Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

BusyBee 21:05, 27 paź 2014

U Ciebie to nadal lato po prostu.... tyle kwiecia, że trudno uwierzyć...przecież to listopad za pasem
Mapkę też zobaczyłam- u mnie jasnożółte pole- opadów jak na lekarstwo.....i to by się zgadzało..

Słoneczka jak najdłużej Ci życzę- niech wszystko kwitnie jeszcze
Ewkakonewka 22:51, 27 paź 2014

A ja namierzyłam Twoją wizytówkę dopiero przed chwilą, oczy można nacieszyć i zapomnieć o jesieni, tyle pięknych kwiatów. Zimą będzie balsamem kojącym
wiewiora 00:04, 28 paź 2014

Witaj oczom ukazuje się tak piękny widok, tyle kwiaów marzy ni się rabata pełna bylin i kwiatów wieloletnich może pomalutku spełnie to marzenie -----pozdrawiam
Agania 07:31, 28 paź 2014

Masz kwiaty w ogrodzie na kazdą porę roku, nawet chryzantemy

Widzę, że tez trzymasz jeszcze agawy, ja pomału z nich rezygnuję, ciezkie sa i trudno je przenieść, kregosłup ważniejsyz w moim przypadku

Pozdrawiam
anabuko1 08:25, 28 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Jak się darły to raczej gęsi... bociany jak odlatują to cichutko i już chyba dawno odleciały.

Opuncja piękna, ale wyciepałam.... miałam cały pagór nią obsadzony.. kłuła okropnie. Wybujałą do góry i pielenie pensetą nie wchodziło w rachubę.. no i wnusio sie pojawił.. przechylając szalę, by pozbyć sie kłujoka.
Ale gazanie masz cudne I Deltę tak łądnie wybarwioną, moje w tym roku niewydarzone.. tylko wiosną były ładne. Ciekawe czy ten typ tak ma... Długo masz swoją??

gierczusia napisał(a)
Haha .. Pielenia pensetką .. Już to widzę oczyma duszy

To prawda,pielenie wokół opuncji jest trudniejsze.ale jak na razie daje rady, bez pensetyMoże jak i ja już będę miała wnusie, to ją zlikwiduję, jak na razie pasuje mi ona.

gierczusia napisał(a)

Skończy sie wtedy , kiedy Ci trawnika zabraknie .. Właśnie tak zrobiła moja Przyjaciółka .. U mnie jeszcze ciutek trawnika jest .. Ale juz niewiele

Ja też bardzo lubię hosty.. Trochę mnie to wkurza ,ze tak wcześnie brzydko wyglądają i przez zimę są takie mega paskudne

Buziole

U mnie trawnika jest jeszcze sporo.Ale nie chcę tylko ja zasuwać w ogrodzie i na rabatach.Tak chociaż moje chłopaki( maż albo synkowie) mają co kosić a nie przyglądać się jak robię
A ja już do host się przyzwyczaiłam do pustego miejsca dłużej na wiosnę.Do swoistego brzydactwa na jesieni,ale potem to wynagradzają
anabuko1 08:38, 28 paź 2014

JoannA napisał(a)
Z tak pięknego i zadbanego ogrodu to aż się wychodzić nie chce.
Stworzyłaś Aniu swój mały raj na ziemi. I tą pasję do ogrodu i roślin pięknie nam pokazałaś na fotkach.
Zachwycająca kolekcja host u Ciebie, moje ciągle na słońcu i bidują
Pozdrawiam Aniu

Jeszcze on nie jest taki jak w moich planach marzeniach, ale może kiedyś będzie.Jeszcze trochę chce inaczej,pomalutku to moje marznie realizuję
Moje hosty też są trochę na słońcu, to raz,A 2 ,że rosną pod okapem domku i trzeba je coraz podlać. Ale jest jak jest.A na jesieni po dwóch końcach rabaty posadziłam powojniki,żeby ciut jeszcze cienia im dawały, zobaczymy na ile ten mój pomysł się sprawdzi

Nallar napisał(a)
Aniu, w moim wątku pytałaś mnie o Konwalniki, na mojej działce rosną od 2006 roku, ale po pierwszych sadzonkach nie ma już śladu. Krety, nornice robiły spustoszenie przez wiele lat, dopiero od trzech sezonów z lekka odpuściły i młode sadzoneczki mogły się trochę pozbierać. Ciągle z nich coś skubię, często je dzielę, bo zrobiły się bardzo "popularne" a i tak sobie radzą. To bardzo wdzięczna roślinka i będziesz z niej zadowolona, wytrzymuje naprawdę dużo. Cieszę się, że jesienne zdjęcia się podobają, chociaż wolałabym robić już wiosenne.
Opuncja pięknista.

Ewo,bardzo ci dziękuję za tak szczegółowe informacje o konwalniku. Chciałabym,żeby ładnie rósł u mnie , bo bardzo mis on podoba.
U mnie nornice tez się pokazują. Szczególnie upodobały sobie tulipany.Co roku mi podjadają i jest ich mniej.Potem na jesieni ja dokupuje nowe.I znowu, na wiosnę nie mam wszystkich,I znowu ja dokupuje i tak to tra zabawa w cuciu-babkę z nornicami już ze 3 lata.
Tak,jesień piękna u siebie pokazałaś.Ja też wolę wiosenne kolory. bowiem ,że lato jeszcze jest potem.A tu teraz mamy pustą jesień, długie wieczory,pustkę ogrodową,goliznę szarości, zimnicę,.Ale cóż więcej czasu dla rodziny,dla siebie.Na lektury,na forum też
anabuko1 08:46, 28 paź 2014

Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjęcia robisz, a klucz gęsi(????????) świetnie Ci wyszedł, nie tak łatwo im zrobic zdjęcie.Pozdrówka

Dziękuję, za miłe słowo.Ja zdjęcia ogrodowe, i kwiatowe praktycznie dopiero w ubiegłym roku zaczęłam robić.
Jakoś wcześniej nic nie robiłam takiego.

popcarol napisał(a)
Też widziałam gęsi, wrzeszczą. Po bocianach od września śladu nie ma..
pozdrawiam!!

paniprzyroda napisał(a)
Bociany - ostatni tydzień sierpnia, jak jadę do pracy 1-go września gniazdo jest juz puste A trawnik skubać będziesz

Bocianie gniazdo widzę z tarasu, także mam możliwość ciągłego ich obserwowania ich od przylotu do wylotu.Odlatują przeważnie w połowie lub po połowie sierpnia już.I to fajne klekotanie ich w lecie ciągle słyszę.To bardzo miłe móc takim się przyglądać

Iwk4 napisał(a)

Jak fajnie na błękitnym niebie udało ci się klucz obfocić. Bardzo mi się podoba

To prawda,jakoś mi się udało, bo hałasowały i już z daleka je słyszała, szkoda,że tak wysoko,niżej bardziej byłoby ptaki widać.A tak sam klucz.
anabuko1 08:51, 28 paź 2014

BusyBee napisał(a)
U Ciebie to nadal lato po prostu.... tyle kwiecia, że trudno uwierzyć...przecież to listopad za pasem
Mapkę też zobaczyłam- u mnie jasnożółte pole- opadów jak na lekarstwo.....i to by się zgadzało..

Słoneczka jak najdłużej Ci życzę- niech wszystko kwitnie jeszcze

Tak listopad za pasem i pustka ogrodowa. której nie lubię.A kwiatów i kolorów coraz mniej i mniej.Szkoda wielka
Ja tez jestem na jasnożółtym polu- opadów .Cóż tak jest.
Słoneczko to jest i w tym roku było go bardzo dużo

Jeszcze trochę to tylko takie ogrodowe nam zostaną

anabuko1 08:59, 28 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)
A ja namierzyłam Twoją wizytówkę dopiero przed chwilą, oczy można nacieszyć i zapomnieć o jesieni, tyle pięknych kwiatów. Zimą będzie balsamem kojącym

Cieszę się,ze moja wizytówka się spodobała. Jakoś nie bardzo wiedziałam jak mam ja zrobić.
Tak sobie pomyślałam,że w złym momencie otworzyłam swój watek, bo pusto w ogrodzie już się robi. jeszcze trochę posiłkować się będę wspomnieniami, ale i tak mój ogród poznacie

Marcinkowo jeszcze

anabuko1 09:43, 28 paź 2014

agnieszka_podpora napisał(a)
Witaj oczom ukazuje się tak piękny widok, tyle kwiaów marzy ni się rabata pełna bylin i kwiatów wieloletnich może pomalutku spełnie to marzenie -----pozdrawiam

Ja od razu też nic nie miałam, bardzo pomału mój ogród się zmieniał.a apetyt na rożne roślinki rósł i rósł i ciągle jeszcze nie jest zaspokojony

Agania napisał(a)
Masz kwiaty w ogrodzie na kazdą porę roku, nawet chryzantemy

Widzę, że tez trzymasz jeszcze agawy, ja pomału z nich rezygnuję, ciezkie sa i trudno je przenieść, kregosłup ważniejsyz w moim przypadku
Pozdrawiam

Tak właśnie się starałam, zęby w moim ogrodzie o każdej porze roku były rośliny, kwiaty , które przyciągają wzrok .Lubie jak jest kolorowo i zmiennie widać jak ogród się zmienia z porami roku, jak żyje
Agawę mam juz dobrych kilka lat, kiedyś była na balkonie,.ale za dużo tam miejsca zajmowała.Więc wędruje na działkę, dobrze,ze mammy tez duży samochód- bus i dobrze ja przewieść .Stoi potem na klatce.Zawsze albo mąż albo starszy syn ja taszczy do samochodu i na 2 piętro na klatkę.Ja tez mam problemy z kręgosłupem. Jak kiedyś tam zamieszkamy na stałe, to już mniej noszenia z nią będzie,.

Szkoda,że już idą spać