Dzięki Magda
Z promanalem myślę, że należy stosować przy temp, na mój chłopski rozum, 8-12*C (bo na etykiecie podają od 6*C) ale chyba jednak całodobowo. Teraz jestem jeszcze uziemiona ale wkrótce dokończę dzieła
Mam takie samo zdanie w kwestii rabaty Tylko ten mój M uparty
Fachowca zapytam po prostu o zwiększenie zasięgów we wskazanych miejscach i sekcje (zwalę na dociekliwość M) i ... zrobię mu test
No niby tak. Ale nic nie musi być na siłę. Nie dajmy się zwariować. Ogrodnik musi nauczyć się cierpliwości.
Ile ja w tym roku mam radości z roślinek wysiewanych na parapecie. Do tego też trzeba dojrzeć.
Ana Myślałam dużo ostatnio o podobnej kompozycji tylko nie wiem czy pasowałaby na prostokątną rabatę o wymiarach 17m x 2,4m - czy nie będzie za mało miejsca?
Dziękuję Danusiu
W takim razie jutro dzwonię do "projektanta" i wnoszę uwagi
Co do tego paska na dole 17,00m x 2,40m to cały czas nie jestem zdecydowana - marzy mi się tam rabata z brzozami pożytecznymi, trawą min Red Baron, hostami i kwiatami sezonowymi i może jeszcze dereniem ale ... mąż ciągle się upiera przy trawniku (pracuję nad tym żeby go przekonać)i wtedy wystarczyłaby linia kroplująca
Dziękuję raz jeszcze za podpowiedź Jesteś wspaniała
No widzisz jaką jestem typową zmienną kobietą
Co do ilości to może faktycznie kupię tyle na ile starczy funduszy ale nie mniej niż 5szt chociaż 7 wyglądałoby lepiej