Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Agania 09:16, 29 paź 2014

Jak ja lubię twoje obrazy oglądać, turzyce to piękne kępy i zwarte łany uwielbiam takie widoki

Ja zakładając wątek na ogrodowisku...miałam taki start, że po kilku postach, padł mi sprzęt i zdjątka przepadły wraz z nim, od tej pory tylko pamięć zewnętrzna to jedyne pewne źródło dla katalogowania zdjęć

Trzymaj się ciepło, pozdrawiam
Sebek 15:26, 29 paź 2014

Agata, jeśli te turzyce przetrwają zimę to będą wszędzie Bo urosły z nich piękne kępy i będę je dzielić A fotki nadrobię, ale żal tych kilku tysięcy co były gotowe do wgrywania Przynajmniej wątek nie będzie szybko rosnąć w strony, bo będą tylko bieżące zdjęcia
Madzenka 19:27, 29 paź 2014

Sebek dobrze, źe masz forum, wszystkie zdjęcia ogrodu masz TU
butterfly 19:42, 29 paź 2014

paręnascie dni temu u niedalekich sąsiadów było wlamanie... i tak dzis o tym pomyslałam, że najbardziej nie moglabym przeboleć zdjęć gdyby przepadły...

zaglądałam ostatnio do Obsidianów, które jeszcze latem wyciągałam bez korzonków... znalazłam martwe opuchlaki... Dursban zadziałał... ale lałam niemiłosiernie....

bulwy miałam ale z Ipomea - nie pomyslałam ze można bulwy przezimować, bo mozna?
19:52, 29 paź 2014
Zapiszę sobie ten Dursban na opuchlaki w razie "W". Może ktoś z tu zaglądających ma skuteczny sposób na mączlika szklarniowego, który zaatakował mi ogród? Pryskałam herbatką tymiankową, mało co pomogło, teraz dostały Mospilan, mam wrażenie, że one tylko przefruwają na inne rośliny. Mazan i Waldek pisali mi, że ciężkie są do wytępienia, ale może komuś się udało?
Sebek, rozumiem ból po stracie zdjęć, sama też nie robię kopii. Chyba zainwestuję w dysk przenośny. Ściskam cieplutko!
Sebek 20:05, 29 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
Sebek dobrze, źe masz forum, wszystkie zdjęcia ogrodu masz TU

Madżen, ja kilka(naście) razy tyle miałem w komputerze - od samej wiosny tego roku chyba miałem ich 4 tysiące
Sebek 20:09, 29 paź 2014

butterfly napisał(a)
paręnascie dni temu u niedalekich sąsiadów było wlamanie... i tak dzis o tym pomyslałam, że najbardziej nie moglabym przeboleć zdjęć gdyby przepadły...

zaglądałam ostatnio do Obsidianów, które jeszcze latem wyciągałam bez korzonków... znalazłam martwe opuchlaki... Dursban zadziałał... ale lałam niemiłosiernie....

bulwy miałam ale z Ipomea - nie pomyslałam ze można bulwy przezimować, bo mozna?

Jedną lub dwie bulwy zostawię ma próbę A nóż się uda - bo 5 złotych na jedną co roku trochę mi żal A i tak się targowalem, bo były po 6 czy 7
Sebek 20:47, 29 paź 2014

lew_ogrodowy napisał(a)
Zapiszę sobie ten Dursban na opuchlaki w razie "W". Może ktoś z tu zaglądających ma skuteczny sposób na mączlika szklarniowego, który zaatakował mi ogród? Pryskałam herbatką tymiankową, mało co pomogło, teraz dostały Mospilan, mam wrażenie, że one tylko przefruwają na inne rośliny. Mazan i Waldek pisali mi, że ciężkie są do wytępienia, ale może komuś się udało?
Sebek, rozumiem ból po stracie zdjęć, sama też nie robię kopii. Chyba zainwestuję w dysk przenośny. Ściskam cieplutko!

Moni - mnie te stracone zdjęcia nie bolą - boli mnie co innego, ale nie chcę o tym pisać... Poczytałem o mączliku i wujek Google podpowiedział mi Admiral, Talstar lub Rimon. Jednak przed opryskiem potraktowałbym rośliny mocnym strumieniem wody by choć trochę zmyć te owady mechanicznie - możesz też oberwać liście i spalić i pokropić same badylki
AlKa 21:01, 29 paź 2014

Sebek napisał(a)

Jedną lub dwie bulwy zostawię ma próbę A nóż się uda - bo 5 złotych na jedną co roku trochę mi żal A i tak się targowalem, bo były po 6 czy 7

Będę obserwować przechowywanie bulw, mam jeszcze jedną chyba sprobuje przechować.
Mala_Mi 23:14, 29 paź 2014

Za inne straty trzymam kciuki... co nie zabije to wzmocni.