Domek dla skrzatów wprawdzie jest,ale one coś z niego nie wychodzą- jakieś leniwe są ,albo nie zbudziły się jeszcze za snu zimowego...
Tu dla przypomnienia jak wygląda(jutro cyknę aktualniejsze)
A ja choć krzątam się po swoim ogrodzie od lutego ,to też wiele zaplanowanych rzeczy nie zrobiłam jeszcze.Ale u mnie dzięki ściółce z kory i gęstym nasadzeniom w rabatach na szczęście chwastów prawie nie ma.I z motyczka to ja tylko do warzywniaka w sezonie chodzę.
Elu, co to za roślina na pierwszym zdjęciu, bardzo fajna.
Twój talent jest taki jak trzeba, żeby robić cudeńka.
Daj skrzaty razem, będzie im weselej w grupie
Moje róże też wypuszczają dodatkowe gałązki
Muszę się pochwalić, że jednak zgapiłam użycie pnia
Korzystając z urlopu udało mi się w końcu prawie całkowicie zmienić nasadzenia w najmniejszej rabacie. Było tam zbiorowisko różności ale ostatnie upalne lato ostatecznie pokazało co tam może rosnąć a co nie da rady.
Rabata dostała opaskę z rozchodników a do środka poszły jeżówki, liatry, ostnica, krwawnik i dzielżany. Niewiele widać bo wszystko dopiero startuje ale ja jestem zadowolona.
Po lewej stronie "przed" a po prawej "po". Na bukszpany nei patrzymy bo będą ciachane.
Kochani dopiero dzisiaj mam chwilę żeby odpowiedzieć na pytania i zobaczyć co u Was.
U nas sucho niemożliwie, do wczoraj codziennie było około 20 stopni i wiatr. Dzisiaj był zjazd pogodowy i było tylko 8. Wczoraj biegałam po ogrodzie w krótkim rękawku a dzisiaj dwa polary i czapka. No cóż.. kwiecień - plecień...
Mam tylko nadzieję że zapowiadane przymrozki nie będą aż tak wielkie i ogród mi się uchowa.
U mnie wiosna w pełni. Przez te upały wszystko bardzo szybko się rozwija ale też i przekwita.
Taki widok skarpy przy tarasie to już przeszłość. Białych tulipanów już nie ma a pomarańczowe kończą żywot.
Ogólnie wzytkie kupowałam jako jakaś odmian, może nawet w czeluściach bym odnalazła nazwy..tyle, z tyle razy je przesadzałam, że i tak wszystkie wymieszałam ..
Mam takie jeszcze błękitne, i błękitne na górze a ciemniejsze na dowle, tyle, e te to już komplenie pomieszałam na rabatach
Te drobne cebulki trudno utrzymać w ryzach.. i mam je wszędzie po trochu.. masakra. Śnieżnice, cebulice, szafirki, Puszkinie i inne drobiazgi..
Gdzie zamawiałaś?
Musze poszukać pułapek i kupić fermony do nich.. ciągle zapominam I bym kupiła, ale zapomniałam hasła do sklepu. Rok temu gdzieś po połowie kwietnia zaatakowały.
A teraz jakaś małpa mi wcina zawilce Pierwsze latanie z latarką zaliczone..... jutro szykuję wiadra na ślimaki Witaj wiosno..... a tak było pięknie zimą.
Mam wrażenie, że kwiaty tej pierwszej magnolii są ogromne, a może to tylko magia fotografii. Gdybym musiała wybrać która ładniejsza nie umiałabym zdecydować. Obie śliczne, a miejsca brak.