Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 18:55, 06 kwi 2024

Do góry
Najpierw nie było niczego (prawie )

Maj 2016. Za dębami niebieska szmata to przykryta piaskownica. To był pierwszy twór w naszym ogrodzie (a właściwie podwórku, ogrodu jeszcze wtedy nie było), żeby dzieć miał w czym sobie pogrzebać. Specjalny piasek z atestem zamawialiśmy, a gadzina kopał sobie przed furtką w ziemi, aż dokopał się do kabla elektrycznego. Już miał go wyciągać, gdy zauważyłam, co się święci . Kiedy to było, panie!

Czerwiec 2016

Potem dłuższy czas było tak - czerwiec 2022:

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 18:48, 06 kwi 2024

Do góry
Pęcherznica Magic Ball, te inne bordowe takie drobne, że trudno zrobić im focie
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 18:46, 06 kwi 2024

Do góry
Gadające ze sobą żonkile a pomiędzy nimi hakonechloa podsłuchuje

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 18:45, 06 kwi 2024

Do góry
Dzisiaj zakończyłam prace nad powiększoną rabatką .
Od razu pokażę efekt finalny, a rys historyczny potem
Rosną tu: seslerie, stipy, rozchodniki Martona oraz Munsted Dark Red, przetaczniki kłosowe Erika oraz pysznogłówki Cambridge Scarlet. No i oczywiście ŚŚ larmacka
Trawnik zryty - zdjęcie zrobione tuż po wertykulacji.

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 18:42, 06 kwi 2024

Do góry
Lilak Meyera Palbin

Przetacznik

Hiacynty

Sasanki

Podwórkowa rehabilitacja 18:41, 06 kwi 2024

Do góry
Nienachalne tulipany w kąciku wypoczynkowym.
Na spektakl udam się do Waszych ogrodów

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 18:39, 06 kwi 2024

Do góry
Jarząb Flanrock

Wiśnia Amanogawa

Kruszyna Fine Line
Podwórkowa rehabilitacja 18:39, 06 kwi 2024

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ale te Twoje kompozycje kwiatowe piękniste są...oj zazdrośćić, zazdrościc...pozytywnie.

A dziś w przedogródku odkryłam przy plewieniu takiego kwiatka, że palec boli Otóż nadziałam się na śpiącego jeża nakrytego suchymi liściami. Wykopał sobie nieckę pod rododendronem. Z tyłu osłaniają go cisy i runianka.
Ale niespodzianka
Nakryłam go z powrotem.
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 18:36, 06 kwi 2024

Do góry
A tak się zazielenia u mnie
Brunnera Jack Frost

Brunnera Sea Heart

Bodziszek żałobny Margaret Wilson

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 18:21, 06 kwi 2024

Do góry
Dzień zaczął się niewinnie zabawami na świeżym powietrzu na tyłach. Czekaliśmy, aż poranna rosa zniknie.

U sąsiadki z boku jest bardzo ekologiczny trawnik. Są przebiśniegi, śnieguliczki, fiołki, stokrotki.

Mąż wykonał pierwsze koszenie trawy w sezonie. Bardzo cieszymy się, że wybrana mieszanka z mikrokoniczyną nie wymaga areacji oraz wertykulacji.
Posadziłam dziś 35 szt. mieczyków. Cebule z Lidla były mikroskopijne w porównaniu do tych ze standardowych ogrodniczych (30 z Lidla + 5 z jakiegoś zamówienia online).

Po sadzeniu szparagów odbyły się testy nowego hamaku.

Potem wypieliłam rabaty wąskie, połowę trójkątnej oraz część rabaty wschodniej. Towarzyszył mi ten mruczący futrzak. Oczywiście ziemia i kora, którą futro wyłapie ląduje potem na podłodze w domu.

Skiełkowane cukinie oraz ogórki trafiły do tunelu. Hortensje z rozmnażania w zaciszne miejsce na zewnątrz w nowozdobytych skrzynkach.

Zapasy czarnego złota sąsiedzi pomogli przewieźć na tył ogrodu.

Wysiałam w warzywniku nagietki, buraki naciowe, buraki zwykłe, aksamitki, seler naciowy. Rozsadziłam poziomki.
Pachnący różami, malowany bylinami 18:19, 06 kwi 2024

Do góry
ewsyg napisał(a)
Przed świętami upolowałam taką ślicznotkę

Dzisiaj dla ślimaków uruchomiłam kilka barów piwnych

Ładne drzewko Ale uśmiałam się z baru dla ślimaków, powiedz dużo ich się tak topi?
Nasz przydomowy ogródek 18:16, 06 kwi 2024

Do góry
Haniu dzięki za odwiedziny. Może Ci się uda odzyskać bratki i pięknie zakwitną. W marketach są
i takie kupiłem - wielopaki i może się rozrosną. U nas ciepło 20 stopni i praca wre na rabatkach jarzynowych.
Zdrowie najważniejsze na tym padole. Jak przeżyliśmy marzec to już jakoś będzie.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 17:46, 06 kwi 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Patrycja czytałam o szparagach, a zostaw jakąś kępkę w ogrodzie jako roślinę ozdobną, fajna jest

Już posadzone 37 sztuk (3 gratis dostał sąsiad na próbę). Było rodzinnie plus mały sąsiad w odwiedzinach był, który podlewał. Z tego fragmentu taczka perzu wyszła. Puszek robił za kontrolera jakości. Odchwaszczanie dziecię przespało na dworze, a potem bawiła się z sąsiadem w kuchni błotnej na tyle mocno, że przebierała się całkowicie. Dobrze, że był tunel nagrzany to można było tam zmienić jej ubranko.

Przy ścieżce 17:41, 06 kwi 2024

Do góry
vita napisał(a)
Czy ktoś pamięta moje pięciolitrowe butelki na deszczówkę?
Postanowiłam usprawnić jej pozyskiwanie i nabyłam taki oto plastikowy pojemnik. Coś koło 700 litrów. Rozkłada się i składa, łatwo go na zimę zabezpieczyć i oczyścić. Ma kraniki, sitka, przykrywę na suwak, na razie prowizorycznie ustawiłam, bo mam nadmiar deszczówki
Docelowo stanie pod którąś z rynien domku ogrodnika.

Ja pamiętam, widziałam je na żywo Fajny ten zbiornik, będziesz z niego wiaderkiem wodę pobierać? Ja mam mauzery, do nich podłączoną rynnę, a w nich pompa zanurzeniowa na prąd i węże do niej podłączone, tylko robię pstryk, i podlewam wężem, wygodnie jest. Może Twój eM jest trochę techniczny, i też ci taką pompę zmontuje? Możesz wtedy poprowadzić w szklarni linię kroplującą i podlewać pod ciśnieniem z tego zbiornika
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 17:13, 06 kwi 2024

Do góry
Jabłonka w przedogrodku, chyba też niedługo zacznie kwitnąć

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 17:12, 06 kwi 2024

Do góry
Trawiasta

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 17:10, 06 kwi 2024

Do góry
Żywopłot z laurowisni, musi pozostać chwilowo rozkopany, bo światłowód do poprawy

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 17:06, 06 kwi 2024

Do góry
Magnolia dziś wygląda przepieknie, nareszcie jest obsypana kwiatami

Wszystkiego po trochu 16:52, 06 kwi 2024

Do góry
Vita, ten który trwał we wiadrze w zeszłym sezonie, jesienią go posadziłam, wypuścił dwa pędy
to Sabine Pastel

niestety, pozostałe 3 inne niestety nie rosną, zmarniały, szkoda

myślę że ta ciekawa siewka

pochodzi od tego pięknego ciemiernika, a może ona ma jakiegoś wirusa, dlatego taka dziwna?

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:47, 06 kwi 2024

Do góry

Dom I wisząca kanalizacja

Widok z wykusza

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies