Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

pestka56 10:22, 26 mar 2019

Myślę, że żółty raczej rozświetla To kolor słońca. Czerwień wg mnie jest ognista i agresywna. Zaś żółty dodany z rozwagą... Hej, sprawdż w jedny miejscu efekt. Myślę, że się pozytywnie zdziwisz. To kolor, który cudownie komponuje się z niebieskim i fioletem.

Dla ciebie do przemyślenia jedna z rosnących u mnie róż okrywowych. Solero kwitnie nieprzerwanie do mrozów. W słońcu leciutko cytrynowa, prawie biała, ciemnieje w półcieniu i ma wtedy kolor jak na zdjęciu. Ma śliczne błyszczące liście. Nie choruje. Sama się oczyszcza i nie wymaga kopczykowania. Cała praca sprowadza się do karmienia i wiosennego cięcia.
dana1s 10:32, 26 mar 2019

pestka56 napisał(a)
Myślę, że żółty raczej rozświetla To kolor słońca. Czerwień wg mnie jest ognista i agresywna. Zaś żółty dodany z rozwagą... Hej, sprawdż w jedny miejscu efekt. Myślę, że się pozytywnie zdziwisz. To kolor, który cudownie komponuje się z niebieskim i fioletem.

Dla ciebie do przemyślenia jedna z rosnących u mnie róż okrywowych. Solero kwitnie nieprzerwanie do mrozów. W słońcu leciutko cytrynowa, prawie biała, ciemnieje w półcieniu i ma wtedy kolor jak na zdjęciu. Ma śliczne błyszczące liście. Nie choruje. Sama się oczyszcza i nie wymaga kopczykowania. Cała praca sprowadza się do karmienia i wiosennego cięcia.

Kasiu masz rację, napisałam ogólnie o agresywnym kolorze w duecie z czerwienią.
Ja chyba póki co nie jestem taka odważna i nie będę próbowała. Może kiedyś mi się zmieni, ale póki co zostanie spokojnie, biało i pastelowo
Róża cudowna, ale na mnie jakoś bardziej działa biel Wiem, że jestem nudna w swoich wyborach ogrodowych, ale już taka jestem i nie chcę tego zmieniać
Kolorki podziwiam w Waszych ogrodach

Mój nudny świat

greg66 15:17, 26 mar 2019

Ale już uprzątnięty i czeka na wybuch wiosenny, lada chwila. U mnie tylko w sobote podziałałem (posadziłem wiśnie i krzaki agrestu(na pniu) i porzeczki białej a potem wyczyściłęm jedną ścieżkę ceglaną i jedną grządkę. A od wczoraj u mnie zimno i wietrzenie. Czekam na cieplejszy podmuch wiatru.
Pozdrawiam
mirkaka 15:23, 26 mar 2019

pestka56 napisał(a)

Ja też dlugo nie chciałam zaprosić żółtego do ogrodu, ale się przełamałam, mam sporo róż w ciepłych kolorach, azalie , w zeszłym roku kupiłam rudbekie
Basilikum 16:16, 26 mar 2019

az tylu galezi nie mam ale u mnie laduja w rozdrabniarce a potem na rabatach. Juz mamy przygotowany stosik do zmielenia

A zolty lubie ale nie za duzo.Twoje pastele mi sie podobaja

Kasiu sliczna ta roza
dana1s 16:22, 26 mar 2019

greg66 napisał(a)
Ale już uprzątnięty i czeka na wybuch wiosenny, lada chwila. U mnie tylko w sobote podziałałem (posadziłem wiśnie i krzaki agrestu(na pniu) i porzeczki białej a potem wyczyściłęm jedną ścieżkę ceglaną i jedną grządkę. A od wczoraj u mnie zimno i wietrzenie. Czekam na cieplejszy podmuch wiatru.
Pozdrawiam

Grzesiu wczoraj i dzisiaj zimno, co chwila sypie drobnym gradem, ale już zapowiadają ocieplenie. Myślę, że po niedzieli zrobi się zielono
Ja też posadziłam wiśnię i dwie jabłonie. Porzeczki i agresty w zeszłym roku
Bardzo lubię swoje owoce z krzaczka
Ja mma póki co wyczyszczone, ale chwasty już się obudziły
dana1s 16:24, 26 mar 2019

mirkaka napisał(a)

Ja też dlugo nie chciałam zaprosić żółtego do ogrodu, ale się przełamałam, mam sporo róż w ciepłych kolorach, azalie , w zeszłym roku kupiłam rudbekie

Mirciu ja nie widzę u siebie na razie takich kolorów, ale może z czasem i ja się przekonam U mnie na żółto kwitnie tylko irys pseudacorus w stawie

dana1s 16:29, 26 mar 2019

Basilikum napisał(a)
az tylu galezi nie mam ale u mnie laduja w rozdrabniarce a potem na rabatach. Juz mamy przygotowany stosik do zmielenia

A zolty lubie ale nie za duzo.Twoje pastele mi sie podobaja

Kasiu sliczna ta roza

Izuś u nas mnóstwo w tym roku.
Jeszcze wczoraj energetyka przycinała wokół linii napowietrznej i znów mam kupę, bo mi ogłowili jedno drzewko, wreszcie będzie tak jak ja chcę. A M nie potrafił się na nie wdrapać, oni mieli zwyżkę i ciachnęli mi jesiona Teraz już mu nie pozwolę uciec
Mam też do mielenia, ale za mokre i tylko zgniata muszę poczekać aż przeschną
A mi żółty w innych ogrodach się podoba, a u mnie nie. Lubie taki stonowany świat
Cieszę się, że każdy ma inaczej i co innego lubi, bo mamy możliwość podglądania różnych kolorystycznie ogrodów

Zieleni się

Basilikum 16:32, 26 mar 2019

e tam zaraz zieleni ja tam zolty widze
dana1s 16:44, 26 mar 2019

Basilikum napisał(a)
e tam zaraz zieleni ja tam zolty widze

hahahah...teraz już wszędzie widzisz żółty