Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 16:50, 25 lis 2014

Milka napisał(a)
Iwonka, w życiu bym wierzby nie wywaliła, taka piękna, tylko koronę skrócić i powiedz, gdzie kupiłaś tę śliczną donicę? bardzo mi się podoba i mam na taką pomysł
historia zaginionych smutna, okropne niektóre realia życia

Irenko, nie masz pojęcia, jak twój głos na wadze przeważa Koronę rzeczywiście trzeba wiosną przyciąć, aby się zagęściła

Donicę dostaliśmy razem z pięknym rododendronem na 25 rocznicę ślubu. Rh wylądował na rabatce, donica przed domem.

Niedaleko nas jest szkółka, gdzie też takie donice i różne ogrodowe figurki (fontanny) sprzedają. Teraz muszę dokupić inne w tym stylu. Ciekawa jestem, jaki byś pomysł miała na taką ?
Gdybym sama kupowała, poszłabym w innym kierunku.
Już wcześniej pisałam, że jak męża siostry składały nam życzenia, powiedziały, że prezent stoi przed domem. M zażartował, że samochód i poleciał oglądać to coś. Na taczce stał prezent, w środku dodatkowo wino na rozgrzewkę Zrobiliśmy fotki i poszliśmy do domu. Taczka została, więc następni goście się pytali, czy ta taczka dla nich jest przygotowana, żeby do domów odwozić po imprezie, hi, hi
Iwk4 17:03, 25 lis 2014

ewakatowice napisał(a)

ależ u Ciebie kolory!

i czytanie mam do cały wieczór tak pędziesz

co to za róża ???

Ewa, ta róża, to Berolina. Kwitnie trzeci raz, a właściwie, to co chwilę jakiś kwiatek ma. Mam 4 takie same obok siebie. Pierwszy rok u mnie, więc na drugi rok spodziewam się obfitszego kwitnienia. Zimą się nie przejmuje moja róża, zobaczę, jak długo tak będzie. Zdowa, mączniaka nie złapała, mimo deszczów. Brzydko tylko przekwita, kwiaty nie opadają, trzeba je zerwać.
sierpień:

październik:
Pszczelarnia 17:08, 25 lis 2014

Ja też mam wierzbę i nie rozstanę się z nią. Piękne ma kolory, teraz jest taka pomarańczowo-żółta i wiosną ślicznie się zieleni. U mnie nad strumieniem. Pod nią funkie.

Tak, każde drzewo ciągnie wodę.
Iwk4 17:17, 25 lis 2014

A tutaj lipiec:
Milka 17:27, 25 lis 2014

Iwk4 napisał(a)

Irenko, nie masz pojęcia, jak twój głos na wadze przeważa Koronę rzeczywiście trzeba wiosną przyciąć, aby się zagęściła

Donicę dostaliśmy razem z pięknym rododendronem na 25 rocznicę ślubu. Rh wylądował na rabatce, donica przed domem.

Niedaleko nas jest szkółka, gdzie też takie donice i różne ogrodowe figurki (fontanny) sprzedają. Teraz muszę dokupić inne w tym stylu. Ciekawa jestem, jaki byś pomysł miała na taką ?
Gdybym sama kupowała, poszłabym w innym kierunku.
Już wcześniej pisałam, że jak męża siostry składały nam życzenia, powiedziały, że prezent stoi przed domem. M zażartował, że samochód i poleciał oglądać to coś. Na taczce stał prezent, w środku dodatkowo wino na rozgrzewkę Zrobiliśmy fotki i poszliśmy do domu. Taczka została, więc następni goście się pytali, czy ta taczka dla nich jest przygotowana, żeby do domów odwozić po imprezie, hi, hi

Dobra ta historia
Donica sliczna, może jak znajdziesz czas, to namiary na sklep?
Wierzba przycięta jest bardziej estetyczna, a jednocześnie zacienia inne roslinki, lepiej upały znoszą i oczyszcza powietrzeto juz solidna rocznica za wami
Iwk4 17:35, 25 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ja też mam wierzbę i nie rozstanę się z nią. Piękne ma kolory, teraz jest taka pomarańczowo-żółta i wiosną ślicznie się zieleni. U mnie nad strumieniem. Pod nią funkie.

Tak, każde drzewo ciągnie wodę.

W takim razie o wierzbę trzeba wiosną zadbać i zostawić. Mówisz, funkie? Idę do ciebie zobaczyć.

Kilka ujęć z wierzbą w tle - w ciągu sezonu rabatki przechodziły metamorfozy:
Milka 17:38, 25 lis 2014

Pięknie, ale bez niej ani rusz
Iwk4 17:48, 25 lis 2014

Milka napisał(a)

Dobra ta historia
Donica sliczna, może jak znajdziesz czas, to namiary na sklep?

Irenko, tutaj namiary na sklep przy szkółce, ale chyba nie wysyłają kurierem zakupów . Mimo to zawsze do pooglądania fajne:
http://www.frank-raj.pl/sklep-ogrodniczy/40-sklep-ogrodniczy
Przy szkółce też właściciele założyli ogrody historyczne, wstęp za opłatą
http://www.frank-raj.pl/index.php/ogrody/ogrody-historyczne
Na stronce mają link do FB, a tu znalazłam filmik o ogrodach:
https://www.youtube.com/watch?v=Z_TZiZbguGs
Cudze chwalicie, swego nie znacie ... chyba muszę się wybrać do ogrodów. Zawsze tylko szkółkę odwiedzałam
Milka 17:52, 25 lis 2014

Dzięki, popatrzę sobie
Iwk4 18:14, 25 lis 2014

Jestem u Pszczółki i trochę zostanę. Cofnęłam się o 60 stron.