Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Gabriela 18:49, 27 paź 2014

Bogdzia napisał(a)

Masz rację , rh mam ponad 300 i je wolę od róz, ale najlepiej by było żeby i róże ładnie rosły.Róż nie kocham za to ile z nimi kłopotu ale kwiaty mają cudne i pachnące i to się też liczy , ale nie zamienię rh na róże.Pozdrawiam Gabrysiu.

Masz 300 różaneczników????? Zrobiłaś na mnie jeszcze większe wrażenie.
I udowodniłaś, że kochasz je bardziej od róż.
Bogdzia 18:50, 27 paź 2014

anabuko1 napisał(a)
Fajniutkie goście w ogrodzie.
Ja tez lubię się przyglądać różnym ptaszkom co odwiedzają mój ogród
Róża śliczna

Coraz mniej robię zdjec ptakom bo już wszystko co u mnie bywa obfotografowane ale zimą pewnie będe robic z braku lepszego zajęcia. Też lubię je obserwowac. Pozdrawiam.
Bogdzia 18:52, 27 paź 2014

Gabriela napisał(a)

Masz 300 różaneczników????? Zrobiłaś na mnie jeszcze większe wrażenie.
I udowodniłaś, że kochasz je bardziej od róż.

Gabrysiu ponad 300 ale nie dopisałam że w to wliczam również azalie i azalie japońskie. Gdybym miała więcej ziemi to jeszcze bym kupiła.
Bogdzia 18:55, 27 paź 2014

bdan napisał(a)
Ptaszek model niesamowity, żeby tak do zdjęcia pozować

Bodziu, a dlaczego taki nagatywny wpis o różach. Myślę nad kolejnymi rabatkami i róże tez biore pod uwagę.

Róże lubią gliniastą ziemię , moja dla nich jest za lekka bo piaszczysta, choc Viva ma ogród na piasku i piękne róże ale ona chyba jakaś czarodziejka jest. Moje chorują i kiepsko wyglądaja ale Ty nie rezygnuj z nich bo pomimo problemów to piekne rośliny no i długo kwitną bo powtarzaja kwitnienie a inne rośliny raczej nie.
Bogdzia 19:21, 27 paź 2014

Zerkam w kalendarz: rok 2012 spadl pierwszy śnieg

rok 2013 +20 stopni. Dziś też było dośc ciepło ale nie aż tak ale dobre i to.

Iwk4 20:46, 27 paź 2014

Bogdziu, czym karmisz zimą ptaszki?
Bogdzia 07:36, 28 paź 2014

Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, czym karmisz zimą ptaszki?

Głównie słonecznikiem , jak są mrozy to dla sikorek wieszam słoninkę a od stycznia również jabłkami .Zapomniałam o płatkach owsianych .
Mariusz 07:46, 28 paź 2014

Bogdzia napisał(a)

Coraz mniej robię zdjec ptakom bo już wszystko co u mnie bywa obfotografowane ale zimą pewnie będe robic z braku lepszego zajęcia. Też lubię je obserwowac. Pozdrawiam.
Ja również jakoś nie mogę się zmobilizować, czas to zmienić, a i powoli szykować się do karmienia. Nawet przy braku intensywniejszych barw jak w innych latach, ogród Twój zachwyca - kocham bukowe przebarwienia, ciągle podpatruje je w lasach na Pogórzu Przemyskim.
300 różaneczników
zawitka 08:22, 28 paź 2014

Ale masz modelki te sikorki wszystko wystawiają na pokaz ha ha Czy u Ciebie też tak sucho ja wczoraj włączyłam wodę taka susza u nas Pozdrówka słoneczne posyłam jeszcze pytanko czy są rodki które mogą rosnąć w pełnym słońcu ???
Mala_Mi 09:19, 28 paź 2014

Jak przymroziło (dziś też mrozi) to ptaszki od razu przylatują na okno i latają tam gdzie zwykle są wystawione karmniki... reklamację wnoszą Przynajmniej tak to wygląda... mgła powoli sie robi rzadsza... nawet chyba słoneczko przebija... oj jak jeszcze przydałoby sie trochę ciepełka.. Wszystkie irysy wykopane leżą w wiadrze i pomysłu brak gdzie je dać