Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:13, 26 sie 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
No to sumak dla Ciebie Gabrysiu

Świtnie to wygląda, uroda sumaka swoją drogą
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:11, 26 sie 2014

Do góry
olu- ja myśle że szybko wiosna Magnolia przyslaął mi jedną karpę, pociachałam łopatą na maleńkei piździurki żeby mi straczyło na duzo sztyuk i dziś sama widzisz jaka wielachna, w przyszłym roku kepa powinna w obwodzie przytyć i będzie cudnie
Moja codzienność - ogród Oli 12:10, 26 sie 2014

Do góry
Olu świetne stożki na nowej rabacie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:09, 26 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Piękna jest ta molinia w jakich odstępach ją posadziłaś ? Wszędzie piszą, że wolno rośnie a Ty jak oceniasz jej przyrost ?

Miejsce z altaną boooooskie
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:07, 26 sie 2014

Do góry
Ania - tyś królowa jeżówek więc mi powiesz co to jest? czy to naturalne przekwitanie? czy choroba jaka? sciąć? zostawić? pryskać? płakać?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:05, 26 sie 2014

Do góry
I obiecane foto części altanowo-ogniskowej (jeszcze sporo tu nie dokończone)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:04, 26 sie 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:03, 26 sie 2014

Do góry
A co u mnie , smutna jestem bo już widać oznaki jesieni

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:02, 26 sie 2014

Do góry
Kochane baby z Was!! Dzięki dzięki dzięki dzięki. Gęba mi się cieszy jak Was czytam Całuski dla Was zbiorowe

Ewa
-teraz malowalismy olejem OSMO.

EwaG-pszczółka ma rację to dębik

Katiaxx – chyba z Awbuda, jakoś nie zwróciłm uwagi na to że wąsko, ale jednak krok nasz jest ciut większy niż ta 20-cm przerwa mogłoby być ze 30cm najlepiej sprawdzić w terenie.

Ewa-pokrowce są na zamki i można ściągnąć

Magda- ja nie mam u siebie i irysków trawolistnych te kiedys pokazywał u mnie Magnolia, ale mnie się wydaje ze chciałaś zapytać o iryski miniaturowe z cebulek wiosennych – ale i tak nie pamiętam kiedy trza by się cofnąć na wątku i poszukać.przykro mi.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:54, 26 sie 2014

Do góry
Mała MI-jeżówkowy raj to dzieki Twemu dobremu sercu mam
BB 23:11, 25 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
aha czyli dwie my głupie

Gosia, chciałabym być taka goopia jak Ty.
Małgoska... Oj goopia Ty, gooppia Ty!)
Ogród Magdalenka 09:18, 25 sie 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Trzcinniki ? one chyba wcześniej się budzą niż miskanty ? idę pogoolać … dzieks!

Leć do Malkul lub Agi z kwadratowego...mają Karla
Ja się też zastanawiałam ale na razie postawiłam na odętkę

ps. Madzia-sadystka... ja buciorem robale zgniatam
Ogród Magdalenka 23:12, 24 sie 2014

Do góry
Malkul ma trzcinniki karl forester, boskie som, wąskie i strzeliste
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:20, 23 sie 2014

Do góry
4 strony mnie nie było... plan naprawczy był

Madżen - Languś to John Laing.. obija sie w tym roku.... Jałowce jak mają trochę słoneczka to są piękne .. wtedy nie rudzieją .. a u sąsiadki maja jeszcze kamyk pod spodem.. może to im pomaga, bo nie leża na mokrej ziemi.

Malkul - to tylko poglądowa fotka jak jeżówki wyglądają zimą.. zimię mówię jeszcze NIE.

Bawarka - moje podpórki są robione na zamówienie, bo do Mego Langusia te kupne są za małe. Mam nadzieje, że Languś nie będzie musiał wyglądać jak łysy Szopen .. po koncercie

Karolina_nowak - jałowiec to Juniperus horizontalis Golden Carpet.. myślę, że co metr wystarczy go posadzić

Aneta - cycki zostały na swoim miescu, ale oponkę pod nimi przesadziłam.. i doszły 2 róże.... niewiele sie zmieniło, a orobiłam się jak dzik.. fotek brak.. skończyłam w nocy (i deszczu).. a potem 2 dni nie było czasu.. nawet nie zrobiłam obchodu po ogrodzie.. nawet nie wiem jak to wyszło... na pewno dziury są w tawułach.. trzeba czasu by zarosły w pełną oponkę.

Agata - moje róże w dużej ilosci są też z Rosarium i nigdy problemów z nimi nie miałam.. może sie popsuli

A teraz mykam do kolejnej strony zaległości.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 01:06, 23 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Przedstawiam Sznownym Ogrodnikom komplecik minimalist

no cóż ja mam powiedzieć???
Majsterki dwa znowu dały czaaaaaaadu !!!
Zatkało mnie jak wszystkich, którzy je zobaczyli i już więcej nic nie powiem.
wszystko czego się dotkniecie przemieniacie w coś niesamowitego, Wasz niewiarygodny talent, wielka determinacja i pracowitość, niesamowite umiejętności stworzyły ten wysmakowany ogród. Podziwiam, gratuluję, czapki z głów!!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 01:06, 23 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Przedstawiam Sznownym Ogrodnikom komplecik minimalist

no cóż ja mam powiedzieć???
Majsterki dwa znowu dały czaaaaaaadu !!!
Zatkało mnie jak wszystkich, którzy je zobaczyli i już więcej nic nie powiem.
wszystko czego się dotkniecie przemieniacie w coś niesamowitego, Wasz niewiarygodny talent, wielka determinacja i pracowitość, niesamowite umiejętności stworzyły ten wysmakowany ogród. Podziwiam, gratuluję, czapki z głów!!!
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 15:09, 22 sie 2014

Do góry
jazzy napisał(a)
Ja mocno rozważam kwestię ogródka u siebie chciałabym bardzo mieć chociaż zioła rożne, pomidorki jakieś, pietruszke, szczypiorek, rzodkiewke, sałatę... Planuje to uprawiać w takich skrzyniach, ponoć jest łatwiej i estetycznej
Malkul ma swój ogródek warzywny odgrodzony roślinami, coby się tak w oczy nie rzucał Dobry pomysł
ps. Miłej lektury przy herbatce

warzywnik polecam,nawet najmniejszy moje dzieci szaleją za cukinią,leczo,placuszki,cukinia z grilla i w każdej innej postaci,ogórki to bardziej dla mnie,koperek pachnący zrywam,myję i zamrażam,wszystko się przydajePomidorków mam trochę,marcheweczki,sałatę,seler.
Skrzyneczki są fajne.Tez planuję go zasłonić.Musze oddzielić roślinami tą cześc warzywno-owocową od pozostałej i ciagle dumam jak i czym..
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 14:35, 22 sie 2014

Do góry
Ja mocno rozważam kwestię ogródka u siebie chciałabym bardzo mieć chociaż zioła rożne, pomidorki jakieś, pietruszke, szczypiorek, rzodkiewke, sałatę... Planuje to uprawiać w takich skrzyniach, ponoć jest łatwiej i estetycznej
Malkul ma swój ogródek warzywny odgrodzony roślinami, coby się tak w oczy nie rzucał Dobry pomysł
ps. Miłej lektury przy herbatce
Mój kawałek planety 14:34, 22 sie 2014

Do góry
a ta donica z plackami to chciałabym tam kosaćca sibirica - bo on taki piękny ale bodajże Danusia u Malkul kazała go skreślić z listy roślin - dlaczego ? brzydal jak przekwitnie ?
tak pięknie niebieskie kwiatki odznaczałyby się od białego tła ściany tj plecków

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:50, 22 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Wybaczcie te ciszę ale trochę leniuchowaliśmy

Katiaxx - podłużne płyty betonowe to stąpania mają 100x20x6

Gosiu - skoro stopa ma ok 25-30 cm to się nie mieści na tym i co wygodnie się chodzi jak pięta zwisa na trawnik tudzież paluszki ?
czy jakiejś konkretnej firmy to masz ?
te ktróe wybrałam mają 30 cm na 50 cm więc muszę je brać 2 szt i będzie łączenie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies