Iza gdybym ich nie posadziła za róznymi roslinkami to już bym je ze trzy tygodnie temu wycieła ...ale tak się ukrywaly za laurowisniemia, bukszpanami i rodgersjami
Wszystkiego naj z okazji Dnia matki
Brązowe trawki posadziłam plamami u mnie, bo prezmieszane jakoś dobrze nie wyglądają, chyba tylko na CHFSh to konweniuje ale do brązowych mam stipy czyli butelkowa zieleń w głebi rabaty, na brezgu brąz.
Inspiracje pinterestowe zapisłam sobie
Ja nie przysypuję ale ważne aby wyschły w suchym i lrzewiewnym miejscu, nie mogą złapać wilgoci bo spelśnieją. Trzymam zwykle w plastikowych ażurowych skrzynkach
Bogdzia nie radzi, żadne źródał tego nie rekomendują ale przeciez Japończycy tnaje namietnie więć i ja tnę. Wiem wiem, Japończycy hodują inne odmiany . Moje azalie próbnie cięte w ubiegłym roku (3 szt) zakwitły pieknie , więc ponowiłam ich cięcie aby się zagęszczały w kulki. Przyciełam je właśnie teraz zaraz po przekwitnieciu przed wypuszczeniem młodych nowych pędów
Jeszcze miały zieloniutkie liśce więc za wczesnie. Ale moje i tak beda sadzone na innej rabacie wśród tulipanów, jeśli się nawet beda pokładać to na tulipany. Hiacynty oczyszczone suszą się w skrzynkach a jesienią posadzę na rabaty. Od liści tulipanów mam pełniutki kompostownik....