Tegoroczne Salmon Parrot przebijają jednak chyba nawet EE - nie mogę się na nie napatrzeć. Niedługo widok ulegnie zmianie bo tam też są wsadzone Black Parrot. Teraz jeszcze w pąkach. Nie mogę sobie przypomnieć gdzie z papuzich wsadziłam tulipany Air nie wiem czemu tego nie zapisałam
Purple Pion to już u mnie klasyka - chyba 4 rok z rzędu, no trzeci na pewno. Ubiegłoroczne cebulki ładnie powtórzyły - były wysadzone i przesuszone. Jakieś 90% powtórzeń.
Aniu bardzo Ci za nią dziękuję ,to bardzo fajna roślinka,rośnie w szalonym tempie Ja ja urywam i sadzę wszędzie,gdzie mi pasuje coś zwisającego
Dziś skusiłam się na kolejna dalię, ale z tych niskich...Pasuje do moich różowości!
I za chwilę dołączą bodziszki
Ubiegłoroczne hity sezonu Blushing Lady - cebulki z ubiegłego sezonu wysadzone i przesuszone całkiem ładnie sobie poradziły - jest ich jakieś 3/4 poprzedniej ilości. Mus dokupić, bardzo je lubię.
Rozwinął się miks pomarańczowy fioletowy pod kratką z różami - Ballerina z Negrita, Double Negrita i Orange Princess. Bardzo je lubię.
I powoli rozwijają się Doll's Minuet, i te wysadzone z poprzedniego roku (jest ich jakaś połowa) i nowe. Za to poprzedniosezonowe Spring Green znikły, pojawiły się tylko tegoroczne.
Deszczyk zbawienny!!!
Aniu koniecznie wizyta z wieczornym posiedzeniem... Żeby tylko jeszcze ciut cieplej się zrobiło bo na kamiennych ławkach to niezbyt przyjemnie
Ale na tarasie cieplej
Klimacik fajny się zrobił,latarnia daje bardzo dużo światła,na zdjęciach tak się nie wydaje.
Pochmurną pogodę dziś rozweseliłam sobie różowiutkimi surfiniami(miedzy innymi...)
W minioną sobotę przez pół dnia mżawka, całą niedzielę lało, a wczoraj padało umiarkowanie. No i wszystko ruszyło! Tego roślinom było potrzeba!
Irys karłowy
Ubiegłoroczne wysadzane z owalnej Infinity i Mistress pojawiły się w ilości niewielkiej a było ich w sumie 100 sztuk. Teraz ostało się może w porywach 40. Wysadzane, suszone i przesadzane w inne miejsce.
Finola natomiast z 30 sztuk kwitnie 6 kwiatami. Została na tym samym miejscu bez wysadzania.
Margerita poszła tylko w liście - z 60 cebul mam las listków i... jeden kwiatek. Porażka. Też zostawiona na rabacie.