Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu narazie jest ściernisko... 10:04, 25 lut 2019

Do góry
Pozdrawiam serdecznie w nowym tygodniu.
Tu narazie jest ściernisko... 10:02, 25 lut 2019

Do góry
Weekend zimny ale słoneczny. Moje cebulowe w donicach coraz bardziej czują zew wiosy. Wyciagnełam je z wiaty na dwór bo zaczeły sie wyciągać w stronę światła.
Ogród w remoncie 10:02, 25 lut 2019

Do góry
Ostatnia wersja bardzo ładnie wygląda.
Dwie wersje są dobre, w zależności od tego, jaki efekt chcesz osiagnąć i jakimi możliwościami dysponujesz.

1. Dwoma różnymi ścieżkami możesz wyróżnić dwie strefy: bardziej reprezentacyjną bliżej wejścia (trawnik okolony szerszą, utwardzoną ścieżką, zakończoną jakimś akcentem) i "dzikszą" (ścieżka w rabacie, optymalnie byłoby z tego samego materiału co na rondzie - wiem, że nie bardzo Ci pasuje obecny żwir)

2. Wszędzie ta sama ścieżka, z tego samego materiału, podkreśla jedność ogrodu; nie ma stref "mniej czy bardziej ważnych)

ten fragment od podjazdu narysowałam innym kolorem ale to jest opcjonalne.
W tej wersji ścieżka musi odbiegać od trawnika trochę wcześniej, żeby zachować ładny łuk.
Ogrodowy song 09:42, 25 lut 2019

Do góry
frezja napisał(a)
Danusiu,mam taką donicę w kąciku z ławeczką.Doradź proszę,jakie rośliny będą do niej odpowiednie.Miejsce słoneczne.

Ewo, na odwrót zamontowaliście membranę, kubełki powinny być do desek a nie do ziemi

Zrób kącik zapachów i motyli.
Kwiaty do cięcia (dalie, cynie, kleome itd. co lubisz ścinać do wazonu.
Ogród w remoncie 09:41, 25 lut 2019

Do góry
Nikita napisał(a)
A może tak....

Właśnie tak chyba złagodziłabym te kąty. Muszę na żywo sprawdzić jak to by wyglądało
Ogród w remoncie 09:20, 25 lut 2019

Do góry
A może tak....
Podmiejski ogródek 08:57, 25 lut 2019

Do góry
Na kwaśnej nieustająco podoba mi wymieszanie traw z różanecznikami (mimo że azalie przykryte stroiszem a takie poączenie nie ma nic wspólnego z naturą)
.
Będę dosadzała jednego i drugiego, za to wylecą trzy sztuki świerka globosa, który tam jest zupełnie niepotrzebny

Wrzosy ciągle ładne

choć mam wrażenie że przyrastają słabo. dopiero jak na zdjęcia sprzed dwóch lat popatrzę, to widzę różnicę
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:53, 25 lut 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)
No to w temacie i ślubnym, i prezentowym.
Mój ślubny poprosił dziś o piłę do drewna na urodziny
Zuch Chłopak z niego! Taki ogrodowy

Przy okazji przedyskutowaliśmy kwestię drugiego kompostownika, co obu nam nagle wydało się niezbędne!
Ten już nie przyjmuje, a zaraz powinien wydalać...
Mrokasia, dziękuję za inspirację.

Zatem likwiduję marne dwie maliny, które od czterech lat nie owocują za bardzo.
Może jak już je przesadzę w jakieś inne miejsce, to się przestraszą.

Dla jasności, wokół kompostownika jest już porządek. Taki boordelloo był tydzień temu podczas cięcia miskantów

Aśka, ale kawał roboty odwaliliście
Kompostuja ci się te trawy? Ja takie ilości pakuję w wory i oddaję firmie śmieciarskiej( chyba biorą do kompostowni).
Podmiejski ogródek 08:53, 25 lut 2019

Do góry
Nad ciemiernikami derenie ładnie zaczynają świecić:

Ale tak poza tym to na lipowej widać głównie niesprzątnięte liście.
Zamierzam lekko przegrabkować z ziemią, co zostanie to dopiero na kompost.

Na tej rabacie sadziłam mnóstwo narcyzów ale na razie siedzą mocno w ziemi.
Ogród w remoncie 08:50, 25 lut 2019

Do góry
Jakby lepiej chyba

Podmiejski ogródek 08:49, 25 lut 2019

Do góry
Koło wsparcia ogrodniczego trzeba założyć

Ktoś ostatnio o zdjęcia się upominał?
Bo coś tam pstrykłam

Amazon mist bardzo ładnie przetrwała zimę, podobnie jak Ice Dance. Silver sceptre najgorzej

Wyskakują iryski

i tulipany

krokusy też ale zauważyłam już po schowaniu apartu, więc zdjęć brak. trochę się jednak niepokoję, bo na razie widać tylko te cebulki, które sadziłam zeszłej jesieni. Tych z poprzednich lat nie widzę.

Ciemiernik wygląda jakby się w końcu namyślił na kwitnienie
Zwykły ogród 07:48, 25 lut 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

W zasadzie na CITO możesz zrobić jedną prostą rzecz, która od razu poprawi wygląd całości: wyprostować te wszystkie fale
Popatrz, jaka różnica

Witaj Gosiu,
Ja tez wyprostowalabym te fale. Tak jest bardziej elegancko.

Pozdrawiam,
Hania
Szmaragdowy Zakątek 23:39, 24 lut 2019

Do góry
Oooo, zapomniałam Wam napisać...
Jakiś czas temu, nasza Mariolka przesłała mi fotki książki wypożyczonej z biblioteki. Co takiego ciekawego było w tej książce, że Mariolka postanowiła wieczorową porą niepokoić mnie wiadomością MMS? Otóż informacja zaskoczyła nawet mnie…nieformalną znawczynię funkii.

Szmaragdowy Zakątek 23:21, 24 lut 2019

Do góry
Licznik wiosenny cały czas tyka...

Gunnera - parzeplin 23:16, 24 lut 2019

Do góry
Krzysztof4546 napisał(a)
Jestem tu nowy obserwuje tą grupę od paru dni i czytam komentarze i trudno mi znając receptę na dobry sposób zimowanie i pielęgnacji gunera manicaty kupiłem w tym roku sadzonki które zaczęły rosnąć i musiałem je wsadzić w donice trzymam w nieogrzewanym pomieszczeniu mam nadzieję że nie zaszybko je nie wsadzilem.

Pokaż zbliżenie na łodyżki tych sadzoneczek to spróbujemy rozpoznac czy faktycznie masz manicaty

Gunnerki teraz juz startują więc mogłeś posadzić, byle było ciut na plusie i odrobina światła to wyżyją do cieplejszego okresu
Zamirzasz uprawiać w donicy czy w gruncie? Bo te doniczki to nawet jak na tinctorię to zdecydowanie za małe
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:15, 24 lut 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)
Ooo, jakie to ładne, doczytałam, że będzie mech na płycie, coś jeszcze? Kawałek ogrodu w domu

Oprócz mchu będą kawałki konarów, roślinki, kamień. Na początku na podłodze na kartonie powstanie wstępny projekt.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:14, 24 lut 2019

Do góry
Pierwsze słoneczne widoczki:

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:07, 24 lut 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
OSB już założone Strasznie jestem ciekawa jak to dalej będziesz robiła, pokazuj krok po kroku

Sama jeszcze nie wiem Po głowie mi ciągle jakaś " chatka" chodzi
Na razie znoszę różności. Kamienie powyciągałam z różnych "schowków ". Trzeba było umyć i schną sobie na razie. Myliśmy w garażu, bo na zewnątrz woda jeszcze zakręcona. Tam nie ma ciepłej wody i łapki strasznie marzły.

Gunnera - parzeplin 23:02, 24 lut 2019

Do góry
Jestem tu nowy obserwuje tą grupę od paru dni i czytam komentarze i trudno mi znając receptę na dobry sposób zimowanie i pielęgnacji gunera manicaty kupiłem w tym roku sadzonki które zaczęły rosnąć i musiałem je wsadzić w donice trzymam w nieogrzewanym pomieszczeniu mam nadzieję że nie zaszybko je nie wsadzilem.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:01, 24 lut 2019

Do góry
HannaR napisał(a)

Jaka piękna rama! To chyba bardziej styl marokański niż industrialny.
Ciekawa jestem efektu końcowego.

Pozd.
Hania

Tak marokoński z chwilową domieszką industrialnego
Na efekt końcowy trzeba będzie jeszcze poczekać. Na razie burza mózgów i gromadzenie materiałów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies