Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Magdalenka 18:33, 04 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Noemi, wiosną sadziłaś graby, znalazłam tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/991-ogrod-magdalenka?page=490
Jak toteraz wygląda jesienią? Możesz pstryknąć fotkę?
Czy będziesz prowadzić je na kolumny, czy może jako drzewa bez przycinania?

Zdjęcie obiecuję zrobię , tylko jak wrócę za dnia do domu . Graby będę prowadzić chyba kolumnowo , jeszcze nie wiem. Zostały mocno przycięte i czekam na efekty tego cięcia wiosną .

Jeden zgubił wszystkie liście , mam nadzieję, że żyje i ma się dobrze Reszta ma listki. Teraz są jeszcze zielone . Po zimie wyglądały tak.

Postawić trawkę nad i... 15:37, 04 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Agnieszko, piękna jesień w twoim ogrodzie. Zdrówko dla twojego M ślę.

Czytam, że czerwony nielubiany jest w wielu ogrodach, że u ciebie też nie zagości. Zauważyłam, że różowe begonie ładniejsze, mam różową rabatę przy wejściu do domu, ale też się zakochałam w mojej czerwonej rabacie różano - trawkowo - berberysowej przy tarasie, wbrew wszystkiemu.

...wcześniej w starym ogrodzie, przed rewolucja miałam również różowe begonie i nie były takie krzykiliwe jak te czerwone...a tak naprawdę to wszystko zależy od kompozycji i zestawień i chyba wtedy każdy kolor może odnaleźć się w ogrodzie
Lawendowy zawrót głowy 11:02, 04 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jola, cyknij przez okno fotkę z twoim żywopłotem, jak teraz wygląda? Oczywiście jutro, bo dziś jest ciemno. Tak z daleka, po całości. Wpadnę jutro na fotki.
Możesz już siedzieć?

wolałabym wrzucic te fotki jak bedzie wyrównany i uporzadkowany teren ale cóz instuktazowy bajzlownik

Ogródek Ewy 07:40, 04 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Agnieszko, ja robiłam w zeszłym roku i nie miał kto pić. do dziś butelka z pigwy stoi Zapraszam dziewczyny

Naleweczka z pigwy, mniam, mniam i to w dobrym towarzystwie z przyjemnością poczęstuję się wieczorem
Lawendowy zawrót głowy 06:45, 04 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jola, cyknij przez okno fotkę z twoim żywopłotem, jak teraz wygląda? Oczywiście jutro, bo dziś jest ciemno. Tak z daleka, po całości. Wpadnę jutro na fotki.
Możesz już siedzieć?

Postaram sie specjalnie dla Ciebie ....oj zaczyna mnie moj stan denerwowac i martwic to chyba potrwa ....buuu
Ogródek Ewy 00:00, 04 lis 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Jak czytam te posty, to zaczynam żałować, że nie robię nalewek
Narobiłyście mi apetytu
Może trzeba będzie o tym pomyśleć za rok

Agnieszko, ja robiłam w zeszłym roku i nie miał kto pić. do dziś butelka z pigwy stoi Zapraszam dziewczyny
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:57, 03 lis 2014

Do góry
Jak będziesz sadzić twój ekran, daj znać, gdybym przegapiła
Ogródek Iwony 23:48, 03 lis 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Jeszcze kilka godzin temu tu zaglądałam, było 198 a teraz już 201 i Ty mówisz że nikt do Ciebie nie zagląda?
Pędzisz kobieto jak szalona i dlatego moje gratulacje nie będą na 2setnej stronie.

Ha, ha
Śmieję się od ucha do ucha. Dzięki Ewa. Ja sama dziś się śmiałam, jak Małgosia rano pisała, że zbliżam się do 200, a było chyba 196 !!! Myślałam, że jeszcze kilka dni A tu masz babo placek ...
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 23:22, 03 lis 2014

Do góry
Ewa, w jakiej odległości od muru posadziłaś tuje?
Ogródek Iwony 23:20, 03 lis 2014

Do góry
Ewo, dzięki wielkie.
a tu jeszcze inspiracja, do której chyba odniosła się Magda (Neomi)
http://www.pinterest.com/pin/469711436110204293/
Znalazłam graby u Madżenki - żywopłot
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/73/733192/original.jpg
Ogródek Iwony 23:12, 03 lis 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Bo to trzeba wziąć odmianę kolumnową, co nie rośnie szeroko.
Magda powinna coś już wiedzieć, bo ma w planach rząd grabów kolumnowych, albo już nawet zasadzone

Mówisz o ogrodzie Magdalenka? Poprosiłam ją o świeże fotki, może jutro wstawi? Podoba mi się jej planowanie, ale tak pędzi z wątkiem, że czytam w wolnych chwilach po kilka stron na dobranoc
Ogródek Iwony 23:10, 03 lis 2014

Do góry
Małgosiu, Moniko, Joasiu - dziękuję pięknie.
Wątek dzięki wam tak leci także. Dziękuję, że zaglądacie
Ogródek Iwony 23:08, 03 lis 2014

Do góry
Dziękuję Joasiu, czytam tam, że dorasta do 15 metrów wysokości i 3 metrów szerokości. Koniecznie trzeba go ciąć Szerokość ok, ale wysokość do małego ogrodu zbyt wielka.
Może jednak te wiśnie? Widziałam ładne w szkółce prowadzone, dość wysoko szczepione. Tylko co posadzić pod nie?
Ale i tak wiosną będę działać, bo teraz za późno. Teraz tylko burza mózgów potrzebna. Każda zasiana wątpliwość przynosi 10 nowych rozwiązań
Ogród Magdalenka 23:00, 03 lis 2014

Do góry
Noemi, wiosną sadziłaś graby, znalazłam tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/991-ogrod-magdalenka?page=490
Jak toteraz wygląda jesienią? Możesz pstryknąć fotkę?
Czy będziesz prowadzić je na kolumny, czy może jako drzewa bez przycinania?
Ogródek Iwony 22:57, 03 lis 2014

Do góry
Ups, 200 wpadło
Ogródek Iwony 22:56, 03 lis 2014

Do góry
Małgosiu, nie dotarłam do stronyw ogrodzie Magdalenka, jak to później wyglądało, a ta fotka jest po posadzeniu. Grab chyba musi być strzyżony, bo taka wersja wklejona przez Danusię mnie przeraziła:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/5/57046/original.jpg
tutaj już lepiej, tylko łysy dołem, u ciebie pełny:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/5/57045/original.jpg
Czyli musiałby rosnąć bez podkrzesywania.
Coś czytałam u Joli w Lawendowym, że temat zimą będzie zgłębiać.
Ogródek Iwony 22:46, 03 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Naprawiaj bo bezcenna ławeczka i piękna
Trudna decyzja z tymi tujami, ale w tej chwili to chyba i tak podlać tylko można, bo na cięcie i nawożenie to za puźno nie. A wiosna pokaże co z nimi faktycznie, a przez zimę można ładne plany poczynić

Wiem Ewo. To już pod plany wiosenne, bo teraz zimno, ciemno, jak człowiek z pracy przyjdzie i funduszy już brak
Następnym razem intensywniej muszę podlać żywopłot
Ogródek Iwony 22:43, 03 lis 2014

Do góry
W ogrodzie Magdalenka na stronie https://www.ogrodowisko.pl/watek/991-ogrod-magdalenka?page=490
znalazłam nasadzenie z grabów i kulek bukszpanowych - fajne
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/56/564458/original.JPG
A może tylko część żywopłotu wymienić, tą na wysokości tarasu, na linii prostej wzdłuż trawnika?
Ogródek Iwony 22:42, 03 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, może po prostu gorączki i podlewanie wężem nie były sprzymierzeńcem dla tuj.
Mimo to myślę o dosadzeniu drzew na granicy, aby dać wyższe piętro, więc się głośno zastanawiam, czy wywalać, wymienić ziemię, czy ratować to, co jest i dosadzić drzewa?

Ławeczkę robił mój kochany teść, ale od roku już go nie ma z nami, dlatego mimo, że ma swoje lata i Mój pies oszczył sobie na niej zęby, na złość domownikom, jak go do domu nie wpuściliśmy na czas, to jest dla mnie ważna i prędzej będę myśleć jak ją wiosną naprawić, niż wymienić .

Naprawiaj bo bezcenna ławeczka i piękna
Trudna decyzja z tymi tujami, ale w tej chwili to chyba i tak podlać tylko można, bo na cięcie i nawożenie to za puźno nie. A wiosna pokaże co z nimi faktycznie, a przez zimę można ładne plany poczynić
Ogródek Iwony 22:40, 03 lis 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ławeczka bardzo ładna.
A to z czerwonymi listkami to ???

To berberys kolumnowy. Posadziłam go na przemian z miskantem ze świadomością, że za 3 lata miskanta będę musiała ujarzmić, bo podobno rozrastają się bardzo. Ale ładny widok mam z tarasu, więc co tam
Tak wyglądał we wrześniu po posadzeniu:

po posadzeniu był na dole żółty, bo mało słońca do niego dochodziło w szkółce, potem cały przebarwił się na czerwono (szkoda, bo fajnie wyglądał trójkolorowy)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies