Szybko nasz juz też mus, ale chyba w sobotę.
Danusia, co to jest, dam fotkę u ciebie i potem usunę ją.
Łupy fajne i podkasane miejsce, wygląda jakby nowe było, też nie kojarzyłam.
Czy to jakiś wilczomlecz, czy chwast w tym typie, ładnyłodygi ma czerwone, nie jest to migdałolistny ani żaden, z których mam
Wywalić??
Pod nazwą czarnoziem kryje się czasem niezła niespodzianka, torf jest jałowy, nie da nic do żarcia a tylko strukturę poprawi.
Ja oglądam pięć razy ziemię, a nazwa czarnoziem niestety czarnoziemem często nie jest. Kompost byłby najlepszy, bez szkieł i szczoteczek do zębów.
A najlepsza zwykłą ziemia polna. Niezbyt "tłusta".
To nie są cisy pojemnikowane... dla sprawienia wrażenia tak zostały nazwane. Pojemnikowane to uprawiane w doniczkach i ze 100% korzeni.
Te niestety są kopane i w dodatku ich bryła korzeniowa jest zbyt mała, aby wykarmić i zaopatrzyć w wodę wielką cześć nadziemną, zieloną, która będzie wyparowywała wodę.
Wyglądają ładnie, ale czy się przyjmą? Nie wiem, bo wróżką nie jestem, a bryła sucha jak pieprz, korzenie wepchnięte na siłę w za małe doniczki (co, nie chciało się kupić większych, bo koszt?? to się wepchnęło jakie były i po sprawie, niech się martwi ten co kupi
Na pocieszenie dodam, że cis się dość łatwo przyjmuje pod warunkiem nie przesuszenia bryły korzeniowej i natychmiastwowego posadzenia i podlania oraz zraszania części zielonej wieczorem. Żadnych nawozów,m tylko podłoże niekwaśne do sadzenia.
Najbliżej kupuj i w doniczkach, lepsza gwarancja na oddanie kasy gdyby coś nie wypaliło, z all nie ma szans.
A ja akurat robię ogród w Legionowie i wiozę tam 36 świerków, wielkich