Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 21:07, 27 paź 2014

U Any czytam, żeby miskanty wiązać. Chyba im czerwone kokardki zrobię
kitek81 21:46, 27 paź 2014

jestem z rewizytą
no no, przejrzałam zdjęcia z początku i te na 188 str i muszę powiedzieć, z ręką na sercu, że jest pięknie, wszystko uporządkowane, rabatki nabrały szyku i elegancji! pięknie, po prostu
Iwk4 21:51, 27 paź 2014

kitek81 napisał(a)
jestem z rewizytą
no no, przejrzałam zdjęcia z początku i te na 188 str i muszę powiedzieć, z ręką na sercu, że jest pięknie, wszystko uporządkowane, rabatki nabrały szyku i elegancji! pięknie, po prostu

Witaj Kasiu u mnie, miło mi cię gościć, dziękuję za miłe słowa. Zapraszam częściej, miłego tygodnia życzę
Luki 23:21, 27 paź 2014

Iwonko ja mam ostatnio taki zastój myślowy i kilka innych spraw na głowie, ale nad twoją łezką już myślałem nie raz i czekam na natchnienie. Myśle, że pomysł ze stożkami bukszpanowymi nie jest za dobry bo musiałby być dośc duże by nie zgubiły się na rabacie, np te moje są na rabacie o ponad połowe mniejszej i mają jeszcz sporo towarzystwa. Duże stożki są słabo dostępne no i drogie, a hodowanie z małych krzewów nie ma sensu bo to będzie z 15 lat trwało, swojego pół metrowego ciachałem przez 7 lat Plamy roślinne jak najbardziej i w nie wplótłbym jakieś krzewy. Muszę nad tym pomyśleć bo to będzie reprezentacyjne miejsce i widoczne z wielu stron co jest dodatkowym utrudnieniem
Iwk4 23:40, 27 paź 2014

Luki napisał(a)
Iwonko ja mam ostatnio taki zastój myślowy i kilka innych spraw na głowie, ale nad twoją łezką już myślałem nie raz i czekam na natchnienie. Myśle, że pomysł ze stożkami bukszpanowymi nie jest za dobry bo musiałby być dośc duże by nie zgubiły się na rabacie, np te moje są na rabacie o ponad połowe mniejszej i mają jeszcz sporo towarzystwa. Duże stożki są słabo dostępne no i drogie, a hodowanie z małych krzewów nie ma sensu bo to będzie z 15 lat trwało, swojego pół metrowego ciachałem przez 7 lat Plamy roślinne jak najbardziej i w nie wplótłbym jakieś krzewy. Muszę nad tym pomyśleć bo to będzie reprezentacyjne miejsce i widoczne z wielu stron co jest dodatkowym utrudnieniem

Ok, to dumaj sobie dalej.
Pewnie masz rację, że drogo by wyszły takie trzy stożki .
Jakich wymiarów jest ta planowana rabatka?
edit: To może jednak wrócić do wysokiego punktu typu drzewo? Tylko ten element zimą nie będzie miał liści. Ale zimozielone można dać w niższym piętrze Do wiosny coś wymyślisz, a po drodze muszę zrobić najpierw porządek z dachem garażu, wymienić drzwi i otynkować. Zdążymy więc
ana_art 06:40, 28 paź 2014

no chyba, że uda Ci się kupić okazyjnie stożki, czasami jak się nie szuka to się udaje. Ja swoje też kupowałam na 'raty'
Co do jodeł mam trzy, każda inna i tylko jedna szyszkuje fioletowymi szyszkami (czyli koreanka), ma też najładniejszy pokrój ze wszystkich
Iwk4 07:07, 28 paź 2014

Aniu, wiosną będę się rozglądać. Byłoby super, jednak nie ma się co nastawiać, żeby nie być zawiedzionym.
Co do koreanki, czytałam, ze Danusia ich nie poleca, bo chorują, moje są bardzo zdrowe i są pamiątką po rodzicach. Niech sobie długo rosną.
bdan 07:27, 28 paź 2014

Z jednej strony dobrze, że czas na przemyślenia będzie choć czasami wolalbym ,że mozna z robota do przodu się posuwać
Bogdzia 07:39, 28 paź 2014

Miłego dnia , u mnie biało i -4 stopnie.
Malgosik 08:00, 28 paź 2014

Iwk4 napisał(a)
U Any czytam, żeby miskanty wiązać. Chyba im czerwone kokardki zrobię

ale u Any już -8 było
to zależy od temperatury

iwonko ja się wycofuję z rabtaki wyżwirkowanej, bo jest tyle kostki na podjeździe, że rabatę przy nim zrobiłabym wykorowaną