Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:27, 13 lut 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

Co do wielkości działki to nie wiem czyja większa .
Ale naprawdę nie mam pojęcia gdzie mogłabym wcisnąć ten kompostownik... a szkoda, żałuję...
Ja jesienią uzbierałam pół worka końskiego złota z drogi . Wczoraj zajrzałam, bardzo ładnie wygląda, będzie jak znalazł .
kupy z drogi zbierałaś???? że ja tego nie widziałam... ))) choć chyba to ślubny cię do tego zachęcał...
a może takie ustrojstwo by ci się przydało tylko dla konika - potem usunę
Ogród na tle lasu malowany 14:23, 13 lut 2019

Do góry
A to są moje nasionka, chyba oszalałam. Córeczka tak samo niecierpliwa jak i ja ciągle dopytuje kiedy siejemy. Och tak bym chciała, żeby coś z tych nasion wyszło. Mam w planie taką rabatkę z jednorocznych w odcieniach fioletu różu i bieli wokół wierzby hakuro tuż przy bramce.
Jeśli chodzi o warzywa, to tym zawsze zajmują się moi rodzice na działce obok i ja korzystam z części ich poletka i coś tam swojego dosiewam.
Ogród na tle lasu malowany 14:04, 13 lut 2019

Do góry
Witam Koliberku
Jesienią zwykle ogarnia mnie ogrodowe lenistwo i taka forma buntu, że nie godzę się na zimę więc osłaniam tylko rośliny, które wymagają zabezpieczenia, a o reszcie trochę zapominam Ale w tym roku trawy tak naśmieciły, że i u mnie będą chochoły.

W tym roku postanowiłam wysiać spore ilości nasion kwiatów jednorocznych. Znaczna większość będzie wysiana prosto do gruntu, ale to dopiero za 2-3 miesiące, więc żeby czymś już nacieszyć oczy, to zasiałam 2 opakowania szałwii błyszczącej. Te w prostokątnym pojemniku mają 10 dni i niczym nie były zaprawiane, a te których prawie nie widać mają już ponad 3 tygodnie, ale popełniłam błąd i przysypałam je ziemią a wcześniej zaprawiłam zaprawą nasienną i chyba przesadziłam z ilością. No nic, człowiek uczy się na błędach. Pewnie gdzieś za tydzień czeka mnie pierwsze pikowanie.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:03, 13 lut 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Szkoda, że domek tylko na zdjęciach zobaczyłam, ale nic straconego
Dziękujemy ślicznie za wspólnie spędzony czas. Szkoda, że tak szybko czas zleciał.

Sylwia ta firana jest biała tylko kilka lat w szafie leżała. Myślę, że jak ją wypierzesz to troszkę zmieni kolor, można sól do prania firan użyć.

Wyciągnęłam jeszcze tą ławeczkę z piwnicy, tak na szybko przed pracą. Zakurzona troszkę
Wymiar siedziska 150 cm długości, 20 cm szerokości. Nad nią np. wieszak, pod nią miejsce na buty.

Jak zobaczysz to usunę zdjęcia jak będziesz chciała. W wiadomościach chyba nie można zdjęć przesyłać, chyba, że ja nie potrafię.

Śliczna ta ławka, pewnie, że biorę Pomysł świetny na nią
Firana podoba mi się taka kremowa
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:00, 13 lut 2019

Do góry
Ależ mi się już takich obrazków chce

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:55, 13 lut 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Agus dostałam od Anitki wczoraj cuda, ogromną firane na szydełku robioną w kolorze kremowy i talerze malowane w kwiaty do powieszenia na scianie i wymysliłam, że firana właśnie na ścianie za łóżkiem zawiśnie, a na niej te talerze
Od mamy dostałam obrus też robiony na szydełku i też go chyba powieszę na ścianię, innej oczywiście pod warunkiem, że mi ścian starczy i będzie to dobrze wyglądało

Szkoda, że domek tylko na zdjęciach zobaczyłam, ale nic straconego
Dziękujemy ślicznie za wspólnie spędzony czas. Szkoda, że tak szybko czas zleciał.

Sylwia ta firana jest biała tylko kilka lat w szafie leżała. Myślę, że jak ją wypierzesz to troszkę zmieni kolor, można sól do prania firan użyć.

Wyciągnęłam jeszcze tą ławeczkę z piwnicy, tak na szybko przed pracą. Zakurzona troszkę
Wymiar siedziska 150 cm długości, 20 cm szerokości. Nad nią np. wieszak, pod nią miejsce na buty.

Jak zobaczysz to usunę zdjęcia jak będziesz chciała. W wiadomościach chyba nie można zdjęć przesyłać, chyba, że ja nie potrafię.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:52, 13 lut 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No to się pożaliłam i żeby czymś głowę zająć poczyniłam próby aranżacji jak ja to mówię na sucho
Wyciągnęłam dary od Anitki i mamy,robię przymiarki
Ten atsenał zawiśnie na ścianie, a w zasadzie chyba na dwóch ścianach, bo jeszcze w godpodzie też mam do wieszania

Te pójdą na obrusie od mamy

Tylko nie wiem czy go na pół nie złożę do wieszania
A te na firanie od Anitki

Chyba w złą stronę tę firankę rozciągnęłam, ale to nic

Pamiętam modę na te talerzyki.U mnie w domu takie były na ciasto

Ciekawe przymiarki. Nie potrafię doradzać niestety w wystroju wnętrz poczekam na efekty Twoich poczynań.
Ogród w cieniu brzozy 13:35, 13 lut 2019

Do góry
laurowisnia napisał(a)

To samo czytałam ale chciałam spróbować, przez sobotę i niedzielę wyglądały dobrze, później oklapły, dodałam tulipany i w tym smukłym flakonie było im dobrze, aczkolwiek wyglądały trochę dekadencko.
Moje wesołe dzwonki niebieskie.

Ciekawie kolorystycznie. Znakomicie! Inspirująco!
Ogród w cieniu brzozy 13:30, 13 lut 2019

Do góry
laurowisnia napisał(a)

A u Ciebie nie tylko ogrodowe ciekawe.

Piękne ujęcie masz derenia pagodowego?

Jednoroczne zawsze chcemy gdy jest wczesna wiosna a potem jesienią jesteśmy nimi zmęczone. Ja ostatnimi latami w donicach mam wieloletnie rośliny, które na zimę idą do gruntu.
A Ty piszesz że nie masz miejsca na rabatach, ja chyba nigdy takiego stanu nie doczekam
Sezon 2017 u Hanusi 13:16, 13 lut 2019

Do góry
Dziękuję za miłe słowa. Poetka ze mnie marna, ale coś na wątku urozmaiciać trzeba, skoro zieleni w ogródkach jeszcze mało.
W podziękowaniu archiwalne zdjątko.

Bawarka 12:51, 13 lut 2019

Do góry
Kasiek napisał(a)

Sylwia Las jest piekny...Obojeta pora roku...

Tak to prawda, a jeszcze jak się umie takie cudne fotki robić i to piękno chwili utrwalić jak Ty
ogród (nie)Mocy 12:37, 13 lut 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Na czesci slonecznej tak jak piszesz. Calamagrostis varia moze rosnac rowniez pod brzoza. Ladnie wyglada zima. Naparstnice i tak Ci sie wysieja gdzie zechca, one rosna i w cieniu, i w sloncu. Sa dwuletnie. Czyli w tym i w nastepnym roku musialabys posadzic pare sztuk, a potem siewki beda zalatiwac sprawe same. Ty je tylko bedziesz redukowac, gdyby ich bylo za duzo. One nie sa inwazyjne, wiec dasz rade

Przy kazdej roslinie trzeba sobie zadac pierwsze podstawowe pytanie, czy ta roslina zniesie silna konkurensje korzeni brzozy

fiuuu plan podstawowy trochę się zmienia
Zapomniałam o największych gwiazdach, jeżówkach i różach, czy one mogą zostać czy to już za duży misz-masz się robi?

jejuśku, jak ja nie wiem sama już, mnie naprawdę bardzo się podoba to wszytsko! Tylko przecież wszystkiego mieć się nie da Powinnam się znowu przywołać do porządku.. Ewciu, a da radę jakoś Twój pierwotny plan utrzymać i dodać te nowe propozycje, typu naparstnice ?
Za drzwiami do ogrodu... 12:36, 13 lut 2019

Do góry

A co sądzisz o największych rozplenicach, a między nimi drzewka liściaste na pniu? Np w kolorze czerwonym.
Ogród kwieciem malowany 12:31, 13 lut 2019

Do góry
Ogród kwieciem malowany 12:30, 13 lut 2019

Do góry
Wiosennie

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:30, 13 lut 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Anitko, czy to cyprysik groszkowy? Jak długo rośnie do takich rozmiarów? U mnie dwa maluchy i nie mogę się doczekać jak będę chociaż w połowie takie
Ogród z wilkiem zamkn. 12:22, 13 lut 2019

Do góry
i ta co jest na wprost tarasu czyli na tle widoków patrząc z prawej strony

i od lewej strony ta sama

skalniak całkiem z boku

nie wiem czy pomogłam, ale chciałam Wam pokazać ile już drzew Madzia posadziła
Chyba jedyna osoba na tym forum prócz Kasi jednej i drugiej, która się nie boi drzew sadzić
Ogród z wilkiem zamkn. 12:18, 13 lut 2019

Do góry
lewa od dołu czyli od placyku z ławkami i stolikiem

po prawj obok domu

prawa pod siatką

i w drugą stronę ta sama
Ogród z wilkiem zamkn. 12:13, 13 lut 2019

Do góry
Przypomnę z bliska Madzi ogród moim okiem, tą stronę teraz planowaną
skalniak i drzewka na nim
po lewej patrząc w stronę widoku czyli z tarasu

po prawej

Motylogród 12:02, 13 lut 2019

Do góry
Mariposa napisał(a)
Kochani, pochylcie się jeszcze przez chwilę nad moją kwaśną i doradźcie, co posadzić tam, gdzie znaki zapytania.

Chodzi mi o jakiś wysoki akcent.
Jest świdośliwa Obelisk, magnolia, azalia pontyjska też kiedyś urośnie, ale może jakieś kolumnowe drzewko? Czy ostrokrzew, jak pierwotnie planowałam, czy coś innego? Myślałam jeszcze o ambrowcu kolumnowym (gdzieś ostatnio na wątku mnie zauroczył), ale czy nie dość tu kolorowych jesiennych akcentów - aronia, borówki, azalie przebarwią się, to może jednak coś zielonego? Doradźcie, proszę.

Nie odzywam sie, bo nie wiem, co te pozostale kolka oznaczaja Tzn. widze, ze jest plasko, ale nie wiem wszystkich roslin, ktore tam planujesz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies