Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ewulkowy ogród pod lasem początki...

Ewulkowy ogród pod lasem początki...

pasjonatkaam... 13:41, 22 sie 2014

w taki sposób moja przyjaciółka, która ma sad i "kawałek" pola dba w sezonie o barwy moich parapetów lodówka już nie mieści "darów"
Cudownie jeśli ktoś o nas pamięta..

pasjonatkaam... 13:54, 22 sie 2014

po obiadku czas herbatkę i czytankę

jazzy 14:35, 22 sie 2014

Ja mocno rozważam kwestię ogródka u siebie chciałabym bardzo mieć chociaż zioła rożne, pomidorki jakieś, pietruszke, szczypiorek, rzodkiewke, sałatę... Planuje to uprawiać w takich skrzyniach, ponoć jest łatwiej i estetycznej
Malkul ma swój ogródek warzywny odgrodzony roślinami, coby się tak w oczy nie rzucał Dobry pomysł
ps. Miłej lektury przy herbatce
pasjonatkaam... 15:09, 22 sie 2014

jazzy napisał(a)
Ja mocno rozważam kwestię ogródka u siebie chciałabym bardzo mieć chociaż zioła rożne, pomidorki jakieś, pietruszke, szczypiorek, rzodkiewke, sałatę... Planuje to uprawiać w takich skrzyniach, ponoć jest łatwiej i estetycznej
Malkul ma swój ogródek warzywny odgrodzony roślinami, coby się tak w oczy nie rzucał Dobry pomysł
ps. Miłej lektury przy herbatce

warzywnik polecam,nawet najmniejszy moje dzieci szaleją za cukinią,leczo,placuszki,cukinia z grilla i w każdej innej postaci,ogórki to bardziej dla mnie,koperek pachnący zrywam,myję i zamrażam,wszystko się przydajePomidorków mam trochę,marcheweczki,sałatę,seler.
Skrzyneczki są fajne.Tez planuję go zasłonić.Musze oddzielić roślinami tą cześc warzywno-owocową od pozostałej i ciagle dumam jak i czym..
czeresniowap... 23:22, 22 sie 2014

Ewciu wpadłam sie przywitac i zyczyc spełnienia ogrodowych marzen ciepło pozdrawiam , bede zagladac
pasjonatkaam... 23:35, 22 sie 2014

dziękuję ogrodniczko,wzajemnie,zapraszam czesciej
A_gawa 19:53, 24 sie 2014

Ewulka? A mogłabyś zdradzić jak się robi drewniane napisy? Okronie są fajniste.
pasjonatkaam... 23:13, 26 sie 2014

A_gawa napisał(a)
Ewulka? A mogłabyś zdradzić jak się robi drewniane napisy? Okronie są fajniste.

bierzesz kawałek deski ,rysujesz ołówkiem wzór,wycinasz wyrzynarką do drewna,gładzisz papierem ściernym z każdej strony i malujesz wg uznania,można okleic kolorową tapetą,materiałem..
A_gawa 10:54, 29 sie 2014

Znalazłam dla Ciebie zdjęcie.
Uwielbiam takie meble. Może zaczniesz produkcję?
http://www.houzz.com/photos/2494755/Macral-Design-Buffet-Dining-room-eclectic-buffets-and-sideboards-miami
pasjonatkaam... 16:02, 29 sie 2014

jak dla mnie zbyt "strojne",ja mam sentyment do starych mebli drewnianych,bieliźniarki,kredensy,fotele uszaki ...to mój klimat.Pewne rzeczy sobie zdobywam,czyszczę,przemalowuję.Myslałam o tym żeby odnawiać stare meble i sprzedawać ale zawsze wkładam w to tyle serca,że trudno by mi było się z nimi rozstawaćTeraz działka mnie pochłania więc dwie komody czekają na nowe życie.Jedna w sypialni bedzie biała postarzana,a druga działkowa również biała ale z motywami roślinnymi