Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja ostoja 22:12, 09 lut 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kuszą Cię rozchodniki? Są fajne. Ja mam od zeszłego roku sadzonkę ciemnobordowego.mam nadzieję że w sezonie się pokaże. Łatwo się je ukorzenia. Bedziesz chciała to Ci dam.

Kuszą Urszulko.
Dość mocno rozrósł się mi nn. W ubiegłym roku kupiłam Red Cauli (na zdjęciu), a teraz myślę o zakupie niższych 20-30 cm. Oczywiście jeszcze zakupię jeżówki i krwawniki. I nie wiem co jeszcze

ogród (nie)Mocy 21:57, 09 lut 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Jeśli chodzi o drzewko to brzoza może być tam rzeczywiście za wysoka. Może spodobałby Ci się tam jakiś jarząb?

Wrzucam taki pierwszy poglądowy rysuneczek, do dopracowania oczywiście. Na rysuku roślinki po jednej, ale wiadomo że w rzeczywistoście trzebaby je troszkę inaczej rozplanować. Ja tam widzę mix bylinowo-trawowy z różami

Zielone kolumny to cisy.

Tawułek nie uwzględniłam, bo myślę, że to już byłoby za dużo form strzyżonych przy takim układzie.

Trawa Luzula nivea jest zimozielona.

Jeśli akcentem pionowym na tej rabacie będą cisowe kolumny i drzewo, to miskanty też już odpadają. Nasadzenia widzę tam bardziej poziome

Miałam kosmatkę śnieżną (Luzula nivea). Potwierdzam, że jest zimozielona. Ale jakoś nie mogłam się do niej przekonać. Kwiaty były jakieś takie szarobure. Wywaliłam wszystkie. No nie wiem, może to co kupiłam nie było kosmatką śnieżną.
Ogród Muszelki 21:31, 09 lut 2019

Do góry
Zima odchodzi...

Ptasi gaj 21:29, 09 lut 2019

Do góry
Dzisiaj dosyć ładna pogoda plusowa i z wiatrem z każdej strony. Była przycinka sosem i innych drzew. Spaliłam przemarznięte badyle róż i nie tylko.
Nie przypuszczałam, że tak dobrze się pali drzewo sosnowe zielone w zimie. Dosłownie igły jak papier się paliły nie było w nich żywicy nawet w odciętych konarach. Wniosek stąd, że soki nie ruszył.

Tutaj świerki klujace z kilkoma przewodnikami dla Agaty "nowa12"
Ten po lewej ma 4 sztuki jest wysoki ponad 4 metry a od 2,5 ciągnie 2 przewodniki i w zeszłym roku przybywa znowu 2 przewodniki. Świerk jest bardzo ładny.

...uDany ogród 21:14, 09 lut 2019

Do góry
Mgduska napisał(a)
Pąki ma do złudzenia podobne
Wszystko wygląda już bardzo optymistycznie, a luty jest krótki

Tak, to prawda w tym momencie są bardzo podobne
Już prawie 10 jeszcze chwilka i marzec. Dodatkowo mamy ferie, czas mi przeleci szybciutko. Zaraz wysiewy

A tu kalina pregense

Ogród Muszelki 20:57, 09 lut 2019

Do góry
Natomiast na słonecznych miejscach za dwa, trzy tygodnie krokusiki chyba zaczną kwitnąć

...uDany ogród 20:43, 09 lut 2019

Do góry
Mgduska napisał(a)
Na trzecim od dołu kalina burkwooda?

Nie, to kalina koreańska Diana

Ogród Muszelki 20:38, 09 lut 2019

Do góry
Muszelka napisał(a)
A co na ogródku? Pierwsze wieści z rana. Spod śniegu wyglądają anemonki. Zmrożone, przestraszone, ale są i cieszą kolorkiem!

Łojeju, jaki śliczny! Ale on pewnie zasadową ziemię lubi, prawda? U mnie pewnie by się nie uchował
Ogród Muszelki 20:37, 09 lut 2019

Do góry
na bardziej nasłonecznionych mają już grzywkę

Przedziwny Ogród 20:35, 09 lut 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
O proszę jaki kocyk dla wnusia babcia robi, super. Później dobrze się takie rzeczy wspomina. Moja mama tez nam na drutach robiła wszystko i takie papcie pamiętam, każdy z nas miał kilka par.
Zrób wnusiowi jeszcze bamboszki masz zdolności, no i chęci, bo w tych czasach coraz trudniej przysiąść i skupic się nad czymś. Przyznaj, że teraz to przeważnie wszyscy na łatwiznę i na gotowe.

Myślę, że na kocyku się nie skończy. Moim synom też dużo rzeczy robiłam na drutach. Na początku były kocyki, buciki. Później sweterki z wrabianymi wzorami, kamizelki, czapki i szaliki. Jeny...jak to dawno było.......

Ogród Muszelki 20:24, 09 lut 2019

Do góry
Krokusy – na mniej nasłonecznionych miejscach pokazują noski,

Przedziwny Ogród 20:24, 09 lut 2019

Do góry
daszum napisał(a)
Dziękuję za piękne, letnie zdjęcia ogrodu

Gratuluję narodzin wnusia, czy to pierwszy?

Wojtuś jest naszym pierwszym wnusiem Zakochani jesteśmy w Nim bez pamięci Jest taki śliczny....

Sałatka pokrzywowa 20:21, 09 lut 2019

Do góry
Dzisiaj róża, której już nie ma
Były dwie, litościwie pozwoliłam ostać się jednej,
Tuscany, wuala:

Kiedy kwitła, była zjawiskowa, dodatkowo jej kwiaty miały piękny, mocny zapach

Poniżej na zdjęciu z naszym jakże reprezentacyjnym wejściem

Ostała się ta mniejsza, przed schodami (przed nią, na pierwszym planie widać jeszcze Lagunę). Niestety, po kwitnieniu te róże chorowały na WSZYSTKO. Jednocześnie miały wszystkie choroby grzybowe: plamistość, rdzę i na nowych pędach mączniaka. Wcześniej, przed kwitnieniem, robale też ich nie omijały, ale z tym można sobie było poradzić. Natomiast tak chorych roślin nie miałam w ogrodzie i kiedyś po prostu ją ciachnęłam - właśnie tą większą, bo była gorsza. Mała dostała szansę i jakoś tam dycha, natomiast większa obraziła się na amen - i schowała pod ziemią.
Przedziwny Ogród 20:18, 09 lut 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Kocyk to mnie by się dzisiaj przydał, zimno na dworze on taki milusi wygląda
Ale kocyk dla Wnusia, a ja się zadowolę Twoim energetycznym ogrodem. Wspaniałe kolory!

Miło otulić się w mięciutki kocyk. Wsiąść książkę lub druty i siedzieć w ciepełku.
Myślę, że Wojtunio będzie zadowolony
Kolory w ogrodzie zawsze dają dużo energii, dlatego mam ich dużo.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:17, 09 lut 2019

Do góry
wieczór nas łapie

tak zostawione do poniedziałku
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:16, 09 lut 2019

Do góry
Ta ciemniejsza zieleń dołem na tujach to po przycięciu, a to co ścięte użyte jakościółka przed matą by nie rosły chwasty

na dole montujemy dalej, ale muszę dokupić mat

a panowie ułożyli legary i wzięli się za montaż drzwi
błoto widać jakie

Moi chłopcy stwierdzili, że to domek Chobbita
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:11, 09 lut 2019

Do góry
przymiarki do podłogi

legary ułożone i skręcone

tuje sąsiadce mocno poprzerastały siatkę i stwierdziłam, ze ten fragment tylko nożycami wyrównam kilka razy w sezonie i stworzy zieloną ścianę

tu po pierwszych próbach ciachania
...uDany ogród 20:07, 09 lut 2019

Do góry

Powoli wiosna puka do ogrodu
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:05, 09 lut 2019

Do góry
A my z Młodszym dalej działamy z matami tylko teraz w innym miejscu

montowane na siatce sąsiadki bo wyraziła zgodę

Panowie z dachem kończą

papa założona, ale docelowo chcemy dach czerwony jak na wszystkich budynkach
...uDany ogród 20:05, 09 lut 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies