Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Wiolka5_7 19:54, 23 kwi 2019

Śliczna Kiku i magnolie Elu ,
ElzbietaFranka 23:59, 23 kwi 2019

Miluś może, ale podlewałam. Moim zdaniem rośnie na wydmuchowisku i te wiatry ją osłabiły tylko mocne kwiatostany się ostały.

To co się dzisiaj u nas działo to nawet w zimie takiej zadymki nie było.
Na Ursynowie budują autostradę są sterty ziemi i piachu po wykopach jest sucho dzisiejszy wiatr wszystko do góry unosił bez okularów ani rusz piach w oczach, ustach we włosach.
Mówią, że to piasek z nad Sahary a to guzik prawda myśmy dzisiaj mieli swoją Saharę. Niby ciepło i wiatr też ciepły ale głowę urywało. Jutro ma być podobnie.

Na pocieszenie już zakwitły w parku tylko 2 fotki bo tam też wiało piskiem z chodników widać jak za mgła druga fotkę to kurz

Kindzia 10:34, 24 kwi 2019

Lubię magnolki z takimi okrągłymi kwiatami, Twoja pięknościowa bardzo!
zawitka 12:28, 24 kwi 2019

Ale piękna ta magnolka ile ma lat ??/
ElzbietaFranka 12:36, 24 kwi 2019

To nie jest moja magnolia to przykościelna. Pewnie ma z 20 lat. Kupilam w tym roku alexandrine. Kupiłam mniejszą aby do samochodu weszła. Były wyższe kwitnące może w przyszłym roku zakwitnie.

Ta bordowa u irenki ładna szukam ale nie trafilam Jeszcze.
ElzbietaFranka 22:57, 24 kwi 2019

Rozpoznanie kwiatu dla Danusi
Jak się nazywają te kwiaty czerwone

Gosialuk 23:18, 24 kwi 2019

Elu wydaje mi się, że to ostrożeń łąkowy. Poniżej link do artykułu Danusi. Porównaj.
ostrożeń łąkowy
ElzbietaFranka 23:39, 24 kwi 2019

Gosialuk napisał(a)
Elu wydaje mi się, że to ostrożeń łąkowy. Poniżej link do artykułu Danusi. Porównaj.
ostrożeń łąkowy

Tak Gosiu masz racje ze to ostrozen łakowy to jest atropurpurea, ale gdzie to dostac taki piekny w necie nie widzialam aby sprzedawali.
Bo takie dzikie to pelno ich na lace nie daleko.
jolanka 08:27, 25 kwi 2019

Macham poświątecznie
To wiatrzysko ursynowskie nawiało mi pyłu do oczu, mam od wczoraj poważny problem.

Aleksandrina nie lubi wiatru, u mnie marnie jak na razie rośnie. Łapała tez mączniaka. Ale pięknie wygląda i jeśli dasz jej zaciszne miejsce będzie cudna
ElzbietaFranka 12:59, 25 kwi 2019

Jolu a co ty na Ursynowie robiłaś. Teraz masz blisko autistrada z Grodziska i migiem jesteś tutaj. Wczoraj też byłam w obisiu, ale to co się działo tam to makabra. Bez okularów ani rusz zwały ziemi piachu po wykopach gorzej niż na pustyni bo u nas to wiry.

Trudno Jolu co będzie to będzie z Aleksandria posadziłam tam gdzie mam nadzieję najmniej wieje pod tuje szmaragdy.

Jestem na działaczce i zaraz wychodzę działać. Podlewam kropelkowym trawa ledwo zipie bardzo sucho.
Przy hortkach wyższa bo podlewam.

Floksy zaczynają