Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:58, 13 mar 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
A czemu jesteś uziemiona ?

Problemy ze zdrowiem
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 10:55, 13 mar 2015

Do góry
anitan napisał(a)
są już, pełna hala

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 10:20, 13 mar 2015

Do góry
anitan napisał(a)
nic nie kupiłam
ale baaardzo ciężko było, być może wrócę tam jutro

To jak już tam będziesz luknij może czy są już jakieś meble tarasowe (mi zależy na takich z technorattanu)
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 10:09, 13 mar 2015

Do góry
anitan napisał(a)
aaaa właśnie, oznajmiam, ze w OBI bardzo ładne krzaczki różaneczników i bukszpanów.
ciężko się było powstrzymać przed zakupem

Pochwal się
Ja jestem uziemiona - do Łodzi nie pojadę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:05, 13 mar 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
Renia jak ten Twój wątek szybko mknie do przodu

Inspirka śliczna

a z ty promanalem to nie wiadomo w końcu ?

Dzięki Magda
Z promanalem myślę, że należy stosować przy temp, na mój chłopski rozum, 8-12*C (bo na etykiecie podają od 6*C) ale chyba jednak całodobowo. Teraz jestem jeszcze uziemiona ale wkrótce dokończę dzieła
System automatycznego nawadniania 09:37, 13 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ten pasek na trawnik jest za wąski, rabata będzie lepsza. Moje zdanie ma siłe wodospadu

Tylko fachowcowi nie mów kto wniósł uwagi Zapytaj go jaka jest dla Twojego terenu ewapotranspiracja, jak nie będzie wiedział, to nie fachowiec.

Mam takie samo zdanie w kwestii rabaty Tylko ten mój M uparty
Fachowca zapytam po prostu o zwiększenie zasięgów we wskazanych miejscach i sekcje (zwalę na dociekliwość M) i ... zrobię mu test
Ogródek Iwony 22:55, 12 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ah ten portfel, ciągle zbyt chudy

No niby tak. Ale nic nie musi być na siłę. Nie dajmy się zwariować. Ogrodnik musi nauczyć się cierpliwości.
Ile ja w tym roku mam radości z roślinek wysiewanych na parapecie. Do tego też trzeba dojrzeć.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 12 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

2,4 myślę że ok, brzozy zatopione w ML te zajmą okło 1,5 metra szerokości reszta red baron. Pięknie byłoby

Dzięki
Najważniejsze kupić i rozmieścić brzozy + trawy reszta z czasem
To zabieram się za kolejną rabatę.
Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:06, 12 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ana Myślałam dużo ostatnio o podobnej kompozycji tylko nie wiem czy pasowałaby na prostokątną rabatę o wymiarach 17m x 2,4m - czy nie będzie za mało miejsca?

2,4 myślę że ok, brzozy zatopione w ML te zajmą okło 1,5 metra szerokości reszta red baron. Pięknie byłoby
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:02, 12 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dzięki
A propos siatki - potwierdzam, zmiana niesamowita

Reniu, napatrzyć się nie mogę na ten płot Fajnie, że człowiek potrafi cieszyć się z takich wydarzeń...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:59, 12 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ja mam Morning Light i rozplenicę ale nie wiem czy nie lepsza będzie jednak duża odmiana rozplenicy.
zobacz tutaj fota z wakacji (podpatrzone w Pacanowie) brzozy ML i Red baron. Ogród tam jest młody więc trzeba wziąć poprawkę na to, że ML podrosną

Ana Myślałam dużo ostatnio o podobnej kompozycji tylko nie wiem czy pasowałaby na prostokątną rabatę o wymiarach 17m x 2,4m - czy nie będzie za mało miejsca?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:41, 12 mar 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Ja też jestem za brzozami. Kocham te drzewa. Ciągle je dosadzamy u siebie..

Dzięki Karol
To idę zobaczyć u Ciebie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:39, 12 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Ja też za brzozami i za nieparzyście, jakoś tak najlepiej. I inspiracja piękna. Chyba będzie miała wielu kibiców i wielbicieli

Podoba mi się ... no no
Dzięki
To w sumie pozostaje mi mój M, który jest na nie
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:28, 12 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Lekko nie jest Ale zobacz co dzisiaj dostałam Moja własna Mama mi taki prezent zrobiła A w środku worek Dolomitu na deser , niestety nie zdążyłam polecieć sypać bo deszcz zaczął padać. Jutro może lalalala

Super! I kolor fajny i jeszcze na dodatek prezent
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:24, 12 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Reniu, sadziłam dzisiaj bluszcz w innym miejscu i do dołka dałam dobrej ziemi z worka plus kompost. Jeśli nie masz kompostu to może być obornik granulowany. Postaram się z rana zrobić zdjęcia.

Dzięki
A propos siatki - potwierdzam, zmiana niesamowita
Ogródek Iwony 21:20, 12 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, nie mam jeszcze wszystkich roślinek. Nie wiem, czy w tym roku uda mi się skompletować wszystko systemem gospodarczym, ale jestem dobrej myśli.

Ah ten portfel, ciągle zbyt chudy
System automatycznego nawadniania 21:17, 12 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witek powiedział, że zraszacze rozmieszczone - może być, ale zasięgi są za małe, jeśli nie dolewają do siebie to może być źle. Można dać większe dysze, ale jak sekcje źle obliczone to zmiana dysz może spowodować, że w sekcji zabraknie wody i też nie doleje.

Wąski pasek na dole powinien mieć 10 zraszaczy nie 4.

Dziękuję Danusiu
W takim razie jutro dzwonię do "projektanta" i wnoszę uwagi
Co do tego paska na dole 17,00m x 2,40m to cały czas nie jestem zdecydowana - marzy mi się tam rabata z brzozami pożytecznymi, trawą min Red Baron, hostami i kwiatami sezonowymi i może jeszcze dereniem ale ... mąż ciągle się upiera przy trawniku (pracuję nad tym żeby go przekonać)i wtedy wystarczyłaby linia kroplująca

Dziękuję raz jeszcze za podpowiedź Jesteś wspaniała
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:29, 12 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Bardzo ładna inspiracja. Ja na takie szaleństwo mam za mały ogród.

Mirello,
Ja też nie wiem czy ta moja rabata nie jest zbyt mała? Ale bardzo bym chciała
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:06, 12 mar 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Piękna inspiracja Marzą mi się brzozy w jeszcze jednym miejscu i właśnie coś takiego jak tutaj.
Na razie mam doorenbosy a pod nimi derenie elegantissima, kosaćce syberyjskie + czosnki i hakonechloa. Tylko na razie wszystko malusie więc słabo widać
Też głosuję za nieparzystą liczbą

I mam kolejny głos za brzozami
Muszę zajrzeć do Ciebie wietrzyku przyjrzeć się Twojej kompozycji
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:01, 12 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Niezdecydowana kobita z Ciebie Ale może wyjdzie Ci to na dobre, bo zawsze możesz dać grzeczne, równiutkie obwódki z których wylewać się będzie rzeka zieleni

Nie wiem ile ich dać bo nie wiem co planujesz. Chyba nie tam przy garażu? Jak miałyby iść gdzieś linią (czy to falistą czy prostą) to ja zawsze lubię nieparzystą liczbę. Jak kupowałam swoje to chciałam 7 sztuk, ale stać mnie było tylko na 6 więc wzięłam 5 Taka kurde jestem. Jutro poszukam no mam na kompie zdjęcie z jednego jesiennego ogrodu z dorenbosami właśnie tonącymi w jakiejś ostnicy . To ci wstawię. Boże! Jak ja kocham brzozy! Ale to wszystkie. Nie doceniamy ich, bo występują pospolicie, ale ta biała kora to jest... Brak mi słów.

Muszę sobie jeszcze w tym roku sprawić chińską fascination Też ładna

No widzisz jaką jestem typową zmienną kobietą
Co do ilości to może faktycznie kupię tyle na ile starczy funduszy ale nie mniej niż 5szt chociaż 7 wyglądałoby lepiej

A czemu piszesz, że nie przy garażu?

Gdybyś znalazła to zdjęcie to wklej, proszę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies