Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja glebo terapia 21:11, 07 kwi 2019

Do góry
Funkie już się zielenią

trawa jakaś tam

świecznica

żurawki

Ukojenie 21:08, 07 kwi 2019

Do góry
Dzisiejsze tulipanki

Dzis zrobilam wielkie pikowanie wysiewow i czesc wynioslam na balkon. Ryzyk fizyk bo w domu by sie nie miescily. Stoja na stole w foliowym tuneliku okryte wloknina.
W domu zostaly petunie - jest ich ponad 60 sztuk. Begonii ponad 35.
Nie liczylam pomidorow. Wlasciwie niczego nie liczylam.
Zdjec nie zrobilam bo zabraklo mi czasu.
Ogród z wilkiem zamkn. 21:08, 07 kwi 2019

Do góry
AnkaK napisał(a)
Pędzisz jak Pendolino! Śliczna wiosna. Po deszczu to dopiero wszystko buchnie. U nas susza okropna i nawadnianie już odpaliłem. Fajny masz ten kącik przydasiowo warzywny. Mnie wkurza trochę warzywnik i foliak na samym środku, ale przy bliźniaku nie ma właśnie jak schować.

Ania jakie tam Pendollino -raczej osobowy hihi ….gdybym miała urlop ,to więcej i szybciej bym ogarnęła ….a tak ,to tylko w wolne dni mogę działać
a poza tym mój ogród mały

nawadnianie mam ręczne -stoję z wężem

dziękuję za pochwały mojego kącika bajzlownika cieszę się ,że jest trochę schowany i nie mam go na widoku -drażnił mnie tam na dole

….a przy bliźniaku masz rację -niestety jeden bok zajęty przez drugi dom -ale i tak masz piękny warzywnik i foliak też i ogród też

ostatnia fotka z sesji dzisiejszej na dobranoc

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:05, 07 kwi 2019

Do góry

Pięknie
Migawki z ogródka 21:03, 07 kwi 2019

Do góry
Dziś udało mi się ogarnąć do końca róże w warzywniku i sprzątnąć tam długą rabatę.
Zaczęłam też przycinać potffffory na siatce w owocowniku - John Cabot miał dobrze ponad 3 metry... A kolce...

Jeżyny ogarnięte, jutro tylko je podwiążę trochę.

Przede mną wyrywanie tony siewek pokrzywy od sąsiadów (przerosła nam ponad ogrodzenie ) mniszki do wykopania - chyba od razu wiaderko nastawię.

I kolejne dwa potffffory - ale już ostatnie potfffory - do przycięcia.
Róż tak ogólnie jeszcze mi trochę zostało - jakieś 20. To już pikuś.

Jarząb Granatnaja ma pąki

Louise Odier przycięłam mocniej niż New Dawn. Aż się boję...

Skiełkowała mi rzodkiewka i zaczyna groszek.

I mam całe łany siewek dziewanny... Aż nieprawdopodobne. Muszę powyrywać, bo pożre wszystko... Nie spodziewałam się, że jest tak ekspansywna.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:02, 07 kwi 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
Klony już takie listki mają? i wiśnie kwitną?

Ten kącik warzywny to normalnie salon się robi

Jola salon warzywny -brzmi dumnie chociaż to bardziej taki bajzlownik gospodarczy

klony i wiśnie w oczach się puszczają hihi
fotki na ukończeniu -jeśli się powtarzam ,to sorki

Buziaki
Kwiaty we włosach 21:02, 07 kwi 2019

Do góry

Moja glebo terapia 20:59, 07 kwi 2019

Do góry

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:59, 07 kwi 2019

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Lennei Alba dzisiaj też już się bardziej otworzyła:

Szkoda, ze tak powoli przyrasta.

ech, moja wymarzona.. były w auchan, ale takie patyki pojedyncze i odpuściłam
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:58, 07 kwi 2019

Do góry
no i dzisiaj Emuś mnie zabrał do ogrodniczego... pojechałam tylko po magnolkę Black Tulip, no ale... A. wybrał sobie jodłę koreańską, jodłę kalifornijską i serby a ja dobrałam sasanki i choiny Jedeloh na tarasową miałam kupić magnolkę kwitnącą, no ale nie było, trudno będę czekać kiedyś zakwitnie

Ogród z wilkiem zamkn. 20:58, 07 kwi 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
No to myśl Madzia o tym oczku, bo to fajna sprawa w ogrodzie i ten szum wody bajka, my swoje będziemy powiększać, nie wiele, ale zawsze coś no to podziałałaś dzisiaj nieźle, muszę się przyznać ale tak cichutko, że też troszku se podziubałam buziaczki Madziu i mam nadzieję, że za niedługo się zobaczymy, bo tęskno...

Monia ja też już bardzooooo za Wami tęsknię ….nie mogę się doczekać naszych spotkań …..o oczku myślę mocno -chciałabym ,ale trochę przeraża mnie to kopanie -podobno ,żeby rybki przeżyły to musi być ponad 1,20 głębokości ? …

Twoje jaką ma wielkość ? masz folię ,czy gotowca ? ….jak się spotkamy ,to zasypię Cię pytaniami o techniczne sprawy ,ok ?

Buziaki

fotki mi się kończą nie wiem ,czy już się nie powtarzam

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:56, 07 kwi 2019

Do góry
I nas koniec tarasowe nastroje.
Tulipany w donicach i zachód na dobranoc

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:56, 07 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)

Ławeczka wczoraj została opita więc ma obowiązek sprawować się dobrze

Choiny były posadzone w zeszłym roku jesienią

Jak tylko byś kiedyś przejeżdżała obok mnie serdecznie zapraszam, napijemy się kawki na ławeczce.

Ekstra
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:56, 07 kwi 2019

Do góry
hiacyntowe resztki... z roku na rok coraz rzadsze...

forsycja daje po oczach...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:55, 07 kwi 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)

No może rzeczywiście chodzi o nawożenie, nie sądziłam, że one takie żarłoki mogą być... a to Haniu jak sądzisz czym by je nawozić? bo może w tym roku bym spróbowała...

Znalazłam taka informację
Jeżeli cebule kwiatowe są utrzymywane w gruncie cały rok to kolejne nawożenie stosujemy po przebiciu się pędów rośliny na powierzchnię gruntu w dawce 30g/m2.(nawóz zrównoważony) koniecznie na suche rosliny.

Następnie przerywamy nawożenie na czas kwitnienia. Cebule nawożone w tym czasie szybciej tracą kwiaty i łatwiej gniją.

Po kwitnieniu i wyłamaniu pędów kwiatowych nawozimy jeszcze dwukrotnie (do jesieni) nawozem zrównoważonym w pojedynczej dawce 15g/m2, zabezpieczając rozwój i zimowanie cebul.

Ten nawóz ma taki mniej więcej skład

Pasowałoby użyć czegoś podobnego do polifoski (musi być dużo potasu i fosforu, a nieco mniej azotu)
Bawarka 20:54, 07 kwi 2019

Do góry
A bylo to tak Najpierw wypadl z gniazda...pozniej przeniosl sie do garazu...a na koniec wpadl do rynny...teraz trzeba kupic nowa rynne...Nic to. Najwazniejsze ze ten gagatek zyje

I ...jest-w pelnym rozkwicie- magnolia leonard messel Do tej pory kwitly pojedyncze kwiaty...a po ostatnich deszczach...

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 20:54, 07 kwi 2019

Do góry
Strona zachodnia

Rok 2016, trochę szkoda mi tych czereśni - musieliśmy wyciąć, bo były stare i spróchniałe, a rosły w miejscu najbardziej wietrznym na naszej działce. Baliśmy się, że się połamią.

Rok 2018 - w sierpniu posadziłam byliny na całej długości, pomieszkają tu parę lat dopóki tuje sąsiada nie urosną tak duże, że zabiorą większość światła.

Zdjęcie z dzisiaj. Liliowce już dają czadu
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:54, 07 kwi 2019

Do góry
szafirki, wciskam gdzie popadnie, pięknie kwitną i się rozmnażają, z roku na rok coraz więcej...

Przedogródek pod dębem 20:52, 07 kwi 2019

Do góry
W Przedogródku kwiecie się wysypało

I szachownice perskie podskoczyły. Oj, nie będa takie okazałe jak w Keukenhof. Jednak mnie i takie będą sie podobały
Ogród z wilkiem zamkn. 20:50, 07 kwi 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Madziu pewnie już o tym było ale możesz napisać skąd masz te wiklinowe kule na rabacie? Bardzo mi się podobają.

Agata u Kapiasa kupowałam w zeszłym sezonie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies