Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Lawendowy zawrót głowy 13:09, 24 lis 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Taka irga (nie wiedziałam co to) była też u mnie w centrum ogrodniczym w zestawieniu z wrzoścami. Długo się zastanawiałam, czy nie zabrać ich do domu. Wygrał rozsądek

Czyli wzięłaś nie do domu, tylko przed dom , hi, hi
Jukki ogrodowe - nie tylko te popularne 22:59, 23 lis 2014

Do góry
Witaj Piotr. Też mam yuki w ogrodzie na zwirkowej rabacie, ale nie zwiazywalam ich na zimę. Dlaczego tak należy robić ?
Ogródek Ewy 22:47, 23 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No to Ewa świetne zajecie masz. Ja juz nie mogę haftować, chyba druty wyciągnę. Nosi mnie.

Moje łapki mają ADHD gdybym nie miała zajęcia to chyba trafiłabym do Tworków
Ogródek Ewy 22:42, 23 lis 2014

Do góry
No to Ewa świetne zajecie masz. Ja juz nie mogę haftować, chyba druty wyciągnę. Nosi mnie.
Lawendowy zawrót głowy 22:28, 23 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, ty kończysz budowę, więc twoje kłopoty - to normalne.
Ja już dawno się powinnam pozbierać, ale u nas kiepsko było z kasą, czworo dzieciaków z potrzebami na utrzymaniu, wprowadzaliśmy się do domu w stanie surowym, łazienkę robiliśmy dopiero 2 lata po wprowadzeniu, podłogi ... jeszcze później, wcześniej tylko wykładzina wszędzie była. Takie czasy były, kredyt tylko na kotłownię braliśmy (25 % rocznie odsetki ). Dopiero 2 lata temu wykończaliśmy ostatnie pomieszczenia, czyli 15 lat po wprowadzeniu.

Ale to, co piszę, to chodzi mi o to, ze masz dziewczyno wyczucie wielkie. To, co zrobiłaś, zrobiłaś ze smaczkiem: oświetlenie, okolice wejścia, donice, rabatka wysypana kamyczkami ... Będzie pięknie. Ja muszę się sporo radzić, dopytywać. U ciebie bardzo mi się podoba i już

dobrze Iwonka mówisz ma dziewczyna gust
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:33, 23 lis 2014

Do góry
Lukas napisał(a)
Danusiuu!! Mogłaś się wstrzymać z ogłoszeniem tej radosnej informacji. Dopiero grudzień się zbliża, do marca powyrywamy sobie pazury w oczekiwaniu na ten bestseller

Bynajmniej Danusia będzie wiedziała, jak duży nakład ma być
Ogród prawie romantyczny 20:30, 23 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Szukałam pomocy w necie, ale w podobnej sytuacji rh był zalany, w innej zła gleba - ph powinno być w granicach 4,5 . Przy zbyt zasadowej rh nie pobiera składników z gleby. Pisałaś, że dałaś torf, a miała być ziemia próchnicza. To nie jest to samo.

Wiosną można dokarmiać dolistnie pryskając rozrobionym florowitem. Teraz - nie wiem. Ale myślę, że problem tkwi w korzeniach. Teraz za późno na grzebanie w nich.

Może Bogdzia coś doradzi .

Iwonko, ja też i zbyt dużo niewiadomych. Muszę w końcu zamówić ten kwasomierz, bo od dwóch tygodni się za to zabieram i ciągle brak czasu
Dałam kwasny torf i wymieszałam z ziemią specjalnie do rh. Ponieważ tylko ten jeden strajkuje, zastanawiam się, czy coś go nie pogdryza. Ale teraz rzeczywiście za późno, by ruszać glebę

Napisałam u Bogdzi i mam nadzieję, że znajdzie czas, by przyjrzeć się mojemu różanecznikowi
Pozdrawiam serdecznie
Ogródek Iwony 20:27, 23 lis 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Iwonko, piękny pomysł na rabatkę przy szmbie z bukmi, serbami i bukszpanami. Bardzo elegancko i fajny pomysł z zasłonięciem domu sąsiada. Mam podobny problem.
Donica wygląda prześlicznie, a pomysł na kokardki wokół traw na pewno kiedyś wykorzystam, bo w tej chwili w moim ogrodzie prawie nie ma traw.
Widziałm też pomysły na karmniki - mój M. też sobie wcześniej wymyślił karmnik z butelki i nawet zaczął się do niego przymierzać, więc może w przyszłym tygodniu stanie na rabatce obok tarasu

Agnieszko, najważniejsze, że jest plan.
Dziś mojemu e-Musiowi pokazywałam projekt. Zachwycił się, powiedział, że nie wygląda, jak nasz ogród. Nawet się pytał, co to różowe jest na projekcie.
Kazał mi kasę odkładać, a ja mu, że na pedicure przestałam chodzić, więc wiosną kasę z konta ściągnę, hi, hi

Karmniki e-Muś może mi zrobi? Pytał mnie się, po co mi trzy? Muszę poczekać ...
Ogródek Iwony 20:24, 23 lis 2014

Do góry
Tola wczoraj od mojej córci dostała w prezencie taką fajną obrożę czerwoną z apaszką. Pasuje do kokardek, więc może uzna, że więcej nie musi się stroić
Ogród prawie romantyczny 20:22, 23 lis 2014

Do góry
Szukałam pomocy w necie, ale w podobnej sytuacji rh był zalany, w innej zła gleba - ph powinno być w granicach 4,5 . Przy zbyt zasadowej rh nie pobiera składników z gleby. Pisałaś, że dałaś torf, a miała być ziemia próchnicza. To nie jest to samo.

Wiosną można dokarmiać dolistnie pryskając rozrobionym florowitem. Teraz - nie wiem. Ale myślę, że problem tkwi w korzeniach. Teraz za późno na grzebanie w nich.

Może Bogdzia coś doradzi .
Ogródek Iwony 20:14, 23 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, od wczoraj jeszcze stoją.
Ale twój Fido jest jeszcze młody, moja Tola ma 3 lata.

Aaa to sniezynki sa hahah to kto wie czy sie wystroic nie bedzie chciała
Lawendowy zawrót głowy 20:02, 23 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Ciesze sie ze Ci sie podoba ale To własnie miałam na mysli ze wszystko co robimy i ogladamy u siebie nawzajem warte jest zachwytów bo róznymi wyrzeczeniami okupione a u Ciebie slicznie sierotko

Dziękuję
Ogród prawie romantyczny 19:59, 23 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Rozgarnij mu jutro chociaż korę. Korzenie powinien mieć mniej więcej na szerokość liści, więc dalej kora może leżeć.
Druga sprawa: jaki to gatunek? Bo mam pewne podejrzenia, ale czekam na odpowiedź. Czy pozostałe też są z tego gatunku, czy różne?

Iwonko, we wtorek się przyjrzę, bo mam szansę być w domu przed zmrokiem. Jutro niestety na pewno nie.
Mam w sumie siedem na tej rabacie: cztery luminy i trzy Pearc American Beauty i to jeden z nich wyglądem obiega od pozostałych.
Ogródek Iwony 19:57, 23 lis 2014

Do góry
Jolu, od wczoraj jeszcze stoją.
Ale twój Fido jest jeszcze młody, moja Tola ma 3 lata.
Ogród prawie romantyczny 19:54, 23 lis 2014

Do góry
Rozgarnij mu jutro chociaż korę. Korzenie powinien mieć mniej więcej na szerokość liści, więc dalej kora może leżeć.
Druga sprawa: jaki to gatunek? Bo mam pewne podejrzenia, ale czekam na odpowiedź. Czy pozostałe też są z tego gatunku, czy różne?
Ogród prawie romantyczny 19:35, 23 lis 2014

Do góry
Agnieszko, może za wysoko wysypałaś? Bogdzia pisze, że rodki nie lubią zbyt wysokiego przysypywania. Lubią, gdy korzenie zostawisz na poziomie, jak w doniczce, nie głębiej. Nie lubią też kory na korzonkach, bo wtedy chorują. Myślę jeszcze o torfie: Lubi chłonąć wodę, jak gąbka. Sprawdź, czy nie ma za sucho? Włóż palec w ziemię i zobacz. Składniki pokarmowe o tej porze? One już chyba nie pobierają. Zapytaj się Bogdzi - chciałam ci wstawić do niej linka, ale widzę, że już byłaś u niej
Lawendowy zawrót głowy 19:29, 23 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja już dawno się powinnam pozbierać, ale u nas kiepsko było z kasą, czworo dzieciaków z potrzebami na utrzymaniu, wprowadzaliśmy się do domu w stanie surowym, łazienkę robiliśmy dopiero 2 lata po wprowadzeniu, podłogi ... jeszcze później, wcześniej tylko wykładzina wszędzie była. Takie czasy były, kredyt tylko na kotłownię braliśmy (25 % rocznie odsetki ). Dopiero 2 lata temu wykończaliśmy ostatnie pomieszczenia, czyli 15 lat po wprowadzeniu.

Ale to, co piszę, to chodzi mi o to, ze masz dziewczyno wyczucie wielkie. To, co zrobiłaś, zrobiłaś ze smaczkiem: oświetlenie, okolice wejścia, donice, rabatka wysypana kamyczkami ... Będzie pięknie. Ja muszę się sporo radzić, dopytywać. U ciebie bardzo mi się podoba i już

Ciesze sie ze Ci sie podoba ale To własnie miałam na mysli ze wszystko co robimy i ogladamy u siebie nawzajem warte jest zachwytów bo róznymi wyrzeczeniami okupione a u Ciebie slicznie sierotko

Ogródek Iwony 19:29, 23 lis 2014

Do góry
Jolu, odpisałam u Ciebie.
Lawendowy zawrót głowy 19:24, 23 lis 2014

Do góry

Ogródek Iwony 19:08, 23 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wczoraj powiązałam trawki: miskanty i stipę. Na pewno trzeba powiązać miskanty. Stipę czytałam, że różnie się robi. Ja związałam, bo na zimę zrobiłam czerwone kokardki. Dekoracje zimowe na zewnątrz też zrobię czerwone Mam nadzieję, że spadnie troszkę śniegu na święta.

Jakie sliczne ...no faktycznie gupoty sie Ciebie z tym pisaniem u mnie trzymaja ...hihi

Bardzo ładna ta donica
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies