Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 19:12, 12 mar 2015

jankosia napisał(a)
A ja lubię brzozy w trawach i kwiatach. Ale to ja- w pełni zrozumiałe, ale ty coś ostatnio mi pisałaś że jesteś bardziej uporządkowana. Wspominałaś o buźkach na baczność... To jak to w końcu jest?
A te brzozy na zdjęciu to na pewno pożyteczne? Bo nie wyglądają Chociaż jak to brzozy- wszystkie piękne. Ja mam pożytecznych 5 sztuk więc 5 głosów na tak poproszę

Jankosia
To wyooobraź sobie pożyteczneTrawki przewiduję i kwiaty też - może po prostu czasami nie chcę być tak bardzo uporządkowana
A może byś mi podpowiedziała ile tych brzóz posadzić na długości 17m i niewielkiej szerokości 2,40m?
jankosia 19:40, 12 mar 2015

ren133 napisał(a)

Jankosia
To wyooobraź sobie pożyteczneTrawki przewiduję i kwiaty też - może po prostu czasami nie chcę być tak bardzo uporządkowana
A może byś mi podpowiedziała ile tych brzóz posadzić na długości 17m i niewielkiej szerokości 2,40m?

Niezdecydowana kobita z Ciebie Ale może wyjdzie Ci to na dobre, bo zawsze możesz dać grzeczne, równiutkie obwódki z których wylewać się będzie rzeka zieleni

Nie wiem ile ich dać bo nie wiem co planujesz. Chyba nie tam przy garażu? Jak miałyby iść gdzieś linią (czy to falistą czy prostą) to ja zawsze lubię nieparzystą liczbę. Jak kupowałam swoje to chciałam 7 sztuk, ale stać mnie było tylko na 6 więc wzięłam 5 Taka kurde jestem. Jutro poszukam no mam na kompie zdjęcie z jednego jesiennego ogrodu z dorenbosami właśnie tonącymi w jakiejś ostnicy . To ci wstawię. Boże! Jak ja kocham brzozy! Ale to wszystkie. Nie doceniamy ich, bo występują pospolicie, ale ta biała kora to jest... Brak mi słów.

Muszę sobie jeszcze w tym roku sprawić chińską fascination Też ładna
wietrzyk 19:46, 12 mar 2015

ren133 napisał(a)
I moja mała inspiracja:

Piękna inspiracja Marzą mi się brzozy w jeszcze jednym miejscu i właśnie coś takiego jak tutaj.
Na razie mam doorenbosy a pod nimi derenie elegantissima, kosaćce syberyjskie + czosnki i hakonechloa. Tylko na razie wszystko malusie więc słabo widać
Też głosuję za nieparzystą liczbą
ren133 20:01, 12 mar 2015

jankosia napisał(a)

Niezdecydowana kobita z Ciebie Ale może wyjdzie Ci to na dobre, bo zawsze możesz dać grzeczne, równiutkie obwódki z których wylewać się będzie rzeka zieleni

Nie wiem ile ich dać bo nie wiem co planujesz. Chyba nie tam przy garażu? Jak miałyby iść gdzieś linią (czy to falistą czy prostą) to ja zawsze lubię nieparzystą liczbę. Jak kupowałam swoje to chciałam 7 sztuk, ale stać mnie było tylko na 6 więc wzięłam 5 Taka kurde jestem. Jutro poszukam no mam na kompie zdjęcie z jednego jesiennego ogrodu z dorenbosami właśnie tonącymi w jakiejś ostnicy . To ci wstawię. Boże! Jak ja kocham brzozy! Ale to wszystkie. Nie doceniamy ich, bo występują pospolicie, ale ta biała kora to jest... Brak mi słów.

Muszę sobie jeszcze w tym roku sprawić chińską fascination Też ładna

No widzisz jaką jestem typową zmienną kobietą
Co do ilości to może faktycznie kupię tyle na ile starczy funduszy ale nie mniej niż 5szt chociaż 7 wyglądałoby lepiej

A czemu piszesz, że nie przy garażu?

Gdybyś znalazła to zdjęcie to wklej, proszę
ren133 20:06, 12 mar 2015

wietrzyk napisał(a)

Piękna inspiracja Marzą mi się brzozy w jeszcze jednym miejscu i właśnie coś takiego jak tutaj.
Na razie mam doorenbosy a pod nimi derenie elegantissima, kosaćce syberyjskie + czosnki i hakonechloa. Tylko na razie wszystko malusie więc słabo widać
Też głosuję za nieparzystą liczbą

I mam kolejny głos za brzozami
Muszę zajrzeć do Ciebie wietrzyku przyjrzeć się Twojej kompozycji
MirellaB 20:16, 12 mar 2015

Bardzo ładna inspiracja. Ja na takie szaleństwo mam za mały ogród.

ren133 20:29, 12 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Bardzo ładna inspiracja. Ja na takie szaleństwo mam za mały ogród.

Mirello,
Ja też nie wiem czy ta moja rabata nie jest zbyt mała? Ale bardzo bym chciała
Karol99 20:31, 12 mar 2015

Ja też jestem za brzozami. Kocham te drzewa. Ciągle je dosadzamy u siebie..
Ewkakonewka 21:35, 12 mar 2015

Ja też za brzozami i za nieparzyście, jakoś tak najlepiej. I inspiracja piękna. Chyba będzie miała wielu kibiców i wielbicieli
ren133 21:39, 12 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Ja też za brzozami i za nieparzyście, jakoś tak najlepiej. I inspiracja piękna. Chyba będzie miała wielu kibiców i wielbicieli

Podoba mi się ... no no
Dzięki
To w sumie pozostaje mi mój M, który jest na nie