Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Sylwii od początku cz.II 00:58, 30 paź 2014

Do góry
cudowna przemiana, wiele pracy wlozylas w ten ogród. Fajnie mieć za płotem takie wysokie tło, zanim własne urośnie
Ogród na glinie 00:34, 30 paź 2014

Do góry
Fajnie jest mieć sąsiada, który ma za płotem takie ładne brzozy
Ogród prawie romantyczny 18:20, 28 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Agnieszko pozdrawiam
Jaka u ciebie jesień ?

Iwonko, dziękuję za pozdrowienia
Jesień u mnie pewnie piękna, ale gdy wracam do domu, niewiele już widać Po zmianie czasu, zmrok zapada tak strasznie szybko i w ogrodzie już nic, nic nie da się zrobić...
Zdjęcia z dzisiejszego popołudnia

Ogródek Ewy 10:48, 28 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U mnie odwrotnie, dziś +6 było i miłe słoneczko delikatnie świeciło. W sobotę przez cały dzień 0 !!!
A deszczu też nie ma

Toszka napisał(a)
A u mnie praktycznie nie padało od początku września

anabuko1 napisał(a)

To tak jak u mnie

Toszka napisał(a)
Do zainteresowanych -
chętnie przyjmę minimum kilka dni deszczowych.
Na mżawki nie odpowiadam.
Interesują mnie tylko poważne oferty...

Teraz to już musztarda po obiedzie Ogłoszenie nie aktualne. Od dwóch dni świeci słoneczko i na deszcz się nie zanosi. Słyszałam że Ciocia Gosia ma nadmiar deszczu....
Moja działka na Dębowym Lesie 08:46, 28 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjęcia robisz, a klucz gęsi(????????) świetnie Ci wyszedł, nie tak łatwo im zrobic zdjęcie.Pozdrówka

Dziękuję, za miłe słowo.Ja zdjęcia ogrodowe, i kwiatowe praktycznie dopiero w ubiegłym roku zaczęłam robić.
Jakoś wcześniej nic nie robiłam takiego.

popcarol napisał(a)
Też widziałam gęsi, wrzeszczą. Po bocianach od września śladu nie ma..
pozdrawiam!!

paniprzyroda napisał(a)
Bociany - ostatni tydzień sierpnia, jak jadę do pracy 1-go września gniazdo jest juz puste A trawnik skubać będziesz

Bocianie gniazdo widzę z tarasu, także mam możliwość ciągłego ich obserwowania ich od przylotu do wylotu.Odlatują przeważnie w połowie lub po połowie sierpnia już.I to fajne klekotanie ich w lecie ciągle słyszę.To bardzo miłe móc takim się przyglądać

Iwk4 napisał(a)

Jak fajnie na błękitnym niebie udało ci się klucz obfocić. Bardzo mi się podoba

To prawda,jakoś mi się udało, bo hałasowały i już z daleka je słyszała, szkoda,że tak wysoko,niżej bardziej byłoby ptaki widać.A tak sam klucz.
Ogród na glinie 08:13, 28 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Po twojego ambrowca chyba przyjadę i ci wykopię.

A zapraszam, ale wartę wystawię przy drzewie
wiosną czeka go kolejne podkrzesanie
nie wiem tylko czy 1 czy 2 gałązki od dołu obetnę
tak by nie stracił korony
Ogród na glinie 08:12, 28 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Małgosiu cudne są twoje fotki, piękna jesień

Mam uwagę techniczną. Jeśli pionowe zdjęcia chcesz mieć obok siebie, nie stawiaj entera między kodem zdjęć, wtedy będą obok siebie, zajmą mniej miejsca
W podglądzie będą pod sobą, ale po zapisaniu obok siebie.

Dziękuję.
Edytowałam zdjęcia, ale między tymi pionowymi dorzuciłam jeszcze spację, by się nie zlewały.
Ogródek Iwony 08:00, 28 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U Any czytam, żeby miskanty wiązać. Chyba im czerwone kokardki zrobię

ale u Any już -8 było
to zależy od temperatury

iwonko ja się wycofuję z rabtaki wyżwirkowanej, bo jest tyle kostki na podjeździe, że rabatę przy nim zrobiłabym wykorowaną
Lawendowy zawrót głowy 07:40, 28 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Słuchaj się e-Musia. A jak jakiś złodziej cichaczem to czyta i jeszcze wiesz co by mu się przydało, hi, hi. Zawiasy, jak montowane chcesz mu pokazywać

Posłuchałam sie grzecznie

Buziolki i miłego dnia
Rododendronowy ogród II. 07:36, 28 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, czym karmisz zimą ptaszki?

Głównie słonecznikiem , jak są mrozy to dla sikorek wieszam słoninkę a od stycznia również jabłkami .Zapomniałam o płatkach owsianych .
Ogródek Iwony 07:07, 28 paź 2014

Do góry
Aniu, wiosną będę się rozglądać. Byłoby super, jednak nie ma się co nastawiać, żeby nie być zawiedzionym.
Co do koreanki, czytałam, ze Danusia ich nie poleca, bo chorują, moje są bardzo zdrowe i są pamiątką po rodzicach. Niech sobie długo rosną.
Ogródek Iwony 23:40, 27 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko ja mam ostatnio taki zastój myślowy i kilka innych spraw na głowie, ale nad twoją łezką już myślałem nie raz i czekam na natchnienie. Myśle, że pomysł ze stożkami bukszpanowymi nie jest za dobry bo musiałby być dośc duże by nie zgubiły się na rabacie, np te moje są na rabacie o ponad połowe mniejszej i mają jeszcz sporo towarzystwa. Duże stożki są słabo dostępne no i drogie, a hodowanie z małych krzewów nie ma sensu bo to będzie z 15 lat trwało, swojego pół metrowego ciachałem przez 7 lat Plamy roślinne jak najbardziej i w nie wplótłbym jakieś krzewy. Muszę nad tym pomyśleć bo to będzie reprezentacyjne miejsce i widoczne z wielu stron co jest dodatkowym utrudnieniem

Ok, to dumaj sobie dalej.
Pewnie masz rację, że drogo by wyszły takie trzy stożki .
Jakich wymiarów jest ta planowana rabatka?
edit: To może jednak wrócić do wysokiego punktu typu drzewo? Tylko ten element zimą nie będzie miał liści. Ale zimozielone można dać w niższym piętrze Do wiosny coś wymyślisz, a po drodze muszę zrobić najpierw porządek z dachem garażu, wymienić drzwi i otynkować. Zdążymy więc
Ogród na glinie 23:07, 27 paź 2014

Do góry
Po twojego ambrowca chyba przyjadę i ci wykopię.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:05, 27 paź 2014

Do góry
Paweł, nic się nie stało, wszyscy się uczymy
Każdy popełnia błędy... Pozdrawiam na wątku Łukasza
Lawendowy zawrót głowy 23:03, 27 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Kochane jestescie ...zrobiłam zdjecia zawiasów i tej wstretenj wneki ale mój eMus powiedział ze przesadzam z pokazywaniem tych detali przy dosc waznym elemencie drzwiach no i zrezygnowałam.

Chce od nich duzo pod swiatło maja jakies wstretne plamy ogólnie sa przebrzydłe musicie mi uwierzyc nie przesadzam ale skoro na zdjeciach dobrze wychodza to ok juz nie marudze

Jakies partacze je zakładali ... Juz koniec

Ciesze sie ze wianek Wam sie podoba moj wiosenno - jesienny

Słuchaj się e-Musia. A jak jakiś złodziej cichaczem to czyta i jeszcze wiesz co by mu się przydało, hi, hi. Zawiasy, jak montowane chcesz mu pokazywać
Kwitnące skarpy 23:00, 27 paź 2014

Do góry
Przyszłam się przywitać i obejrzeć twoje zakątki. Pięknie u ciebie. Fotki też ładne robisz, szczególnie zbliżenia trawek. Pozdrawiam. I zdrówka życzę, aby żadna grypa więcej cię nie dopadła.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:57, 27 paź 2014

Do góry
Wybacz iwk4 za to niedopatrzenie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:54, 27 paź 2014

Do góry
Łuki, na moim wątku, na stronie tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=186, w drugim od końca poście kombinowałam nad łezką w twoim (moim) projekcie. Co o tym sądzisz?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:51, 27 paź 2014

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Zakończę ten tema bo to jest never ending story

Paweł, jak cytujesz czyjeś teksty (patrz wyżej, co zacytowałeś), to wykasuj teksty, które nie mają nic wspólnego z twoją wypowiedzią, bo próbowałam powiązać cytat z twoją wypowiedzią i się pogubiłam trochę. Albo nie cytuj, tylko napisz, że odnośnie tego, czy tamtego masz takie zdanie ...
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:20, 27 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, to ile miałaś rano, że taki szron na roślinkach ? Brrrrrr ...

O 6 było -4, niby nie tak dużo, ale efekt brrrrr.... i skrobanie szyb, bo kto pamięta, że już samochód do garażu trzeba chować? A trzeba albo się skrobie... znaczy syn duży skrobie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies