Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

paradas 09:04, 09 kwi 2019

Ładnie, kolorowo. Ta magnolia gwieździsta jest piękna. Jedno pytanie czemu jeszcze nie obcinałaś hortensji, chodzi o zdjęcie gdzie w rogu jest taki brązowy kwiat? Może się mylę i to jednak nie hortensja
10:53, 09 kwi 2019
Milka napisał(a)

....

gwiaździste

Mój eM ostatnio mnie pytal co to za drzewko takie ładne, był zdziwiony że to magnolia
ElaS 11:39, 09 kwi 2019

Dzień dobry przyszłam się przywitać. Znam ogród, spacerowałam po nim nieraz oczywiście wirtualnie. Będę nadal zaglądać ale już nie anonimowo, bo założyłam swój profil na forum. Pozdrawiam Ela.
anabuko1 16:10, 09 kwi 2019

Milka napisał(a)

i z cyklu, że ogrodnik walnięty jest, jedno nie zrobione, a znowu bratki na domek letni kupiłam i hortensję, a sadzić już mi się nie chce

Oj walnięty, walnięty,,,wiem to po sobie
A bratki piękne żywe , energetyczne kolorki
Mahonie , magnolie bardziej rozwinięte,Twoja wiosna idzie bardziej do przodu.
Dorota123 22:42, 09 kwi 2019

Milka napisał(a)

Śpię..mało, ale jednak, mam wolny rozruch

porównanie kwiat gwiaździstej, nr 1 i 2 zdjęcie i Wildcat nr 3 i 4

Mam wrażenie, że kwiaty tej pierwszej magnolii są ogromne, a może to tylko magia fotografii. Gdybym musiała wybrać która ładniejsza nie umiałabym zdecydować. Obie śliczne, a miejsca brak.
Milka 05:33, 10 kwi 2019

Dorotko, fotografie przekłamują, ale fakt, są duże, natomiast Wildcat ma te kwiaty, jak kule ciężkie, a gwiaździste zwiewne, jak welon panny młodej
Milka 05:35, 10 kwi 2019

anabuko1 napisał(a)

Oj walnięty, walnięty,,,wiem to po sobie
A bratki piękne żywe , energetyczne kolorki
Mahonie , magnolie bardziej rozwinięte,Twoja wiosna idzie bardziej do przodu.

Ania, szybko w tym roku, ale wczoraj znowu zimny wiatr, jakaś byłam padnięta po pracy i bratki wrzuciłam do kotłowni i nic nie robiłam; dziś muszę dokończyć trawy, lawendy i posadzić to, brrr.
Milka 05:40, 10 kwi 2019

ElaS napisał(a)
Dzień dobry przyszłam się przywitać. Znam ogród, spacerowałam po nim nieraz oczywiście wirtualnie. Będę nadal zaglądać ale już nie anonimowo, bo założyłam swój profil na forum. Pozdrawiam Ela.

Elu witam serdecznie w moim ogrodzie fajnie, że dołączyłaś do nas, bo będzie kolejny, ciekawy ogród, pozdrawiam
Milka 05:42, 10 kwi 2019

MonikA napisał(a)

Mój eM ostatnio mnie pytal co to za drzewko takie ładne, był zdziwiony że to magnolia

Gwiaździste są fajne, ja mam w miejscu gdzie dość późno słonko, to długo cieszą. Trzecią chyba po kwitnieniu przesadzę, bo zbyt ukryta jest, choc rośnie super, więc jeszcze dumam
Milka 05:45, 10 kwi 2019

paradas napisał(a)
Ładnie, kolorowo. Ta magnolia gwieździsta jest piękna. Jedno pytanie czemu jeszcze nie obcinałaś hortensji, chodzi o zdjęcie gdzie w rogu jest taki brązowy kwiat? Może się mylę i to jednak nie hortensja

Damianie dziękuję
Magnolie wszystkie piękne, warto je mieć w ogrodzie.
Ależ masz oko, rzeczywiście to hortensje ogrodowe z kwieciem, a konkretnie 2 gałązki, które pies połamał; wetknęłam do ziemi, bo dawały oznaki życia, może się ukorzenią, jak tylko to zobaczę, zetnę kwiatostan, a jak nie...wywalę