Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podwórkowa rehabilitacja 11:34, 28 kwi 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)

Mam podobnie w tym roku, wnoszę i wynoszę, już chyba ze dwa tyg. Jeszcze ze dwa pewnie tak będę tańczyć z nimi

Bardzo fajny płotek, zrobiłaś go sama czy kupiłaś i tylko pomalowałaś?

Wiosna śliczna, szafirki białe masz dorodne U mnie niebieskie królują

Pomidory już posadziłam i w szklarni i w skrzyni w ogródku i na balkonie w kalfasach. Dokupiłam 4 sztuki 80 litrowe. Póki co wszystkie sadzonki dobrze się trzymają. Za tydzień ma być w nocy około 5 stopni, więc te w skrzyni będę musiała jakoś okryć.
Już nie miałam siły na te tańce

Płotek jest zrobiony z półproduktów. Gotowe sztachetki a reszta to słupki, kotwy, okucia, belki, farba i nasza praca.
Czerwiec 2015 przymiarki

I teraz dla przypomnienia.

Wiosna i mnie zachwyca
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 11:33, 28 kwi 2019

Do góry
Tak na szybko z tel magnolia między grabami (mało ją widać )
Ogród do odnowy 11:33, 28 kwi 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Z jeżówek sieje się tylko podstawowa odmiana - purpurowa, inne raczej przyrastają z kępy. Ale to tylko moja obserwacja

Drimeth
- wszystkie klony u mnie w zasadzie w słońcu, ale okresowo cień je cieniuje

zwykle, summer coctail i white swan. tak pamietam z ub. roku i widze w jakich teraz miejscach mam siewki ale na stowe przekonam sie jak zakwitna

a zobaczcie co mi wyrasta zamiast jezowek

i z hortensji

a w rozplenicy jest kostrzewa
Wśród brzóz i dębów 11:30, 28 kwi 2019

Do góry
marba napisał(a)
[b]

Taka trawka zakwitła mi czarnymi kłoskami. Nie mam pojęcia co to za jedna.

Basiu, podobne.
Może i takie.Ale tą co pokazywałam to rodzima łąkowa.
A twoja ogrodowa.
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:29, 28 kwi 2019

Do góry
Dokupiłam 2 donice na hakonechloa...chciałam z tej samej serii co te wyzsze,ale niestety już takich nie robią ...ale w sumie te też spoko wyglądają z trawkami

Jak stokrotki przekwitną to posadzę jakieś letnie kwiatki

Zaczęło w końcu troszkę u mnie padać
Pozdrawiam niedzielnie

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 11:28, 28 kwi 2019

Do góry
Yahoo!

chwila jest na ciąg dalszy wiosennych fotek z herbacianego ogrodu gdzie już trochę bardziej klony czują już tę porę na maxa, postaram się pokazać parę ujęć na fotkach z szerszą panoramą ogrodu i herbaciarni ( chashitsu)....
- miłego oglądania

cdn...

Moja działka na Dębowym Lesie 11:26, 28 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Takie trawy rosną na łące.
Nie wiem co to jedne.Ale tak sobie pomyślałam,że moje jedną kępę przesadziłabym pod mój staw. ciekawa jestem czy rosłaby ?

Aniu, u mnie na 236 str. pokazywałam podobną trawke. Dziewczyny zidentyfiowały ją jako seslerię. Też kwitnie takimi ciemnymi, prawie czarnymi kwiatostanam, a po przekwitnięciu ma na nich taki jasny meszek. Może to ona, albo jakaś jej odmiana.

Śliczny masz kącik wypoczynkowy na tarasie.
Ogród z łezką II 11:21, 28 kwi 2019

Do góry
Gobasiowa rośnie sobie i dzieci jej też rosną

konwalie i lilia na salonowej idą jak burza

Mój ogrodowy pamiętnik 11:19, 28 kwi 2019

Do góry
Wczoraj znowu uprosiłam eMka o małą przeróbkę rabaty .
Niechętnie ale zrobione mimo deszczu. Teraz tylko muszę pomyśleć jak poukładać rośliny żeby to się kupy trzymało .
Bardzo dużo mamy pędraków w trawniku. Przy okazji usuwania darni pełno tego znaleźliśmy. I ślimaki już niestety ruszyły do boju .

Ogród z łezką II 11:17, 28 kwi 2019

Do góry

maleńka Royal Burgundy kwitnie

..marzy mi się ogród ... 11:16, 28 kwi 2019

Do góry
Była trawka, nie ma trawki ... ale będzie
Ogród z łezką II 11:15, 28 kwi 2019

Do góry
Pierwsze przekwitnięte tulipany już ogłowiłam, pewnie za tydzień pod nóż pójdą Van Eijki, kwitną liliokształtne i pomazańce, szykują się China Town. Znaczy się kończy się czas tulipanów.

Ogród z łezką II 11:12, 28 kwi 2019

Do góry
W związku z prognozami pogody na weekend wzięłam sobie wolne na piątek i skończyłam cięcie. Pogoda była na prawdę letnia Pierwsze czerwone plecki mam zaliczone
Kulki buksowe koło pagody mam w tragicznym stanie, grzyb zrobił spustoszenia i nie wiem czy się odrodzą. Poczekam ten rok...a potem trzeba pomyśleć czym zastąpić. Może cisowe kulki...i pewnie już nie 7 sztuk, bo z torbami pójdę Albo te małe tawułki...nie wiem.

Zaczynają mi pierwsze rodki : Goldbukett i wyczekiwany od 3 lat Edelweiss

Azalie japońskie już też zaczynają kolorek pokazywać

Ogród z łezką II 11:00, 28 kwi 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale cudnej urody ta Twoja magnolia, ale jak Marcysia urosła, no i ślicznosci z taka czuprną ta mała Piękne wnusie i duma dziadków Pozdrawiam

Tak, żółta wyróżnia się u mnie, bo już duża i obsypana kwiatami, które są dość spore, widoczne. Jeszcze kwitnie, ale już liście się rozwijają i kwiaty zaczynają niknąć.
To dzisiejsze ranne zdjęcie. Pada drobniutko, systematycznie od wczoraj. Dawno mnie tak deszcz nie cieszył

Dziękuję Danusiu
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:59, 28 kwi 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ja kupiłem w tamtym roku trzy, Rzeczywiście maja pokrój krzaczasty. Kupiłem go pod wpływem Ginnala w Dusznikach Zdroju. Tam rośnie w formie drzewa. Swoje również tak poprowadzę.

Zdjęcie absolutnie nie oddaje kolorów. Pokazuję jedynie kształt. To ten na pierwszym planie. Rośnie do 5 m. Mój aparat źle robi zdjęcia. Jednak możesz mi wierzyć: to jest PŁONĄCY klon. Kolory czarują. Jak potrafi wyglądać sprawdź w necie

Śliczny okaz. Muszę się rozejrzeć w szkółkach, jak bym znalazła ładny okaz dający się wyprowadzić to może się skuszę
W ogródku emerytki 10:55, 28 kwi 2019

Do góry
gogo napisał(a)

Zaczynają kwitnąć orliki

A to zakupy z piątku, następne ulubione

Puiękne tulipanki.
Ładnie azalka się zapowiada :0
Begonek i ja muszę kupić
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 10:53, 28 kwi 2019

Do góry
Witam. Zauważyłem na moim niedawno posadzonym bukszpanie zmiany, które zaczynają mnie martwić. Są to przebarwienia liści i jakieś drobne kreseczki. Mam kilka bukszpanów, z którymi nie obchodziłem się jakoś specjalnie a rosną bardzo ładnie i bez chorób (odpukać ). Nie chcę żeby rozniosło mi się na inne jeżeli jest to jakiś grzyb lub choroba dlatego chciałem zapytać mądrzejszych, bardziej doświadczonych ogrodników. Oto zdjęcia

zaznaczone

Dodam, że przycinane były w szkółce.
Bardzo proszę o rady.

Pozdrawiam Krzysztof
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:51, 28 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
z dnia na dzień zmienia się ta rabata

No pięknie tam się u ciebie robi.
Kolorów mnóstwo.
Tak jak i ja to lubię
Życie w wiejskim ogrodzie 10:51, 28 kwi 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Donice zakupione z myślą o bukietach sezonowych, takich jak ten …

Donice masz obłędne Mimo, że mnóstwo donic na rynku, to zakup gustownych i trwałych graniczy z cudem. Biegałam ostatnio po naszej giełdzie balickiej, może jedno stoisko miało kilka donic godnych uwagi Reszta plastik taki jak wszędzie

Gardener27 napisał(a)

Te kwadratowe donice też skradły moje serce, są tak pięknie klasyczne
Jesteś Przemku mistrzem dodatków, nie mówiąc o zdjęciach, które eksponują ich urodę...
Ogród z łezką II 10:50, 28 kwi 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Twoja magnolia zawsze mnie zachwyca. Moja w tym roku pokazała duże kwiaty te szczytowe i się niezmiernie ucieszyłam. Jest powolna, muszę ją chyba dokarmić po kwitnieniu.

Z patyczków mam ok.10 hortensji, reszta zimy nie przeżyła- chyba powinny być w doniczkach wkopane w ziemię te które do sierpnia się ukorzeniły. Ale i tak się cieszę

Maleństwo zechciało w końcu wyjść na ten świat czarnowłose

Żółtek posadzony na cześć mojej Mamy...pewno dlatego tak rośnie. Bo rośnie szybko, jak dzika. Kwitnie obficie, ale jest nawożona każdego roku. Nawoź swoją Ula, też pokaże w pełni co potrafi

Zawsze 10, oby wszystkie dały radę!

Julcia jest super. To ten okres życia, w którym je i śpi. Potem już nigdy tak dobrze nie będzie O tyle ma szczęście, że ma profesjonalną dojeżdżającą niańkę w osobie mojej córci i starszej wnusi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies