogrodu.
Nasz ogród, my i psiarnia:) 16:08, 16 maj 2013

Do góry
Bonita jak tam postępują prace u Ciebie? Mówiłaś, że w czwartek ma się cos ruszyć
To drugie zdjęcie z wrzosowiskiem to jedna z realizacji Szefowej Danusi.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:01, 16 maj 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
dlatego jechałam na podwrocławską plantację z Wieloszką.
A przeglądając Twoje plany ogrodowe nasunął mi się na myśl jeden ogród z realizacji Szefowej
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny-rysowany-kreska

Wszystkie ''kwadratowe'' ogrody na forum to moje nieustające zródło inspiracji Tylko problem jest bo z każdego coś mnie zachwyca a ciężko to połączyć w jedną spójną całość. Ale ja nie z tych co tak łatwo odpuszczają. Zamówiłam dziś trochę hortensji, żurawek, trawek i będę próbować
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:48, 14 maj 2013

Do góry
Ostatnią rabatę muszę zmienić Zastanawiam się nad tawułką jakąś białą na calej długości pod drzewkami, pomiędzy nimi wysoki miskant i z przodu jasna żurawka. Może ktoś podpowie coś innego?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:46, 14 maj 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Niestety sobotni deszczyk denerwował wszystkich ogrodników na Dolnym Śląsku

ooooo, mnie nie denerwował.....bo mnie nie było...i nie miałam wyrzutów sumienia, że znów zaniedbuję moje roślinki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:32, 14 maj 2013

Do góry
Hej. Bukszpany na allegro. W Miliczu jak usłyszałam ceny to szok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies