Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 21:11, 12 mar 2015

Kacha123 napisał(a)
Pozdrawiam Iwonko! Nie mogę się doczekać ognistej rabaty

Kasiu, nie mam jeszcze wszystkich roślinek. Nie wiem, czy w tym roku uda mi się skompletować wszystko systemem gospodarczym, ale jestem dobrej myśli.
ana_art 21:20, 12 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, nie mam jeszcze wszystkich roślinek. Nie wiem, czy w tym roku uda mi się skompletować wszystko systemem gospodarczym, ale jestem dobrej myśli.

Iwonko, ale przecież ona nie musi powstać od raz
ren133 21:20, 12 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Ah ten portfel, ciągle zbyt chudy
Ewkakonewka 21:31, 12 mar 2015

Iwonka pogoda nas jeszcze trochę wstrzymuje, ale głowa cały czas działa w ogrodzie hahahaha U mnie też dzisiaj nie dało się pracować. Często rośliny w szkółkach są bardziej wartościowe niż np. w O. o cenie nie mówiąc. Buziak
Kacha123 21:37, 12 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Co się odwlecze, to nie uciecze!
Anusia 21:41, 12 mar 2015

Iwonko obciełaś już swoje hortki? bo ja nie doczytałam chyba coś. Moje już przyszły Jutro zawożę je na rancho
Ewa777 22:15, 12 mar 2015

Iwonko, a Ty nie masz kompostownika, czy planujesz nowy ? Do tej pory byłam pewna, że masz
Iwk4 22:52, 12 mar 2015

ana_art napisał(a)

Iwonko, ale przecież ona nie musi powstać od raz

Aniu, wiem. Najważniejszy jest plan nasadzeń, a ten już mam. Niektóre roślinki mam, niektóre wysiałam w tym roku, są maleńkie, np. firletka. Dobre duszki też coś obiecały podesłać, miskanty, jak tylko pokażą się w szkółce - kupię. A potem wszystko musi urosnąć. Biorąc jednak pod uwagę, że większość to byliny, powinno coś już w tym roku zagrać. Jednak najlepszy efekt będzie w przyszłym roku, jeśli uda mi się wyłożyć kostkę na podjeździe, bo wtedy wszystko stworzy spójną całość
Przypomnę plan nasadzeń:

Iwk4 22:55, 12 mar 2015

ren133 napisał(a)

Ah ten portfel, ciągle zbyt chudy

No niby tak. Ale nic nie musi być na siłę. Nie dajmy się zwariować. Ogrodnik musi nauczyć się cierpliwości.
Ile ja w tym roku mam radości z roślinek wysiewanych na parapecie. Do tego też trzeba dojrzeć.
Iwk4 22:59, 12 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Iwonka pogoda nas jeszcze trochę wstrzymuje, ale głowa cały czas działa w ogrodzie hahahaha U mnie też dzisiaj nie dało się pracować. Często rośliny w szkółkach są bardziej wartościowe niż np. w O. o cenie nie mówiąc. Buziak

Ewo, z tymi szkółkami masz rację. Roślinki są ładniejsze i cena bywa przystępna.
Ja korzystam z ofert kilku szkółek, każda się specjalizuje w czym innym.