Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 00:30, 26 sie 2014

Luki napisał(a)
Żurawki mają jeszcz mnóstwo czasu na ukorzenieni, swoją drogą z mojego doświadczenia te dzielone właśnie w tym terminie najpóźniej do połowy września są najmocniejsze i w kolejnym roku juz są sporymi okazami. Mnie podział żurawek dopiero czeka i coś czuje, że na 100 doniczkach się nie skończy, a to i wiele innych rzeczy musze zrobić w tym tygodniu...

No to dobrze, że podzieliłam... pasuje mi na całości katalpy dać jednakowe ... ha, ha, ha... idę w ilość tego samego

A tu demolka dzisiejsza.... i w rozchodnikach znalazłam krewetki i 3 dorosłe gadziny... wydłubałam całe z ziemi i poszły na części pierwsze... rozchodnik jak hwast przeżyje, najwyżej będzie szpecił.. ale ja jak pies ogrodnika.. sama nie zjem i drugiemu nie dam...

I te przeniosę.... zamiast kocimiętki... koci w dużej ilosci... ale przetacznika też mam sporo

Idę spać, bo oczy ledwo widzą, a co chwila mi reklama lata po ekranie... problem z trafieniem w krzyżyk...
ana_art 07:25, 26 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

Kasiu - kochamy wszytko co kwitnie... narzekamy na to czy tamto...ale jak już zakwitnie to złość mija...

bo takie różanki z czerwca... nawet trudno sie gniewać, że kłują że chorują... i takie tam.. na zmniejszonym foto słąbo widać.. ale to był czad

święte słowa
leon60 07:39, 26 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

A to ulubione nad oczkiem

Nadrobiłam i jestem na bieżąco Rozpław też bardzo lubię własnie za to kwitnienie. Zawilce i jeżówki przepiękne.
Na temat róż nie dyskutuję bo mam tylko Chopiny i jakieś cztery nn z którymi nic a nic nie robię poza opryskami na mszycę
Pamiętasz nazwę tego miskanta co kwitnie ?
Buziolki
JulkAd 08:12, 26 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

I mnie ona zachwyca, rośnie u mnie przy hortkach...ale faktycznie rozmiary ma...ciut zostawię, ale mój ogród dla niej za mały

Miłego dnia
olaw 08:14, 26 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

Aniu zimowały u Ciebie te trawki czy masz je pierwszy rok?

Ja zabieram się za przesadzanie traw i mam nadzieję, że przeżyją i odbiją na wiosnę...

Pozdrawiam i całusy dla Muminka
Pszczelarnia 09:30, 26 sie 2014

Wszystko poczytałam ale idę na PW.
Połowa września niedługo, czas się spieszyć z przesadzaniem.
Mirka 09:51, 26 sie 2014

Aniu co to za trawki zdjęcie wyżej? Czy to możliwe żeby te jeżówki od Ciebie mi zakwitły w tym roku bo chyba mają ochotę Pozdrawiam deszczowo
elzbieta_g 12:00, 26 sie 2014

wszystko poczytałam , nad pięknymi fotkami powzdychałam
olaw mi ta trawka przezimowała idealnie ale jakby napisała Ania ...w tym roku zimy nie było
malkul 12:07, 26 sie 2014

Ania - tyś królowa jeżówek więc mi powiesz co to jest? czy to naturalne przekwitanie? czy choroba jaka? sciąć? zostawić? pryskać? płakać?

Mala_Mi 12:14, 26 sie 2014

monteverde napisał(a)

rudbekie pikne te malutkie sa jeszcze z tych niższych Little Henry pozdrówka

Anuś zdoktoryzowałam sie z rudbekii.. i Mały Henio nie jest mały...bo jest wyższy od Goldsturm... podają mu 80cm (jak na Henia to faktycznie mały).
A little Goldstar ma maks 40cm.. u mnie ma mniej.. coś takiego Ale siedzi na skalniaku w byle czym i byle gdzie.