Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:15, 14 lut 2019

Do góry
i pierwsze owady, które udało mi sie sfotografować w tym roku

wisteria zaczyna pączki puszczać

inne rośliny też, głównie byliny
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:13, 14 lut 2019

Do góry

a kolejne puszczają

i wychodzą kwiaty nie wiem czego, za chiny nie mogę sobie przypomnieć co tam posadziłam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:11, 14 lut 2019

Do góry
Nie wiem jak u Was, ale u nas zaczyna się wiosna i już raczej dużych mrozów się nie spodziewam, natura wie lepiej od nas kiedy się budzić i nie ważne, ze dopiero połowa lutego wszak pory roku nam się poprzestawiały

Pan Maluśkiewicz 21:06, 14 lut 2019

Do góry
Wiosna wiosna... kwitną ciemierniki zwykłe i black zawiązały pąki. To pierwszy raz!
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 21:04, 14 lut 2019

Do góry
Taki prezent dostałam na walentynki

Przedziwny Ogród 21:03, 14 lut 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Śliczne ....podziwiam

Pozdrawiam....

Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:52, 14 lut 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Poszłam dziś rano na spacer z psem i było tak pięknie, chociaż zimnooooooo, że po powrocie cyknęłam parę fotek tego mojego bałaganu. Takie oszronione rośliny w połączeniu ze słonkiem mają mnóstwo uroku.

przeglądałam swój wątek i wróciłam popatrzeć na Twoje Lady U
ojjjj muszą się u mnie pojawić w tym roku ....
Ogród Cioci cz. 3 20:16, 14 lut 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
O widzę że powolutku wracamy do aktywności - jak nie w ogrodzie to przynajmniej tu na forum
Sniegu ci nie zazdroszcze - u nas stopniało wszystko ale dzis rano miałam niespodzianke bo znowu zrobiło sie biało ale tylko na chwilkę bo teraz juz nie widac śniegu za oknem. Liczę na wczesne przedwiośnie - tak przynajmniej zapowiadają. Tylko naszych dzieciaków łódzkich szkoda bo te co nie wyjechały maja teraz ferie a na dworze szaro i deszczowo. Wczesniejsze terminy ferii miały lepsza pogode, oczywiscie nie mówie o górach bo tam snieg jest i białe szaleństwo do upadłego

Przy takiej pogodzie chyba po niedzieli zaczne wycinac byliny z rabati porzdkowac powolutku ogród, juz mnie ręce świerzbią.
Pozdrawiam cieplutko w oczekiwaniu na wiosne !

Gosiu od granicy Buczkowic już śniegu nie ma ale na stokach jest dosyć.
U mnie w ogrodzie jeszcze sporo więc ja mam nadal przerwę zimową.
Moje małe królestwo 20:15, 14 lut 2019

Do góry
Dzisiejszy widok mnie zaskoczył u mnie kwitną bratki samosiejki
wy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:14, 14 lut 2019

Do góry
Jest tak smętnie i tak smutno, że nic tego nie ożywi, żadne stojaki, żadne palety, a lustro to sine igły będą się odbijały Jedynie może pomóc całkowite przearanżowanie tego miejsca, nasadzenie masy roślin, które stworzą jednolite plamy koloru. Takie punkciki kilka roślin nie dadzą nic w tym miejscu. Musisz się zastanowić, co się podoba, ile tam jest światła, dać w doły dobrej ziemi, podlewać i nasadzić ile wejdzie

Na pień sosny też bluszcz, żeby była bardziej malownicza.

Mój 4 arowy azyl... 20:13, 14 lut 2019

Do góry
Dawno mnie nie było ani na 'O', ani w domu. Jutro, najpóźniej w sobotę wybiorę się na działkę. Może Ranniki się obudziły, albo Przebiśniegi?
Póki co wstawiam kilka fotek z sikorkami, które udało mi się przyłapać na pałaszowaniu jadła. Zdjęcia robione przez szybę, a ogród córki.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:07, 14 lut 2019

Do góry
seattle napisał(a)
Witam,
Nie dojrzałam jeszcze aby zakładać własny wątek z ogrodem.
Przycięłam od dołu sosny - miało być lepiej a nie jest Chciałabym zasłonić powstałą dziurę przez którą widzimy z sąsiadami co kto ma na talerzu Proszę o pomoc.
Podobają mi się Wasze ogrody z lustrami, ale w moich nie miałoby co się odbijać. Zastanawiałam się nad paletami z bylinami zimującymi albo stojakiem na którym ustawię doniczki.
Może posadzić tam trawy? Pod sosną i w okolicy rosną młode różaneczniki i azalie, stara trzmielina, forsycja i "jakiś" iglak, którego przesadzę.

Jedyne co widzę na 100% że będzie to celna decyzja, to posadzenie bluszczu na siatkę bardzo dużo i gęsto, żeby była lita zielona ściana liści w tych dziurach. Wszystko inne co proponujesz jest zbyt agresywne i będzie strasznie zwracało uwagę. Lustra tutaj to będzie nieporozumienie, nie do takiego stylu ogrodu (tak myślę). Masz tutaj wszystkiego po jednym i podkrzesana sosna.

Wszystkie propozycje nietrafione. Słodzić nie będę że super, bo nie jest
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:03, 14 lut 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Może tak być. Wtedy wstrzymaj się z podkrzesywaniem do czerwca.

Mój największy klon Ginnala wygląda tak (cały nie zmieścił się w obiektywie)

Fiu, fiu, spory okaz
Sprawdzę czy płacze na jakiejś cienkiej gałązce.
...uDany ogród 19:55, 14 lut 2019

Do góry
marba napisał(a)
Co Ty mówisz, Danusiu, jaki wilk? Tak mu dobrze z oczu patrzy. Co złego to nie on.

Oj kochana on potrafi, strach wpuścić kogoś na podwórko. Pierwsze Tedzio na ręce. Gryzie po łydkach, on mnie pilnuje po prostu
Ale jest słodki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:50, 14 lut 2019

Do góry
Zuzka25 napisał(a)

Witam, chciałaby, prosić o pomoc w wyborze drzewa do małego ogródka, które rosłoby naprzeciwko tarasu, żeby osłonić się trochę od sąsiadów.
Rabata w tym miejscu będzie mieć ok. 2,5 m. Planuję posadzić w pobliżu Morning Light i 3 derenie, dalej rozplenice i byliny.
W ogrodzie rośnie już śliwa Pisardii i miłorząb. Drzewo mogłabym powtórzyć jeszcze przed domem.
A drugie mogę pytanie dotyczy tego, jak poprowadzić ścieżkę z płyt betonowych? Czy na wprost, czy z przesunięciem, wtedy poszerzy się rabata pod tujami?
Z góry dziękuję za podpowiedź

Ja bym posadziła jabłonkę rajską.
...uDany ogród 19:34, 14 lut 2019

Do góry
marba napisał(a)
Ale słodziak z tego Twojego psiaczka. Takiemu to dobrze.

Basiu masz rację, to taki miś do schrupania z wyglądu, a tak na życie to wilk w owczej skórze
Dla nas jest najsłodszy i kochany

Podwórkowa rehabilitacja 19:23, 14 lut 2019

Do góry
Z miłości do kwiatów

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:20, 14 lut 2019

Do góry
A jutro wyczekiwany piątek.

Dwuletni żywopłot cisowy na zapłociu. Sadzonki były mikruskami.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:16, 14 lut 2019

Do góry
Niektóre zakątki ogrodu, mimo zimy, wyglądają całkiem przyjemnie.

Skarpa

Perovskia wykazuje całoroczna atrakcyjność. Towarzystwo kwaśnolubnych roślin bardzo jej służy.

Na cięcie czekają jeszcze tawuły japońskie

i róże okrywowe

Wyzbyłam się większości nasadzeń kupowanych impulsywnie na początku ogrodniczkowania. Wierzba Iwa została. W sezonie nie ma w niej nic ciekawego, ale na przedwiośniu zawsze na nią zerkam w oczekiwaniu na kotki.

...uDany ogród 19:08, 14 lut 2019

Do góry
Aldona40 napisał(a)
Worek krokusów w trawie? To musiał być piękny widok

Jak ja uwielbiam krokusy posadzone w zielonej trawie w miastach na kawałku zieleni jak są posadzone to zawsze cieszą moje oczy .

Ale czemu do tej pory nie posadziłam ich w trawie? To jest dobre pytanie Muszę o tym pomyśleć jesienią

Ps. Mój piesio kochany siedzi mi na kolanach i patrzy jak stukam w klawiaturę

Tak, w trawie ale jak zobaczyłam te żółtki to nawet ich nie uwieczniłam. Byłam absolutnie wściekła!
Ja też lubię takie widoki, ale krokusy po kwitnieniu muszą zżółknąć a trawa buja , kosić się nie da. teraz wolę w rabatach. Dosadzę krokusów i innych cebulowych jak w miarę ogarnę nasadzenia całości
Mój leży obok na kanapie nogami do góry

Jakiego masz psa? Pokażesz? I tak z innej beczki kiedy założysz wątek, ciekawa jestem Twojego ogrodu
Nie daj się prosić!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies