Elu powoli dążymy do wyznaczonego celu. Nic na wariata. Trochę odpuściłam i łatwiej mi się żyje, jak się zrobi to będzie. Po co frustracje związane z ogrodem dość człowiek się nadenerwuje...
U nas też pięknie zaraz jadę do ogrodu, ale dzisiaj tylko podziwiać i może wsadzę kilka malin, bo mi Teść przez płot przerzucił
Mój apetyt ostatnio zdecydowanie się zmniejszył Jeszcze tak nie było żebym nic na wiosnę nie kupiła, a jednak można Oprócz nawozu i preparatu na ślimaki nic nie trafiło do mojego koszyka.
Dostałam na dzień kobiet kilka róż i to wszystko z nowości w tym sezonie. Mam nadzieję, że będą pięknie kwitły.
Wszystkim zaglądającym i służącym dobrą radą życzę zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych, nadziei płynącej ze Zmartwychwstania oraz radości z na nowo budzącego się życia.
Jestem zachwycona sposobem pakowania Pierwsza klasa. Żałuję, że tak mało zamówiłam Ale czeka mnie przebudowa skarpy przy tarasie, więc jeszcze nie wiem ile lawendy będzie mi potrzeba. Uwielbiam ją za liście, zapach i kolor. Doceniam, że nie jedzą ją ślimaki i inne dziadostwa
Lawenda Hidcote Blue Strain - 15 szt na skarpę z jednej strony 15 szt
Lawenda Munstead Strain - 20 szt na rabatę nową różaną i warzywniak jako obwódka, sadzone co 50 cm
Na pewno jeszcze zamówię na planacji, bo u mnie w pobliskich ogrodniczych ceny lawendy to kosmos A na targu to nie wiadomo co się kupuje
Aniu moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak idealna wielkość ogrodu.
Moja poprzednia działka razem z domem miała 768 m2. I uważałam to za stan idealny zanim nie popadłam w moje roślinne uzależnienia i miłości. Pod jednym względem był w sam raz jak dla jednej osoby, bo co piątek miałam wszystko wyczyszczone bez większego wysiłku, a z drugiej strony był w 100 % zagospodarowany i niewiele można było zmienić nie mówiąc już o dosadzaniu...
Tutaj mam znacznie większy teren i wymaga on ode mnie znacznie więcej wysiłku, ale mam przez to więcej miejsca dla roślin, które kocham. Mogę mieć warzywnik i mały sadzik, co było niemożliwe w poprzednim ogrodzie.
Zagospodarowanie tej powierzchni jeszcze trochę potrwa, ale mam chociaż cel w życiu i co rok coś przybywa i zmienia się krajobraz wokół.
To bardzo motywuje i cieszy
Bardzo się cieszę, że to jak tworzę moją przestrzeń Ci się podoba. Dziękuję!
Mam w głowie dokładny plan na mój ogród, ale na to potrzeba dużo siły, czasu i oczywiście pieniędzy...