Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 16:46, 26 mar 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Okno w kuchni: stipy, pomidory, heliotrop, pelargonie, groszki pachnące, selery naciowe, buraki liściowe i inne

Szerokie parapety warto mieć. A w łazience też masz okno

Po ilu dniach skiełkowała Ci papryka?

Miły widok!
Migawki z ogródka 16:35, 26 mar 2019

Do góry
Dziewczynki, mam taką listę do wsadzenia, jak już przyjdzie wszystko. Chyba starczy
...uDany ogród 16:29, 26 mar 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
az tylu galezi nie mam ale u mnie laduja w rozdrabniarce a potem na rabatach. Juz mamy przygotowany stosik do zmielenia

A zolty lubie ale nie za duzo.Twoje pastele mi sie podobaja

Kasiu sliczna ta roza

Izuś u nas mnóstwo w tym roku.
Jeszcze wczoraj energetyka przycinała wokół linii napowietrznej i znów mam kupę, bo mi ogłowili jedno drzewko, wreszcie będzie tak jak ja chcę. A M nie potrafił się na nie wdrapać, oni mieli zwyżkę i ciachnęli mi jesiona Teraz już mu nie pozwolę uciec
Mam też do mielenia, ale za mokre i tylko zgniata muszę poczekać aż przeschną
A mi żółty w innych ogrodach się podoba, a u mnie nie. Lubie taki stonowany świat
Cieszę się, że każdy ma inaczej i co innego lubi, bo mamy możliwość podglądania różnych kolorystycznie ogrodów

Zieleni się

Podwórkowa rehabilitacja 16:07, 26 mar 2019

Do góry
Okno w kuchni: stipy, pomidory, heliotrop, pelargonie, groszki pachnące, selery naciowe, buraki liściowe i inne
Ogrodowe kreacje 16:02, 26 mar 2019

Do góry
No i mój biedy rodek Polarnacht, który w zeszłym sezonie przeżył traumę spadającej na niego łamiącej się jabłoni. Strasznie go chloroza dopadła, po przesadzeniu. Pryskałam juz dwa razy miksturą dolistnie, ale nadal marny :/
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 16:01, 26 mar 2019

Do góry
Patrzcie, co się u mnie dzieje, a do tego grzmi i błyska
Ogrodowe kreacje 16:00, 26 mar 2019

Do góry
Ogólne widoczki, największa rabata:

Ogrodowe kreacje 15:59, 26 mar 2019

Do góry
Wzeszły szachownice cesarskie, siedzą na rabacie przetrwalnikowej:

Ogrodowe kreacje 15:58, 26 mar 2019

Do góry
W weekend zwertykulowałam trawnik, o matko ile tego siana było.... Powstał ogromny kompost z siana, który potem będę mieszać z nowo powstałymi innymi kompostami a teraz ptaki mają radochę, bo mają siano do budowy gniazd i podlatują łapią w pyszczek i do budki Jedna budka już zamieszkała przez parę sikorek modraszek
W cieniu to łyse pola zostały, mus dosiewkę zrobić:

w bardziej słonecznym miejscu trochę lepiej jest:

Ogrodowe kreacje 15:55, 26 mar 2019

Do góry
Nowe nabytki rodkowe:

stoją za tujkami Smaragd schowane:
Ogrodowe kreacje 15:53, 26 mar 2019

Do góry
Rodek 'Hoppy' posadzony w miejscu derenia elegantissima Mój luby to nie lubi jak ja coś sadzę, bo jak ja sadzę to muszę najpierw co innego przesadzić i z Rodkiem było tak: żeby go posadzić trzeba było przesadzić derenia a żeby posadzić derenia trzeba było przesadzić budleję, bo w jej miejsce został posadzony dereń

Ogrodowe kreacje 15:51, 26 mar 2019

Do góry
Pamietacie jak w styczniu planowałam posadzić rząd tuj Smaragd za jałowcem - no to posadziłam Różnią się wzrostem i pokrojem, ponieważ te dwa środkowe juz siedziały w ogrodzie jako małe sadzoneczki i się rozrosły a te dwie zewnętrzne świeżo kupione po promocyjnej cenie

Podwórkowa rehabilitacja 15:50, 26 mar 2019

Do góry
Okno w sypialni: bakłażany, papryki, agapanty, brugmansje, kobea, sandevilla, eszeweria.

Kobea rośnie jak na drożdżach, dlatego oberwałam jej czubki i wstawiłam do wody. Niech się ukorzenią
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:49, 26 mar 2019

Do góry
effka napisał(a)
W Casto widziałam mnóstwo roślinek ale ja jakoś nie ufam jakości roślin w takich przybytkach. W zeszłym roku kupiłam pięknego dużego stożka buksowego, który mi po miesiącu zdechł. Prawdopodobnie był zmarznięty. Hortensja ogrodówka tez piękna na początku, teraz ledwo zipie, dobrze, że choć dwa badylki zostały i widze, że pączki mają. Bratki, stokrotki, ciemierniki można kupować ale "poważniejsze" rośliny ja nie będę ryzykować.

Ja wstępnie w Casto nawet krzaczek wybrałam, o taki (soulangeana), nawet z 2 pąkami kwiatowymi

Ale jeszcze do przemyślenia sobie dałam. Mi 2 stożki cisy z LM nie przezyly, bo nie zajrzałam w doniczkę przy zakupie.. a tam korzenie urąbane..
Ogrodowe kreacje 15:48, 26 mar 2019

Do góry
Narcyze tete a tete wyszły i mają nawet pąki:

Ogrodowe kreacje 15:47, 26 mar 2019

Do góry
A te już dzisiejsze, deszczowe:

Ogrodowe kreacje 15:45, 26 mar 2019

Do góry

Ogrodowe kreacje 15:45, 26 mar 2019

Do góry
Słoneczne fotki krokusów sprzed paru dni:

...uDany ogród 15:23, 26 mar 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Myślę, że żółty raczej rozświetla To kolor słońca. Czerwień wg mnie jest ognista i agresywna. Zaś żółty dodany z rozwagą... Hej, sprawdż w jedny miejscu efekt. Myślę, że się pozytywnie zdziwisz. To kolor, który cudownie komponuje się z niebieskim i fioletem.

Dla ciebie do przemyślenia jedna z rosnących u mnie róż okrywowych. Solero kwitnie nieprzerwanie do mrozów. W słońcu leciutko cytrynowa, prawie biała, ciemnieje w półcieniu i ma wtedy kolor jak na zdjęciu. Ma śliczne błyszczące liście. Nie choruje. Sama się oczyszcza i nie wymaga kopczykowania. Cała praca sprowadza się do karmienia i wiosennego cięcia.

Ja też dlugo nie chciałam zaprosić żółtego do ogrodu, ale się przełamałam, mam sporo róż w ciepłych kolorach, azalie , w zeszłym roku kupiłam rudbekie
W ogródku emerytki 15:07, 26 mar 2019

Do góry
Witajcie
Wojtku, słuszna decyzja, żywopłot z ligustru to nieporozumienie, w zimie kiepsko zasłania.
Graby będą sto razy lepsze
Aniu, na spektakl hiacyntowy trzeba będzie trochę poczekać, jest chłodno i pełne kwitnienie się opóźni.
My, posiadacze kotów, powinniśmy reklamować dobroczynne działanie sierściuchów
Haniu, dzięki, dzień udany, bo skończyłam wysiew nasion.
Ale pogoda okropna, wieje, że głowę chce urwać i prace w ogrodzie odpadają
Tobie też życzę dobrego dnia
To już ostatni etap akceptacji, regalik zajęły wysiewy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies