Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:12, 31 paź 2014

Do góry
A to dzisiejsza strefa rewolucji - pewnie zapewniłem ubaw sąsiadce, która po raz pierwszy od tygodnia zobaczyła mnie biegnącego z półtorametrowym bukiem po ogrodzie Śladu po żywopłocie nie ma - zostały tylko tuje

Teraz rosną tu - zdjęcie już po obcięciu Pewnie wiosną do poprawki, bo krzywo

A The fairy kwitną niestrudzenie od czerwca

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:05, 31 paź 2014

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:04, 31 paź 2014

Do góry
Wreszcie coś czego nie było - krokus jesienny

Hortensje ogrodowe ładnie się wybarwiły - po raz pierwszy od nie wiem kiedy Zawsze po pierwszym przymrozku nadawały się tylko od oberwania

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:01, 31 paź 2014

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:00, 31 paź 2014

Do góry

Ostatnie kwiaty floksów

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:59, 31 paź 2014

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:58, 31 paź 2014

Do góry
Dzisiejsze zdjęcia - dobrze, że je zrobiłem w międzyczasie, bo teraz o 16 już noc... Przed szóstą wstałem, więc dziś podziałałem Wyplewiłem prawie wszystko pewnie ostatni raz, wyrzuciłem jednoroczne, wyciąłem kosmosy i kanny oraz parę bylin, jak wykopałem kanny to również żywopłot z buka poszedł pod nóż i trafił na bylinówkę - przesadzałem je z dużą bryłą i mam nadzieję, że moje trzecie podejście do żywopłotu w tym miejscu będzie udane. Przy okazji musiałem przesadzić graby i jedną różę W miejsce żywopłotu wkopałem kilka trzykrotek i liliowców - pewnie latem jak to wszystko się pokaże w pełnej krasie znów będę przesadzać Również wreszcie znalazłem miejsce na zawilca przywiezionego z Wojsławic - trafił pod trzmielinę pienną - jednak to wymagało przesadzenia kurczaka z bukszpanu, który przeniósł się pod austinkę - wiosną będę tam dzielić trawy to wsadzę go bardziej rozsądnie Więcej grzechów nie pamiętam Teraz zdjęcia

Ostatnie kwiaty oleandra

Początki w Kruklandii 06:41, 31 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Czytam o katarze - zdrowiej

Pomagam dobić do tysiąca

Dziękować
Początki w Kruklandii 22:30, 30 paź 2014

Do góry
Czytam o katarze - zdrowiej

Pomagam dobić do tysiąca
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:31, 30 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Sebuś, to start bez bagażu zdjęciowego może być szansą na nowe.

Nowe zdjęcia będą na pewno, może nawet w ten weekend?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:41, 30 paź 2014

Do góry
kamasja napisał(a)
Ipomee miałam ale zjadły mi ślimaki, za późno sypałam niebieskie kulki, wywaliłam bo strasznie mnie brzydziły takie oślizgłe liście. Nie wiedziałam, że mają bulwy do przechowania.

Się okaże czy mają Lubie eksperymenty
Z miłości do bukszpanów... 09:14, 30 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Dynia na bogato - tego jeszcze nie było Ale donica ze storczykami boska - wolałbym patrzeć na nią niż na telewizor

Właśnie dlatego stoi obok. Wcześniej były białe ale są w stanie spoczynku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:01, 29 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Jedną lub dwie bulwy zostawię ma próbę A nóż się uda - bo 5 złotych na jedną co roku trochę mi żal A i tak się targowalem, bo były po 6 czy 7

Będę obserwować przechowywanie bulw, mam jeszcze jedną chyba sprobuje przechować.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:01, 29 paź 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Aga ... i bardzo dobrze, że nie masz lepszego sprzętu ... już po tym co posiadany złapał w kadr grzywę (z trzema na krzyż ... no cóż ) przeczesałam niczem jazzy w avatarze ... oczęta wybałuszywszy i nawet nieskromnie zakrzyknąwszy ... geometria geometrią ale wzbogacona o kolory ... z grą światła we mgle ... dawka uderzająca ... udaje Ci się ten bossski teren opuścić celem uprawiania pracy zarobkowej ... ??? ... bo ja bym rzuciła wszystko ... siadła i gapiła się ... gapiła ... gapiła ...

niniejszym zdradziłam Kwiatuszka, na którą to gapię siem obligatoryjnie ... trudno ... wybacz Moniczko ... ...

Izuś, naprawdę minęłaś się z powołaniem Jak napiszesz jakąś powieść (poza postami na forum ) to będę pierwszą i największą fanką!!!
A wracając do tematu - ten boski teren czasem opuszczam z wielką przyjemnością w jakimkolwiek celu, byle nie patrzeć na chwasty
Przy takiej ilości pięknych ogrodów, jaka występuje na tym forum, musisz dopuścić poligamię w miłości... ogrodowej

Sebek, babka, waldek no nic tylko się zarumienić od takiej ilości miłych słów
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:47, 29 paź 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Zapiszę sobie ten Dursban na opuchlaki w razie "W". Może ktoś z tu zaglądających ma skuteczny sposób na mączlika szklarniowego, który zaatakował mi ogród? Pryskałam herbatką tymiankową, mało co pomogło, teraz dostały Mospilan, mam wrażenie, że one tylko przefruwają na inne rośliny. Mazan i Waldek pisali mi, że ciężkie są do wytępienia, ale może komuś się udało?
Sebek, rozumiem ból po stracie zdjęć, sama też nie robię kopii. Chyba zainwestuję w dysk przenośny. Ściskam cieplutko!

Moni - mnie te stracone zdjęcia nie bolą - boli mnie co innego, ale nie chcę o tym pisać... Poczytałem o mączliku i wujek Google podpowiedział mi Admiral, Talstar lub Rimon. Jednak przed opryskiem potraktowałbym rośliny mocnym strumieniem wody by choć trochę zmyć te owady mechanicznie - możesz też oberwać liście i spalić i pokropić same badylki
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:33, 29 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wygląda bajkowo..... szkoda, że tylko wygląda

bajkowo - nawet mi się uśmiechnęło jak pierwszy raz tej jesieni zobaczyłam tak polukrowany ogród - po parunastu dniach deszczu i zimnego wiatru taki spokój - brakowało tylko Królowej sniegu

Sebek napisał(a)
Ania ma rację - Twój ogród jest jak z bajki Cudowne zdjęcia

Sebek, i twoje zdjęcia cudne, śmiem powiedzieć że cudniejsze

Luki napisał(a)
Cudne zdjęcia, chociaż lepiej się patrzy siedząc w ciepłym domku
Czy ta ładnie oszroniona trawka to Carex The Beatles?

Zdecydowanie ciepły domek to jest to, co w tej chwili lubię najbardziej
nawet wpychanie tulipanów mnie dziś już nie cieszyło jak grzebanie w ziemi latem...
Masz dobre oko albo dokładnie czytasz - to Beatles
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:09, 29 paź 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
paręnascie dni temu u niedalekich sąsiadów było wlamanie... i tak dzis o tym pomyslałam, że najbardziej nie moglabym przeboleć zdjęć gdyby przepadły...

zaglądałam ostatnio do Obsidianów, które jeszcze latem wyciągałam bez korzonków... znalazłam martwe opuchlaki... Dursban zadziałał... ale lałam niemiłosiernie....

bulwy miałam ale z Ipomea - nie pomyslałam ze można bulwy przezimować, bo mozna?

Jedną lub dwie bulwy zostawię ma próbę A nóż się uda - bo 5 złotych na jedną co roku trochę mi żal A i tak się targowalem, bo były po 6 czy 7
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:05, 29 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebek dobrze, źe masz forum, wszystkie zdjęcia ogrodu masz TU

Madżen, ja kilka(naście) razy tyle miałem w komputerze - od samej wiosny tego roku chyba miałem ich 4 tysiące
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:02, 29 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Oj muszę się odświeżyc na pinsie

Ja śledzę na bieżąco to co obserwuję Ale Waszej ilości pinów chyba nigdy nie pobije
Z Mają 20:01, 29 paź 2014

Do góry
O! Tego szukałam, Sebek super, że dałeś linki z numerami odcinków

Dodaję do obserwowanych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies