Ojej, jak plan tak cudnego ogrodu w godzinę zrobiłaś, to ty w czepku chyba urodzona. Buziak. Inspirkę dla ciebie zostawiłam u mnie. Możesz sobie skopiować, ale Toszka ją każdemu podsyła, może już ją widziałaś. Ja znalazłam więcej ujęć tej samej rabaty
Jeszcze jabłek nie obrałam Eda, leżą od soboty, a ja na Ogrodowisku siedzę, hi, hi. M się pytał, czy robiłam, a ja, że oczywiście kochanie. Mus zrobić mus
Zatem na mojej rabatce będą : miskanty, perovska, verbena, żółte róże, z boku przymiotno, przed różami lawenda ze stipą i obwódka z bukszpanu. Rabatka lubi dolomit (lavenda, bukszpan, perovska) i nie za mokro. Idealne warunki dla mnie
Dobra ta historia
Donica sliczna, może jak znajdziesz czas, to namiary na sklep?
Wierzba przycięta jest bardziej estetyczna, a jednocześnie zacienia inne roslinki, lepiej upały znoszą i oczyszcza powietrzeto juz solidna rocznica za wami
Ewa, ta róża, to Berolina. Kwitnie trzeci raz, a właściwie, to co chwilę jakiś kwiatek ma. Mam 4 takie same obok siebie. Pierwszy rok u mnie, więc na drugi rok spodziewam się obfitszego kwitnienia. Zimą się nie przejmuje moja róża, zobaczę, jak długo tak będzie. Zdowa, mączniaka nie złapała, mimo deszczów. Brzydko tylko przekwita, kwiaty nie opadają, trzeba je zerwać.
sierpień:
październik:
Irenko, nie masz pojęcia, jak twój głos na wadze przeważa Koronę rzeczywiście trzeba wiosną przyciąć, aby się zagęściła
Donicę dostaliśmy razem z pięknym rododendronem na 25 rocznicę ślubu. Rh wylądował na rabatce, donica przed domem.
Niedaleko nas jest szkółka, gdzie też takie donice i różne ogrodowe figurki (fontanny) sprzedają. Teraz muszę dokupić inne w tym stylu. Ciekawa jestem, jaki byś pomysł miała na taką ?
Gdybym sama kupowała, poszłabym w innym kierunku.
Już wcześniej pisałam, że jak męża siostry składały nam życzenia, powiedziały, że prezent stoi przed domem. M zażartował, że samochód i poleciał oglądać to coś. Na taczce stał prezent, w środku dodatkowo wino na rozgrzewkę Zrobiliśmy fotki i poszliśmy do domu. Taczka została, więc następni goście się pytali, czy ta taczka dla nich jest przygotowana, żeby do domów odwozić po imprezie, hi, hi