Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 17:06, 03 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Z bylinami jest tak, że kwitną ok. miesiąca, potem i przedtem to tylko liście. U ciebie Danusiu połączyłaś je chyba z kulami bukszpanowymi i trawkami, jeśli się nie mylę? Podoba mi się to ujęcie:

Nawet zapisałam sobie jako tapetę na telefonie, dzięki temu miałam dziś milszy dzień
Nie mogę jednak rozpoznać, co znajduje się na tej rabacie prócz jeżówek? Bo to chyba nie jest szałwia? A może jednak? I jakie tam są trawki?
Danusiu, podpowiesz?

Iwonko według mnie to szałwia trawka to carex Prairie Fire, po lewej stronie widać długie łodygi werbeny patagońskiej, a w prawym rogu widać jeszcze żurawki
Ogródek Iwony 17:05, 03 gru 2014

Do góry
Wracam od Danusi, gdzie zapytałam się o fotkę, a raczej o zestaw roślin w wykonaniu Danusi. Zielona opisała mi chyba więcej, niż ja zauważyłam. Wklejam zatem Danusiową inspirację z jej opisem:

Bukszpan
Kocimiętka /po lewej stronie bukszpanowej kuli/
szałwia /chyba sensation deep blue/
carex prairie fire
jeżówka
bordowa żurawka
werbena patagońska /łodygi po lewej stronie fotki/

Piękna prawda?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:02, 03 gru 2014

Do góry
Zielona, dziękuję bardzo za podpowiedź.
Zadziwia mnie, jak dla niektórych osób rozpoznawanie roślin jest takie łatwe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:55, 03 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Nie mogę jednak rozpoznać, co znajduje się na tej rabacie prócz jeżówek? Bo to chyba nie jest szałwia? A może jednak? I jakie tam są trawki?

Bukszpan
Kocimiętka /po lewej stronie bukszpanowej kuli/
szałwia /chyba sensation deep blue/
carex prairie fire
jeżówka
bordowa żurawka
werbena patagońska /łodygi po lewej stronie fotki/
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:48, 03 gru 2014

Do góry
Z bylinami jest tak, że kwitną ok. miesiąca, potem i przedtem to tylko liście. U ciebie Danusiu połączyłaś je chyba z kulami bukszpanowymi i trawkami, jeśli się nie mylę? Podoba mi się to ujęcie:

Nawet zapisałam sobie jako tapetę na telefonie, dzięki temu miałam dziś milszy dzień
Danusiu, podpowiesz?
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 14:22, 03 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne grudniowe dekoracje

Od lat zaczynam dekorować dom od pierwszej niedzieli adwentu, taka u Nas tradycja a ja ją podtrzymuję. Z każdym kolejnym tygodniem pojawiają się kolejne...uwielbiam to wyczekiwanie, odliczanie.
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 14:19, 03 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne wianuszki tu zobaczyłam. Pozdrawiam.

Miło, że podobają Ci się moje twory.
Działam cały czas a więc jak tylko znajdę chwilkę pokażę co wiję
Serdeczności
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 00:02, 03 gru 2014

Do góry
Ewuś, zimą kup sobie ukorzeniacz do bukszpanów Może będzie łatwiej
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 23:55, 02 gru 2014

Do góry
Piękne grudniowe dekoracje
Ogródek Iwony 23:53, 02 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Masz dobrą rękę do ukorzeniania bo mi się aż 1 /słownie: jedna/ ukorzeniła i rośnie , ale materiału dużo będę próbować po cięciu znowu

Ewuś, może w takim razie ukorzeniacz pomoże? Próbuj
Niektórzy sadzonki sadzą do gruntu. Ja wsadziłam do doniczki takiej podłużnej i dbałam, by miały wilgotno, ale nie za mokro i w cieniu stały sobie, w zaciszu. Te czerwcowe sadzonki po miesiącu - widać było, że zaczęły rosnąć. Miały nowe przyrosty. Może to był dla nich dobry czas? Buziam
Ogródek Iwony 23:43, 02 gru 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Oj, pięknie, aż się chce lata. Ja dziś na facebooku też letnie zdjęcie dodałam. Już nie chcę tych mrozów, wiatrów i innych atrakcji. Dość już

Ja nie lubię takiej smutnej jesieni
Ale bywa czasem piękna zima, więc czekam na śnieg i słońce Pomażyć... czasem można sobie
Ogródek Iwony 23:41, 02 gru 2014

Do góry
Ewo, dzięki.
Sama jestem ciekawa moich rabatek po przemeblowaniu, czy spełnią moje oczekiwania
Ogródek Iwony 23:32, 02 gru 2014

Do góry
Ogródek Iwony 23:22, 02 gru 2014

Do góry
Danusia w bukszpanowym cudowne zdjęcia z ogrodu bylinowego pokazuje:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/75/752273/original.JPG
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4809-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-iii?page=249
Mam podobne z mojego ogrodu, choć nie takie idealne, jak Danusi. Wspomnienie lata:
Ogródek Iwony 23:13, 02 gru 2014

Do góry
Ewuniu, w takim razie proszę o przepis na priv w wolnej chwili. Buziam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:11, 02 gru 2014

Do góry
Przed snem wpadłam do bukszpanowego.
Danuś, nie dość , że trzy twoje wątki jednocześnie czytam, a każdy inny Z perspektywy czasu widać, jaką metamorfozę przechodziło twoje JA ...
Tutaj zobaczyłam prześliczne zdjęcia i szybko założyłam sobie folder "bylinowy", gdzie zapisałam sobie twoje inspiracje. Cudnie, kolorowo, wow ... Brakuje jeszcze analizy pod kątem zastosowania roślin, bo chyba nie wszystkie rozpoznaję.
Pozdrawiam
Ogród wyrozumiały 22:52, 02 gru 2014

Do góry
Iza, jak upłynął dzionek ?
U mnie storczyki zaczynają kwitnąć i hippeastrum z małej cebulki wypuściło kwiatka. Fotek jeszcze nie robiłam
Ogródek Iwony 22:49, 02 gru 2014

Do góry
eda napisał(a)
Alo alo lekcje odrobione w wolnej chwili coś wymyślę karteczki są i klej też tylko działać no i malucha żeby nie kaszlała i oki Buziaki

Zajrzę zobaczyć później, czy coś udało wam się zdziałać z tymi bombkami papierowymi
Ogródek Iwony 22:47, 02 gru 2014

Do góry
Olili napisał(a)
uśmiech zostawiam

Ja też się uśmiecham do Ciebie. Idę zobaczyć, co nowego działasz
Ogródek Iwony 22:47, 02 gru 2014

Do góry
ryska napisał(a)
U nas też zupa grzybowa z makaronem króluje potem karp i postna kapusta a jak ktoś ma jeszcze miejsce to dopiero przepija pierogi barszczykiem czerwonym
Piękne dekoracje Iwonko w stosownym wątku zamieściłaś Pozdrawiam

Świątecznie się robi na wątkach, za chwilę Danusia nas przegoni z naszymi kulinariami. Ale każdy ma jakieś niezapomniane smaki z dzieciństwa związane ze świętami I z dekoracjami, czarem świec ... i prezentami pod choinką
Moje dzieci mają przeróżne smaki, każdy lubi co innego, czasem się zastanawiam, co jedli, ja dla wszystkich gotowałam w jednym garnku - 7 osób codziennie przy stole siadało, a teraz wymyślają
Wpadłam więc na pomysł, że każdy musi podać nazwę conajmniej jednej potrawy na wigilię - to, co lubi. Potrawy robię zamówione i każdy jest zadowolony.
Raz najmłodszy zapomniał zamówić rybę po grecku i potem marudził, że na stole nic nie ma, hi, hi ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies